MT 25 2020 ABS Problemi

Yaklaşık 2 ay önce hem işe gidip gelmeye hemde şehir içinde yeterli olur yakıtı da uygun diye 2020 mt25 satın aldım.Şuan 1350 km de özenle de rodajını yaptım bu dönem içinde abs nin olur olmadık devreye girdiğini fark ettim.Ufakta bi olay atlattım çok rahat durabileceğim bir mesafede durmadı ön çamurluğun ucunu karşı tarafın tamponda bıraktık.(Daha öncede bir çok abs li motor kullandım 6-7 yıldır motor kullanıyorum hiç böyle birşey başıma gelmedi.) Dedim sorun sanırım benden kaynaklı ama 10-15 km hızla giderken bile abs anlamsız devreye giriyor ve olur olmadık yerlerde benı zor durumda bırakıyor bu birçok kez başıma geldi.
Büyük ihtimal konu servislik bir durum ama bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevinirim.

Not: Motoru çalıştırdığımda ABS göstergesi yanıyor belli bir hızdan mesafeden sonra kayboluyor bu konuda bir sıkıntı yok herşey olması gerektiği gibi

abs devreye giriyor derken, fren sıkmadığınız halde fren mi yapıyor?
normalde motor ilk çalıştırıldığında abs ışığı yanar 10 km/s hızı geçtiğinizde otomatik söner.

fren yapıyorum demek istediğim yaptığım frenleme abs yi devreye sokacak şiddet de değil ufak bir frenlemede dahil 10-15 km hızda devreye giriyor mesela kasisten geçicem hızımı düşürüyorum yavaşlıyorum ABS devreye giriyor.

Lastikler yola tutunmuyor kaymaya meylediyor o yüzden devreye giriyor.
Teknik olarak teker kaymazsa abs devreye girmez. Ayarı filan yoktur.

Sistemin nasıl çalıştığını biliyorum. yüksek hızda olsa anlarım 10-15 km hızla giderken nasıl bir tutunmama olabilir işin garip tarafı bu ve frenlemeyi gayet yumuşak yapmama rağmen daha öncede birçok abs li motor kullandım bunun gibisini ilk defa görüyorum biraz anlatılmaz yaşanır tarzında bir durum :)
bu arada lastikleri alır almaz değiştirmiştim Rosso II ile ...

Son düzenleme:
Senin ilacın, başka aynı lastiğe sahip bir 2020 MT 25'i test edip karşılaştırman. Belkide ABS'de bir sorun yok, belki var. Anlamanın en hızlı yolu bu bence.
Ayrıca lastik havan olması gerektiğinden düşükse de ABS çok devreye girer. Lastikler soğukken havalarını kitapçıkta yazan değerde oldugundan emin ol.
Hayırlı olsun MT25'in :)

lastik hocam.ayrıca sizde haklısın ama yamaha nın genel olarak gördüğüm kadarıyla abs sistemi devreye girmek için extra bir çabalıyor.bende mt7 aldığımda ilk kez arabaya arkadan vurdum,tıkladım ama benim bahanem çoktu.motor 300 kmde lastikler daha 0 balatalar 0 extra olarak 2 aydır yağmayan yağmur o gün yeri kaydıracak seviyede yağmıştı.bu olaya balatalarda sebep oluyor tavsiyem kırmızı ışıkta dururken sert fren yapın o balatalar ve diskler bir birine tamamen sürtecek bir yüzeye sahip olsun.farkı görüceksiniz bu arada 3600km de motorum o şikayetim benim bitti.

Lastikleri değiştirin problem düzelebilir. Eğer aldığınız gibi olan lastiği kullanıyorsanız muhtemel böyle şeylerin olması. ABS ışığının normali de motoru çalıştırırsınız abs ışığı yanar, daha sonra ayağınızı çekip seyir etmeye başlayınca söner.

Senin ilacın, başka aynı lastiğe sahip bir 2020 MT 25'i test edip karşılaştırman. Belkide ABS'de bir sorun yok, belki var. Anlamanın en hızlı yolu bu bence.
Ayrıca lastik havan olması gerektiğinden düşükse de ABS çok devreye girer. Lastikler soğukken havalarını kitapçıkta yazan değerde oldugundan emin ol.
Hayırlı olsun MT25'in :)

Başka test etme şansım biraz zor :) ama birkaç mt25 kullanan kişi ile görüşme şansım oldu aynı sıkıntıyı bizde yaşıyoruz tarzında konuşmalar oldu.Lastiklerimde yeni Rosso II söylediklerinizi dikkate alıp tekrar değerleri kontrol edicem. Teşekkürler:)

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:26 ----------

lastik hocam.ayrıca sizde haklısın ama yamaha nın genel olarak gördüğüm kadarıyla abs sistemi devreye girmek için extra bir çabalıyor.bende mt7 aldığımda ilk kez arabaya arkadan vurdum,tıkladım ama benim bahanem çoktu.motor 300 kmde lastikler daha 0 balatalar 0 extra olarak 2 aydır yağmayan yağmur o gün yeri kaydıracak seviyede yağmıştı.bu olaya balatalarda sebep oluyor tavsiyem kırmızı ışıkta dururken sert fren yapın o balatalar ve diskler bir birine tamamen sürtecek bir yüzeye sahip olsun.farkı görüceksiniz bu arada 3600km de motorum o şikayetim benim bitti.

Yamaha kullanıcılarının genel bir fren şikayteti var zaten:)Bahsettiğiniz gibi kazayı bende aynı kmlerde yaşadım alır almazda lastikleri değiştirmiştim problem yaşamamak için önüne geçemedik :) Umarım km arttıkça dediğiniz gibi düzelme olur

balatalar çok yeni olduğundan fazla sıkıştırıyor, tekeri kilitliyor olabilir. ayrıca o balataların takılırken ki ayarı var bildiğim kadarıyla, o düzgün yapılmamış olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar