Ben suan msx 125 kullanıyorum. Daha once degisik zamanlarda 2 tane ybr kullandim. Hic aklimda yokken dek geldi bir msx 125 satin aldım. Bayramda 800 km kampli gezi yaptım. Şimdi msx 125 satip tekrardan ybr almayı düşünüyorum. İkisi de 125 olmasina rağmen birbirinden oldukca farklıdır. Msx 125 ybr ye gore daha guzel hızlanıyor, vites araliklari daha uzun, ozellikle yokuşlari daha iyi tırmanıyor. Frenleri kesinlikle daha iyi. Özellikle sehir içinde ybr den daha eglenceli. Eger stoppie, teker yapmak gibi akrobasi merakiniz varsa bu konuda oldukça iyidir. Ybr nin artısı bozuk yollarda daha kullanışlı ve depo hacmi daha büyük.
Msx ile 800 km lik bir seyehatte 100 km de ortalama 2 litre yakit tükettim ki bana mucize gini geliyor. Şimdi diyeceksiniz ki madem bu kadar artısı var neden ybr ye gecmek istiyorsunuz?
Şöyle anlatayım: Ben genelde bir kaç günlük kampli geziler yapıyorum ve olabildigince ana yollardan çıkıp köy yollarina giriyorum, doğa ağırlıklı geziyorum bunu yaparken minimum maliyeti düşünüyorum. Girdiğim yollar genellikle şose yada toprak oluyor bu sebeple ybr daha iyi oluyor bu tip yollarda bide depo hacmi buyuk olduğu icin benzin biter korkusu yaşatmıyor. Arti olarak daha fazla eşya bağlayabiliyorsunuz.
Sonuç olarak sizde benim gibi bir kullanıcı iseniz ybr daha iyidir. Fakat ben sehir icinde kullanıyorum yada genelde cok bozuk yollara girmiyorum, eglence arıyorum diyorsanız kesinlikle msx 125 öneririm.