Video da ben haklı taraf göremiyorum.3 süper zeka bir araya gelmiş bize böyle bir tiyatro sunmuşlar.
-En az suçludan başlayalım.Gerçi bunun suçlu olup olmadığına tam karar veremedim.Trafikte yazılı olmayan öncelikli kuralımız "ya dur ya geç".Ama bu arkadaş yol ortasında durmuş.Ya yola burnunu çıkarmadan adam gibi dur,yada yola çıktıysan devam et,yavaş yavaş geç.Çoğu kaza yanlış eylemden çok eylemsizlikten oluyor.
-Motosikletçi arkadaş için buradan roman yazarım.Herkes alınmasın,sözüm meclisten dışarı ama zaten MT-07 + aksiyon kamerası ikilisini gördüğünüzde bilin ki %70 bir olay olacak.Motorcu arkadaş en başta önüne bakmasını bilmiyor.Video dan tam göremiyorum ama yol büyük ihtimal onun.Ama 2.5 tonluk bir metal yığını yolunun üstünde neden yavaşlamıyorsun yada durmuyorsun?Altında kamyon mu var adamla aşık atmaya kalkıyorsun.Kaza olduktan sonra haklı olsan ne olacak?Hadi adam efendi çıktı sana yol verdi.Hala önüne bakmak yerine salak salak jipe bakıyorsun.Jipin içinde açıkta bir şey mi gördün?Karşıya geçen teyzeyi görmüyorsun,gördüğünde de 5 km ile giden motosikleti durduramıyorsun.Tamam teyze de yükseklik az olabilir ama sağlam hacim var.Görülmeyecek gibi değil.Belli ki acemi,deneyim yok,refleks yok,5km ile giden motoru durduramıyor ama 230 km lere çıkan aleti kullanmaya çalışıyor.Başka zaman 150 ile giderken önüne bir engel çıksa haydi hayırlı işler,rest in pieces.Artık küçük kutucuklarla cesedini ailene teslim ederler.Yarın öbür gün bu arkadaş çok büyük kaza yapar benden söylemesi.Bu adamlar beni MT-07 gibi güzelim aletten soğuttular.Adam yeni başlıyor motosiklete ; "ya şimdi ne 125-250 cc alacağım zaten 2-3 ayda sıkılırım MT-07 ucuz,alayım bir tane uzun süre kullanırım.Hem o kadar ağır alette değil kullanımı çok kolay ABS var kesinlikle kaza yapmam."Aha yapmazsın.Şu motoru alan patlıyor alan patlıyor bir yerlere.Bir de süper bir şey yapmış manyak haklıymış gibi videoyu Youtube koymuş.Süper zeka arkadaşım benim,yayaya çarpmışsın,resmen kendi kendine suç duyurusu yapıyorsun.Ama tabii abone ve izlenme oranları daha mühim sende haklısın.Daha yazılacak çok şey var bu tip arkadaşlar için.Bende motorcuyum diye savunamayacağım kusura bakma.
-Gelelim mahlukatı teyzeye.Teyzeciğim daha ilk okulda bize trafik kuralı olarak öğretilen ilk şey neydi."Önce sağa,sonra sola sonra tekrar sağa bakarak hızlı adımlarla karşıya geçiyoruz."Ama sen ne yapıyorsun yırtık dondan çıkar gibi atıyorsun kendini yola.Elde cep telefonu herhalde Newyork borsasındaki hisselerinin durumunu takip ediyorsun yada komşunun kızı Alev kimlerle geziyor,komşu çocuğu Ahmet karısı ile ne sıklıkta kavga ediyor ne zaman boşanacaklar onun dedikodusunu yapıyorsun.Teyze hadi bu sefer gelen 180 kg lık küçük bir aletti ya 30 tonluk tır gelseydi ne olacaktı?Her yer teyze sonra.150 m2 alandan teyze temizlerlerdi.Tırcı lastiğe yapışan kısımları kış lastiği olarak kullanmaya devam ederdi.Bir de kaza sonrası Teyze'nin içinden Polat Alemdar çıktı.Ya psikopatın tekine denk gelsen yesen sopayı?Aç telefonu ara polisi şu plakalı araç bana çarptı diye ihbar et,bekle.Ondan sonra çarpan uğraşsın.
Bu olayın kahramanları sevgili insancıklar;Allah hepinize akıl fikir versin.Kendi güvenliğiniz ve toplum güvenliği için lütfen evden dışarı çıkmayın.Evde yürürken de önünüze dikkatli bakın serçe parmağınızı falan masalara çarpmayın.Allah bu sefer size kıyak geçmiş ama ikinci sefere böyle slow motion kaza olmayabilir.