Motul c2 mi c4 zincir yağı mı

arkadaşlar bende rs 200 var c1 c4 zincir seti aldım c1 c2 yolladılar iade etmeli miyim

c2 de işini görür, c4 yüksek süratli motorlar için kullanılıyor genelde.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
iade et tabiki farklı ürün göndermişler daha ne olacak
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ben bu saatten sonra c2 kullanmıyorum mesela c4 alıp c2 gelse asla kullanmam iade ederdim

Motosikleti
1190 ADV
C4 daha yapışkan yapıda, tozlu topraklı yollarda geziyorsan C2 daha uygun olur zaten.

Yüksek süratlerde kullanmıyorsan C2 işini görür. Temizlemesi de daha kolay.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
C4 daha yapışkan yapıda, tozlu topraklı yollarda geziyorsan C2 daha uygun olur zaten.

ben tam tersini yaşadım tozlu topraklı yollarda sürüyorum sadece c2 fazla tutunmuyordu c4 sürdüm 300kmyi rahat çıkardı

Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS
Mümkünse hiçbiri. Putoline veya Würth'ün kuru yağlarını öneririm. Pistte sürmüyorsanız C4 sıkmanın anlamı yok. Macun gibi kakayı pisi topluyor.

motor en fazla 150 görüyor abi zaten de yanlış ürün diye kullanmak doğru olmaz sanırım ya iade edeceğim bir de c4 daha uzun ömürlü bir yağ diyorlar

Ben üzerinde yazılana bakarak aldım C2 aldım. Götürdüğüm her usta bana C4 önerdi. Fakat hala bana C4 mantıksız geliyor. Pist için bir zincir, yani bizim yollarda maşallah çöl gibi toz toprak kir o bu şu derken çok uygun olacağını düşünmüyorum. Fakat ön yargılı olmamak adına bittiğinde deneyeceğim.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Ben üzerinde yazılana bakarak aldım C2 aldım. Götürdüğüm her usta bana C4 önerdi. Fakat hala bana C4 mantıksız geliyor. Pist için bir zincir, yani bizim yollarda maşallah çöl gibi toz toprak kir o bu şu derken çok uygun olacağını düşünmüyorum. Fakat ön yargılı olmamak adına bittiğinde deneyeceğim.
aslında tam tersi tozlu topraklı yollarda sürüyorsanız c2 daha az tutunuyor ve kısa sürede tekrar yağlamak gerekiyor c4 yapıştığı için uzun süre yağlamana gerek kalmıyor ama ön dişlide yağ pislik doluyor zamanla orası doğru

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
konu c2 ya da c4 hangisi iyi konusu değil de sanki siz c4 sipariş etmişsiniz satıcı c2 yollamış konusu gibi. satıcı yanlış ürün gönderdiyse tabi ki iade edin.

Motosikleti
1190 ADV
aslında tam tersi tozlu topraklı yollarda sürüyorsanız c2 daha az tutunuyor ve kısa sürede tekrar yağlamak gerekiyor c4 yapıştığı için uzun süre yağlamana gerek kalmıyor ama ön dişlide yağ pislik doluyor zamanla orası doğru
C4 daha yapışkan olduğu için toz toprak ile birlikte macun gibi olur. Sert taneler o-ringleri bozar, zincir ömrü kısalır. Arazi şartlarında zincir her sürüş sonrası temizlenip yağlanmalı zaten. Çok yapışkan yağlar arazi şartlarında tercih edilmez.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
rs200 çok araziye girecek motor değil, yapışan yağ daha iyi olur gibi sanki.

Motul C1 temizleyici almıştım, son bir yılda 3 kez falan kullandım. 700-1000km olunca motoru orta sephaya alıp vitesi boşa alıp motor çalışmazken arka tekeri elle çevirip zincir bir tur dönecek kadar zincirin iç tarafından sprey sıkıyorum o kadar. zaten iyi bakılsa da ne yapılsa zincirin ömrü 20bin km, çok bırkalamaya lüzüm yok diyorum.
Geçen yıl ipone extreme chain - road diye bir yağ almıştım, kocaman normalden uzun bir sprey kutusu şeklinde geldi, hala onu kullanıyorum, daha bir yıl daha bitmez gibi görünüyor.

Motosikleti
DUKE 250
C1- Temizleyici
C2- Street Road
C3- Off Road
C4- Racing Road

satan denyolar ısrarla C4 daha iyi diye ısrar ediyor özellikle, aradaki farkı anlatmaya uğraşmıyorum bile.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
rs200 çok araziye girecek motor değil, yapışan yağ daha iyi olur gibi sanki.

Motul C1 temizleyici almıştım, son bir yılda 3 kez falan kullandım. 700-1000km olunca motoru orta sephaya alıp vitesi boşa alıp motor çalışmazken arka tekeri elle çevirip zincir bir tur dönecek kadar zincirin iç tarafından sprey sıkıyorum o kadar. zaten iyi bakılsa da ne yapılsa zincirin ömrü 20bin km, çok bırkalamaya lüzüm yok diyorum.
Geçen yıl ipone extreme chain - road diye bir yağ almıştım, kocaman normalden uzun bir sprey kutusu şeklinde geldi, hala onu kullanıyorum, daha bir yıl daha bitmez gibi görünüyor.
2,5cm eninde boya fırçası, bunun gireceği kadar bir kap (porselen bir rafadan yumurta kabı kullanıyorum), 5-10ml SAE 90 dişli yağı ve 5dk. Temizlik derdi yok, zincir hep temiz. Sprey yağlara çok pislik yapışıyor.

2,5cm eninde boya fırçası, bunun gireceği kadar bir kap (porselen bir rafadan yumurta kabı kullanıyorum), 5-10ml SAE 90 dişli yağı ve 5dk. Temizlik derdi yok, zincir hep temiz. Sprey yağlara çok pislik yapışıyor.

Hocam ben de yaklaşık 15.000km bu şekilde yağlama yaptım. Ayarında sürünce sıçramıyor, sıçrasa da kolay temizleniyor ve zincir tertemiz kalıyor haklısınız fakat özellikle sıcak havalarda günlük 200 km sürüş sonrası eve dönünce zincirde yağ namına hiç bir şey kalmıyor. Sık sık yağlarım ve uzun turlarda yanımda yağ gezdiririm diyenler için en temiz yöntem bu.
Benim motorumda yolda yağlama yapma şansım olmadığı için tekrar sprey yağlara geçmek zorunda kaldım.

C4 yapış yapış iğrenç bir yağ, asfaltta bile çok kolay kum taş topluyor.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Hocam ben de yaklaşık 15.000km bu şekilde yağlama yaptım. Ayarında sürünce sıçramıyor, sıçrasa da kolay temizleniyor ve zincir tertemiz kalıyor haklısınız fakat özellikle sıcak havalarda günlük 200 km sürüş sonrası eve dönünce zincirde yağ namına hiç bir şey kalmıyor. Sık sık yağlarım ve uzun turlarda yanımda yağ gezdiririm diyenler için en temiz yöntem bu.
Benim motorumda yolda yağlama yapma şansım olmadığı için tekrar sprey yağlara geçmek zorunda kaldım.

C4 yapış yapış iğrenç bir yağ, asfaltta bile çok kolay kum taş topluyor.
200km çok kısa, bu şekilde yağlayarak günlük 600km yaptım akşamına halen yağ vardı. Kritik olan o ring / x ring'lerin orasının yağlı olması. Zincirin baklalarının yağlı olması sadece motoru kışın nemli bir yerde veya açıkta tutuyorsanız zincir paslanmasın diye gerekiyor. (Tabi ki zincirin dişliye temas eden kısımlarının da bir miktar yağlı olmasında fayda olur ama esas ihtiyaç o değil...)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar