Mt 09 2021 problem

Herkese merhabalar. Bundan 2ay önce 2021 model mt 09 satın aldım. Şuan 2500 km'de fakat nedense motor bazen istop ediyor anlam veremediğim bir şekilde kavrama ayarındandır dedim ayarlattım olmadı. Bugün gezerken debriyaj tamamen sıkılıyken gaz verdim ve motor istop etti sizce sebebi ne olabilir?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hata koduna baktırdınız mı? Haybeye tahminden daha faydalı olabilir.

Ben Dominarı ilk aldığımda yaşıyordum bu sorunu. Herkes 2000'den sonra rodajı bitince düzelir diyordu ne alaka diyordum ama cidden düzeldi. Sizin rodaj kaç KM'de bitiyor bilmiyorum belki aynı durumdur. Bir de bana arkadaşım benim Tracer 700'de ilk aldığımda birkaç ay stop etti sonra düzeldi demişti de inanmamıştım, acemiliğinden sanmıştım.

Motosikleti
CB650R
arkadaşımla beraber xtreme max aldık. benim ki stop etmiyordu ama onun ki ediyordu.
servis depolar yağlı geldiği için öyle oluyor, motosikleti toparlayan servis temizlemediği için öyle olmuştur,
ilk bakıma kadar geçer dedi ve geçti :thumleft:

Motosikleti
HONDA HORNET 750, HONDA PCX 125, YAMAHA X MAX 250 Tech Max
Stopa cektiğinde hararet kaç dereceydi ?

Motosikleti
vespa gts 250 super
Benimkide ışıklarda durmak üzereyken yaptı debriyaj sıkılı viteste 1 deydi. Arıza vermedi hemen bastım marşa çalıştı. Elektriksel bir şey olduğunu düşündüm ama daha sonra bşrdaha başıma gelmedi.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bugün gezerken debriyaj tamamen sıkılıyken gaz verdim ve motor istop etti sizce sebebi ne olabilir?

"Olm akıllı ol! Benzinin litresi neredeyse 10 lera oldu" demek istemiştir belki.:cyclopsan

debriyaj çekili gaz verdin stop ediyor :silent::silent: yani hiç bir şey aklıma gelmiyor.tek ihtimal debriyaj ayarları kavrama baskı balata.ama o zamanda vitese atamazdın yada atınca direk stop ederdi.ayaklık ve vites müşürü de aklıma gelenler arasında.ekranda hata kodu gelmiyordur muhtemelen ?? motor yeni hemen bir servise danışın

Hayır baktırmadım

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:53 ----------

Hiç dikkat etmedim ama bir dahaki sefere dikkat edicem

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:54 ----------

Evet ışıklarda durmadan debriyajı çektim çok hafif bir gaz verdim ve bir anda istop etti daha öncede bazen yapıyordu ama acaba kavrama noktasına mı alışamadım diye düşünmüştüm böyle bir olay yaşayınca bi problem olduğunu farkettim. Hayır ekranda herhangi bir hata yok

şu linklerde benzer problemlerden bahsedilmiş ama tam bir çözüm yok galiba

https://www.reddit.com/r/MT09/comments/o8nl4l/engine_shutting_off_a_common_event/
https://motorandwheels.com/common-problems-yamaha-mt-09/

throttle body'e türkçesi tam nedir bilmiyorum, senkronizasyon ayarı gerekebilirmiş anladığım kadarı ile.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar