Motul 10/40 3000 koysak nasıl olur? Mineral falan. Biraz araştırdım 7100 debriyaj kaçırır falan yazmışlar. Herkes başka birşey söylüyor
O M7100 de debriyaj sıyırdıyı yazan benim.
Ancak. Bugün itibarıyla bu bilgiyi dikkate almayın. Muhtemelen benim debriyajda fabrikasyon bir sıkıntı var ve sorun Motul 7100 den kaynaklanmıyor. Bugün fabrikaya garantiden değişmek üzere komple debriyaj seti siparişi geçildi.
Zira o sorun sadece birinci ve ikinci viteste oluyordu ama başka viteslerde olmuyordu.
Arkadaşlar ben size başka bir gözlemimizi ileteyim.
İki BN125, ikiside 2018 model, biri yaklaşık 4000 diğeri yaklaşık 2000-2500 km de.
2500 km olanda Motul 5100 yağ var
4000 km olanda Motul 7100 yağ var
Sanırım mart ayıydı. Ataköy Galeria önünde buluştuk. Yemek yemek için motorları dışarıya park ettik. Yarım saatte motorlar soğudu.
Sahil yolundan Çatladıkapıya sonra tekrar geriye sürdük. Bu arada motorlarımızı değiş tokuş yaptık.
İkimizinde ortak kanasti Motul 7100 kullanılan motorun daha soğuk olduğu, sıcaklık gelmediği ama Motul 5100 kullanılan motorun ayaklara buram buram sıcaklık verdiği yönünde.
Her iki yağda 10w-40 idi.
Bu arada sahil yolunda, hız, ivmelenme denemeside yaptık. Neredeyse hep başabaştık.
Lütfen buradan yola çıkıp kıyaslayın ve daha önce verdiğim M7100 debriyaj sıyırıyor bilgisini dikkate almayın.
Zira şu an Castrol Release Power 10w-40 kullanıyorum. Bu yağ yarı sentetik mineral bir yağ ve 1-2 viteslerde yarım debriyajlarda sıyırma dahada arttı. Sorun benim debriyajda.
Kıyaslamanıxı buna göre yapın...
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:32 ----------
Hemen bir ilave daha benim bu debriyaj sıyırma olayı (1-2 viteslerde) 800-850 km lerde başladı. Artıl Motul 7100 den kaynaklandığını düşünmüyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:35 ----------
Bir not daha
Şu 1 ve 2. Viteslerde sıyırma soğukken olmuyor. 10km kadar kullandıktan sonra motor ısınınca başlıyor.
Castrol Release Power kullanıncada Motul 5100 gibi sıcaklık hissediliyor ayaklarda. Hatta garaja parkedince dahada fazla hissediliyor.