Öncelikle Şunu söylemek istiyorum yaşım 18 yeni girdim a2 ehliyete yazılıyorum MT-07 biraz araştırma yaptım ama kesin bir sonuç bulamadım emin olmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim 125cc veya 250cc ile başlamak istemiyorum yada a2 kullanabileceğim yüksek cc RACING Bir model önerirseniz sevinirim Şimdiden teşekkür ederim...
Hemen herkes izah etmiş, bende yazayım bari :mrgreen:
MT-07' yi A2 sınıfı ehliyet ile kullanmanız yasal değildir, yakalanmanız durumunda ehliyetsiz munamelesi görürsünüz ve motosikletiniz bağlanır, ehliyetsiz cezasının aynısını yersiniz (2.497 TL ruhsat sahibi iseniz. Değilseniz ayrıca ruhsat sahibine de aynı ceza kesilir ki bu durumda rakkam 2x2497TL olur). Herhangi bir kazaya karışmanız durumunda trafiğe çıktığınız aracı kullanmaya yetersiz kalan bir ehliyetiniz olduğundan yine ehliyetsiz muamelesi görür ve karşı taraf haksız dahi olsa tüm masraf size kalır çünkü sigorta(yasal olarak) asla ödeme yapmayacaktır.
Forumda bası arkadaşlarımız Trol konu açmayı "eğlence" zannettiğinden(!) bazen yeni üyelere sert çıkılabiliyor. Bu tip bir durumla karşılaşmamak için "kendinizi tanıtın" kısmında kendinizi tanıtmanız yararlı olurdu.
Sorunuzun cevabına gelirsek; 250cc ile başlamak istememenizin nedenini merak ettim. Bir CBR250R senelerin kullanıcılarını dahi tatmin/memnun edebilirken sizin bu yüksek cc hevesiniz büyük ihtimalle hava atma içgüdüsü ile ilgili ki, bu tip psikoloji ile kaza yapmamanız gerçekten zor. Kazada kendinizden başkalarına da zarar verirseniz işiniz daha da zor, eğer ki hayatınızı kaybederseniz işiniz kolay ama ailenizin işi gerçekten çok çok zor. O yüzden kimse genç arkadaşlarımıza 250cc üzerini doğrudan önermeyecektir. Siz kendinizi haklı görmek için farklı bahaneler bulsanız da, trafik tecrübeniz olsa da, motosiklet kullanmayı bilseniz de durum fazla değişmez.
bazı arkadaşların dediği gibi, Honda CBR500R' ı bir deneyebilirsiniz. Lakin benim önerim 250cc üzerine şimdilik çıkmamanız yönünde. İlle de yüksek hacimle başlarım, elime koluma hakim olurum diyorsanız da mesajlarınızda çizdiğiniz profil tersini gösteriyor. Forumda önceki zamanlarda sizin gibi birkaç arkadaşımızı kaybettik. Bunu üzülerek söylüyorum, ancak onlar artık aramızda değil. Buradaki birçok kişinin derdi sizi tanımasak da kaybetmek istemeyişimizdendir. İsterseniz forumda biraz araştırma yaparak bu arkadaşların yorumlarına, ilerleyişlerine, videolarına ve sonlarına bakabilirsiniz.
İlle de kullanıcam diyorsanız da eğitim alın derim. Ekipmanı eksik etmeyin ve sakin kullanmaya çalışın derim. Ama tavsiyem 250cc üzerine şimdilik çıkmamanız yönünde. Hem daha ekonomiktir, hem de çoğu bir yere kadar hata kaldırır motosikletlerdir.
Alacağınız motosiklet şimdiden hayırlı olsun. Umarım keyifle ve uzun süre kullanabileceğiniz bir motosikletiniz olur.