Kardeşim mt 07 2017 model aldım. 2800 kmdeyim şu anda. uzun zamandır uzun kmlerdir sürüş sağlıyorum. Şimdi söyleyebilecğeim şeyler şu, inanılmaz kıvrak bir makina şehir içinde inanılmaz güzel duygular yaşatıyor sana. Ben bide buna akrapovic titanium taktım. Egzoz olmadan hiç bence o sesi duyacaksın hacı.
Makina tam bi teker makinası. Simdi ufaktan teker öğrenmeye başladım cok zevkli. Gücü torku cekisi herşeyi cok iyi. Arka amortisörü biraz sertleştirdim. Virajları gayet güzel batlax ile bide. Virajdan kastım darlık bozhane tarzı asfaltı iyi olan yerler.
650f sürmedim bilmiyorum ama diyebileceğim şu ben motorda 4, 4.5 litre yaktırıyorum. Şehir içinde 4.9'u geçmiyor. Apaçilikl yapıyım yanlıyım cok devirli süreyim teker yapayım dersem 5.4 litreyi geçemedim.
4 silindir olduğu içinde kafadan 2 3 litre fazladan yakacak. 4 silindirin şehir içinde hantallığı ayrı bişi zaten.
Sürmedim o yüzden net bişi söylemiyorum ama günümüzde süper touring makinası bence kalmamalı. ya ss alıcaksın ya naked alıcaksın bunun ortası yok ki saçma bana göre.
Vergi muhabbetine takılma vergiyi 1 yılda 2/1 olarak 2 kez yarı yarıya veriyosun. onunda keyfini gerçekten sana motor yaşattırıyor. 650f aldığında trafikte aralarsa sorun yaşamlar habire ayna katlama cabaları motorun sıcaklığının aşağıdan vurması, şehir icine biraz hantal kalması ( oturuş pozisyonu ve 4 silindir olması ) fazla yakıt tüketmesi vs ben önermiyorum şahsen.
merhaba arkadaşlar,
. bu motor 4.9 litre yakıyor. Hadi 5.5 litre yaktırdın diyelim, çok fazla bir rakam değil 649 cc 4 silindir için.
. CBR değil de CB-650f den bahsediyorsak oturuş pozisyonu çok rahat bir motor. sport touring falan değil yani motor. zaten naked tasarım.
. MT-07'den sadece 3.5 santim geniş, sanıldığı kadar büyük bir motor da değil. aralarda veya trafikte falan hiçbir sıkıntı yaratmayan bir motor.
. sıfır tecrübe ile A sınıfı ehliyeti 210 kiloluk bir motorla almış olduğum için sadece 2 bin kilometre tecrübe ile geçen mayısta aşık olduğum bu CB650F'in test sürüşüne gittim. Giderken korkmuştum tabi. kendi kendime dedim 150cc den inip buna bineceksin ne yapıyorsun sen diye.
sonuç hiç sandığım gibi olmadı. gayet uysal bir motor. 5 bin devire kadar çok sakin ama çok güçlü olduğunu hissettiriyor. yani o güç nasıl? gazı açına hadi gidiyoruz diyor, uzuyor. yaklaşık 40 km bir güzergahta kullandık motoru. 40 km boyunca herhangi bir ısı hissetmedim. zaten başka bir konuda da bu motorun hiç ısınmadığını okumuştum. ne olur ne olmaz diye 8 kişilik grubu 200 metre gibi bir mesafe ile en arkadan saatte 90-100 km gibi bir hızla takip ediyordum. baktım bunlar gidiyor, kaçırmayayım diye azıcık gaz açtım bir baktım hız 150. güç yani çok güzel. 4 silindir tabiri caizse akıyor.
. gelelim benim gibi 35 yaşında, ehliyetini almadan önce motor üstüne bir kere bile oturmamış ve şu an sadece 2 bin kilometre tecrübesi olan yeni başlamış bir aceminin motordan aldığı izlenime: Motorun dengesi çok iyi. saatte üç beş kilometre yürüme hızlarında bile çok dengeli. ağırlık merkezi çok iyi ayarlanmış.
1.83 boy ile ayaklar yerde dizler kırık (bacak boyu etkileyebilir), oturuş çok rahat. motor bütün bu dengesi ve ağrılık dağılımı ile kilosunu hissettirmiyor. tasarım süper, şaşi altı gizli egzoz harika. stock ses bile çok iyi.
. dip not: para olsa da alabilsek.