MT-07 Motordan gelen ses

Öncelikle hayırlı forumlar.
Normalde forumu aktif takip ediyorum, her gün düzenli olarak bakarım ne yazılmış ne yazılmamış diye. Mesaj sayım yok diye sadece soru sormaya geldim zannedilmesin :mrgreen::mrgreen:

Son zamanlarda videoda göründüğü gibi sanki vurma sesi arttı.
Motordan pek anlamadığım için anlam veremedim pek. Soğukken motor olmuyor ancak ısındıkça çıkan ses artmakta. neden kaynaklanabilir yardımcı olursanız sevinirim

Egzozdan anlaşılmıyor ki mübarek :D
O çıt sesini diyorsan subap veya egzantirik sesi olabilir bilemiyorum.

Motorunuzun km si nedir.
En son yağınızı ne zaman değiştirdiniz. Yağ olarak ne kullandınız?
Egzantirik zinciri ne zaman değişti
:)

Motor şu an 29500km de. Bu motorumu yeni aldım sayılır alalı 1500km civarında oldu. Aldığım arkadaşın dediği doğruysa 26000 de yapmış yağ değişimini. Arkadaşının yaptığını söyledi o yüzden yağ olarak ne kullandığını bilmiyorum. Egzantirik de değişip değişmediğini bilmiyorum. 2016 model motosiklet

Eksantirik zinciri veya eksantirik gergisi olması muhtemel.

Eğer eliniz anahtar tutuyorsa öncelikle eksantirik gergi mekanizmanızı kontrol edin. Yotube da videoları var. Eğer bulamazsanız yardımcı olunur.

Eğer gerginizde birşey yoksa iyi çalışıyorsa Yüksek ihtimal sizden önceki sahibi motoru büyük bakıma sokmamıştır. 26000 km sürekli yüksek devirde kullanıldıysa zincire işaret edebilir.
Kontrolü yapıp dönebilirseniz forumdan fikir alabilirsiniz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:24 ----------

Ek olarak Yağın durumunu kontrol edebilir misiniz?
Çok koyulaşmış mı?
Rengi ve kokusu nasıl?

Tamamdır müsait olduğumda kontrol edeceğim. Teşekkürler.

dediği doğruysa yağ değişimini yapmış mı? :D , 25 30 bin liralık motor alıyosunuz 100 150 liralık yağı değiştirmedinmi

Açıkcası km nin 30000 olmasını bekledim :D . Aklımdaki plan 30bin bakımı adı altında servise danışmaktı

Açıkcası km nin 30000 olmasını bekledim :D . Aklımdaki plan 30bin bakımı adı altında servise danışmaktı

Bende R25 var aynı böyle ses problemim vardı çıt çıt sesinden çok rahatsız oldum kaç defa konu açtım hatta istersen benim profile gir R25 motordan gelen ses olan konuya gir orda video var aynı problem :cherry: . Ustaya götürdüm egzantrik zincir gerginliğinden dolayı yapıyormuş bollaşmış galiba gerekli ayarı yaptı düzeldi.Kesinlikle egzantrik zincirine baktırt.

Bugün Yamaha servisine gittim sesi sormak için. Aynen dediğiniz gibi egzantrik kaynaklı bir sesmiş. Ama problem yokmuş ses gayet olağan olması gerektiği gibi olduğunu söylediler. gergi otomatik olduğu için zaman zaman olurmuş. Teşekkür ederim yardımlarınız için :thumleft:

Bende R25 var aynı böyle ses problemim vardı çıt çıt sesinden çok rahatsız oldum kaç defa konu açtım hatta istersen benim profile gir R25 motordan gelen ses olan konuya gir orda video var aynı problem :cherry: . Ustaya götürdüm egzantrik zincir gerginliğinden dolayı yapıyormuş bollaşmış galiba gerekli ayarı yaptı düzeldi.Kesinlikle egzantrik zincirine baktırt.

Ne kadar tuttu

Motosikleti
Yamaha Tracer 9 GT+ Honda Activa
bende tracer 700 var videodaki sesi dinlediğinde de aynı sesi duyuyorsam yanılıyorsun, hiçbir sorun yok, videodan duyduğum ses ile benim motordaki ses birebir neredeyse aynı, çıt çıt sesi ilk aldığımdan beri var, bu gayet normal bir ses, bence yakıtta gidişte, hızlanmada bir şey fark etmiyorsan boşuna kafayı takıyorsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar