Mototaxi

arkadaşlar ülkemizde hatta dünyada hiç olmayan bişey geldi aklıma tabii fikir babası benim:) ortaya atıyorum düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim.Normal taksi var deniz taksi var da nedne mototaksi olmasın????düşünsenize istanbul gibi bi metropolde yılın 9 ayı motor için ideal hava var ve duraklarda tek bekleyen yüzlerce genç,motora binebilcek enerjiye ve cesarete sahip insan,acilen havaalanına,toplantıya,okula,sınava,hastaneye v.s yerlere yetişebilmek için çırpınan binlerce vatandaş.düşünsenize sarı bi maxi scooter yanlarında çantaları var ön camda taxi yazıyor ufak bi taksimetre.mesela levetden işden çıkmış birini alıyorsun arkana doğru havalanına uçağa yetiştiriyorsun mesela normal taksi 40 yazıyorsa 30 a bırakıyorsun.OLMAZSA NEDEN OLMAZ YAZARMISINIZ LÜTFEN.(tabiiki sadece el kaldıran binmek isteyenleri alıcaksın yedek kask v.s arkada çantada olacak:)

4 senedir bu fikri duyarim, uygulayan olmadi daha..
tek kullanimlik balaklava da bulman lazim,baskasinin taktigi kask takilmaz..

bayanlara hitap edemeyebilirsin (kılık kıyafet açısından)
kask ölçüleri ne kadar doğru olacak yada donanım
sadece genç erkek müşteri yoğunlukta olacaktır.
taxi şoförlerine güvenemezken taxi motor sürücülerine nasıl güvenecek insanlar ?
iletişim şekli için birşeyler düşünülmeli
her insan artçı olamaz gibi olumsuzluklar geldi şimdiliik aklıma
daha da genişletilebilir moralini bozmıyayım belki biri kuyuya taş atarsa taş kıymete binebilir :)

bayanlara hitap edemeyebilirsin (kılık kıyafet açısından)
kask ölçüleri ne kadar doğru olacak yada donanım
sadece genç erkek müşteri yoğunlukta olacaktır.
taxi şoförlerine güvenemezken taxi motor sürücülerine nasıl güvenecek insanlar ?
iletişim şekli için birşeyler düşünülmeli
her insan artçı olamaz gibi olumsuzluklar geldi şimdiliik aklıma
daha da genişletilebilir moralini bozmıyayım belki biri kuyuya taş atarsa taş kıymete binebilir :)

haklısın ama xl bi kask herkese olur şehir içinde:) yada benzerler yaa en azından ciddiye alıp iki satır yazdın eksik olma sğl:)

haklısın ama xl bi kask herkese olur şehir içinde:) yada benzerler yaa en azından ciddiye alıp iki satır yazdın eksik olma sğl:)

neden ciddiye almıyayım ayıp ettin hafta sonları ek iş olarak bende yaparım fena mı
xl kask kullanıyorum bende ama sorun oluyo bi fren tık kafada dönüyo milletin pek olmazz gibi :):)

arkadaşlar ülkemizde hatta dünyada hiç olmayan bişey geldi aklıma tabii fikir babası benim:) ortaya atıyorum düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim.Normal taksi var deniz taksi var da nedne mototaksi olmasın????düşünsenize istanbul gibi bi metropolde yılın 9 ayı motor için ideal hava var ve duraklarda tek bekleyen yüzlerce genç,motora binebilcek enerjiye ve cesarete sahip insan,acilen havaalanına,toplantıya,okula,sınava,hastaneye v.s yerlere yetişebilmek için çırpınan binlerce vatandaş.düşünsenize sarı bi maxi scooter yanlarında çantaları var ön camda taxi yazıyor ufak bi taksimetre.mesela levetden işden çıkmış birini alıyorsun arkana doğru havalanına uçağa yetiştiriyorsun mesela normal taksi 40 yazıyorsa 30 a bırakıyorsun.OLMAZSA NEDEN OLMAZ YAZARMISINIZ LÜTFEN.(tabiiki sadece el kaldıran binmek isteyenleri alıcaksın yedek kask v.s arkada çantada olacak:)

musteri o acelede kaskimi giyecek,korumalarimi takacak?bi yeremi yetisecek?

musteri o acelede kaskimi giyecek,korumalarimi takacak?bi yeremi yetisecek?

kaskı takmak 20 saniye.korumaları ise 30 saniye desen 50 saniye 10 saniyede benden hepsi 1 dakka.çokmu? her müşteri için birde kask içine galoş:)OLMAZMI DOSTLAR İYİ DÜŞÜNÜN İYİ CANLANDIRIN KAFANIZDA SADECE KÖPRÜDE KULLANSAN PARA BEE:)

Dostum ben bu işi yapıyorum zaten. Desene rakip çıktı bana. Al buda fotoğrafım :p

f7.jpg

Hah Işde Gördünüzmü Helal Sana Kardeş Nerde Yapıyon Yaa.işler Nasıl Günde Ne Kazanıyorsun Bende Başlıcam Iki Taksi Yeter Istanbula:) Müşteri Nasıl Iyi Oluyormu Işler???

Uzakdoğu'da yaygın bir uygulama olduğunu duymuştum.Hem oralarda kask mask hak getire:).izdeyse uygulama alanı pek bulunamayabilir.Yanlız şu daha mantıklı gibi:Aslen motor kullanıcısı olanların rağbet edeceği bir rent a bike bürosu açabilirsin.Şehirdışından gelmiş veya motorcu olup o an kullanmak istemeyenler olabilir veya profesyonel artçıdır ve motora binmekten çekinmez.Mototaxi tutmama ihtimaline karşı bu proje daha sağlıklı gibi.

Uzakdoğu'da yaygın bir uygulama olduğunu duymuştum.Hem oralarda kask mask hak getire:).izdeyse uygulama alanı pek bulunamayabilir.Yanlız şu daha mantıklı gibi:Aslen motor kullanıcısı olanların rağbet edeceği bir rent a bike bürosu açabilirsin.Şehirdışından gelmiş veya motorcu olup o an kullanmak istemeyenler olabilir veya profesyonel artçıdır ve motora binmekten çekinmez.Mototaxi tutmama ihtimaline karşı bu proje daha sağlıklı gibi.

yaa o iyide uzun iş.A2 kaç kişide var? sonra motoru çalıp gidecek uzun işler.burda ise atla arkasına git paranı ver temiz iş:)

:cat:
yeni bi fikir değil bu hatta eski bi uygulama, afrikada biçok ülkede en çokda madagaskarda yaygın, kimse kask vb. aksesuar ve korumalar kullanmadığı için rahat, genelde 100cc lik cuplarla yapıyolar.:p

:cat:
yeni bi fikir değil bu hatta eski bi uygulama, afrikada biçok ülkede en çokda madagaskarda yaygın, kimse kask vb. aksesuar ve korumalar kullanmadığı için rahat, genelde 100cc lik cuplarla yapıyolar.:p

tam istanbula göre valla.acaba yasal yönü nasıl bu işin nerdne ne almak lazım? plaka izin ruhsat falan nasıl olur? yada korsan takılcan:))))))

Avrupada'da bazı ülkelerde gündeme geldiğini duymuştum ama uygulaması varmı bilemiyorum.

Emre arkadaşım mototaxi olayını İstanbul için düşünmüşsün o yüzden ben birşey demiyeyim.:cherry:

Şaka bir yana çok güzel olur hele benim gibi emekli insanlara ek gelir kaynağı sağlar.:cat:

kaskı takmak 20 saniye.korumaları ise 30 saniye desen 50 saniye 10 saniyede benden hepsi 1 dakka.çokmu? her müşteri için birde kask içine galoş:)OLMAZMI DOSTLAR İYİ DÜŞÜNÜN İYİ CANLANDIRIN KAFANIZDA SADECE KÖPRÜDE KULLANSAN PARA BEE:)

valla iyi diyosunda bayan musterin olmaz 1,taksiye binenler genelde esyali olurlar bu 2,taksiye binen musteri rahat etmek icin biner yuksek olasilikla buda 3. son olarak 4. diyecegim keske dedigin sey olsa da bende istanbula geldigimde kulansam:rendeer: oyle bi,sey yaparsan ben varim motosikletimle :cherry:buda 5 duraga kaydet beni....

Güzel fikir arkadaşımda, ilk senin fikrin değil hatta yıllardır uygulanıyor.Samsun/Terme ilçesinde sepetli motorlarla taksicilik yapıyorlar ilçeden köylere halen devam ediyor.Çarşambada da 60 lı yıllarda normal motosikletlerle ozaman en popüleri tabiki jawalar (sepetsiz olarak) taksicilik yaparlarmış.Genelde geceleri meyhane çıkışında insanları evlere taşırlarmış.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar