babuş n11de var gözüküyor
22 bin km ampul için az ömür diyorsunuz. Bence hiç de az değil. Ampulün ömrünü km olarak değil de yanık kaldığı süre olarak da bakmak lazım. Bir de eğer sarsıntılı yolda sürüyorsanız o da kısaltır. Ampulün içindeki ince teller ısınınca daha kolay kopar hale gelir. Ufak sarsıntıda bile zarar görür. Bunlara ek olarak da gelen elektrik geriliminde oynamalar oluyorsa o da ömrünü kısaltır.
Tabii ki ucuz ampulün ömrü diğerlerine göre daha az olur diye bir kanı var. Ama ben otomobilime 100 TL verip Philips'in ampullerinden aldım, 15 günü zor çıkarttılar. Elektrikçiden aldığım 10 liralık ampuller hala yanıyorFarlarım sürekli açık kullanırım, gece gündüz fark etmez.
Osram ın
X racer beyaz ışık,
Night racer kuvvetli ışık
veren motosiklet ampullerini tercih edin diğerleri otomobiller için olduğundan
çabuk patlıyor titreşime dayanıklı değiller.
Bütün serileri Türkiye de mevcut ama internette zor bulunuyor osram türkiye yi arayın yönlendiriyorlar.
Ben x racer ve night racer ı aldım.
Osram ın
X racer beyaz ışık,
Night racer kuvvetli ışık
veren motosiklet ampullerini tercih edin diğerleri otomobiller için olduğundan
çabuk patlıyor titreşime dayanıklı değiller.
Bütün serileri Türkiye de mevcut ama internette zor bulunuyor osram türkiye yi arayın yönlendiriyorlar.
Ben x racer ve night racer ı aldım.
Osram Night Breaker Laser Next Generation listelerde üst sıralarda. En üst sıradaki ampuller Türkiyede yok
Ben de bir soru sorayım.
35/35 watt h4 far ampulü yerine 55/60 watt ampul takılırsa yanma kararma gibi durumlar olur mu? Benim motosikletten kullanan bir kaç kişiyle konuştum 'olmaz' cevabını aldım ama tatmin edici açıklama yapılmadı. Siz ne dersiniz?
Hazır yeni ampul alacaksanız kaliteli bir led ampul tercih edin.Motorun elektrik gücünü düşürür,şarj dinamonuzu ve elektrik devrelerinizi korur.Akünüzün ömrünü uzatır,aşırı ısıdan dolayı far aynanızın kararmasını engeller.Yinede karar sizin....ç