motosikletten düşmeyeniniz var mı?

ben daha çiçeğiburnunda (toplam 3 günlük )bir motorcuyum daha şimdiden ne zaman düşeceğimi merak eder oldum ama inşallah olmaz böyle durumlar nede olsa ardımızda bizi bekleyen eşim ve biricik oğlum var:)

benim ilk motorum yaklaşık 2 ay oldu ve 3000 km ye geldi.Allah ıma çok şükür hiç düşmedim.geçen gün düşer gibi oldum ama ayaklarımın sağlamlığı sayesinde tuttum motoru.yani ne motor nede ben düşmedim.Aman aman Allah göstermesin :mrgreen:

yakın zamanda başlayan motor hayatımdan şuana kadar düşme tehlikesi geçirmekle birlikte yaptığım sadakalardan olması gerek daha düşmedim çok şükür.

her motor kullanıcısı düşecek diye bi kaide yoktur diye düşünüyorum.düşmeyi beklemek, nasıl düşerim diye beklemek, merak etmekte biraz tuhaf olur..dikkatsizlik ve aşırı hız davetiye çıkartır.

23 yıldır Motosiklet kullanıyorum,Allaha sükürler olsun seyir halinde düşmedim.

Fakat bandit 600S imden durduğum yerde sağ ayağımı kaldırıma basmak isterken kaldırımın kenarına basıp kayması neticesinde sağ tarafa yattım tabiki motosiklet te üstüme sonuç kırık bir sağ bacak

Motosikletten düşmemek ve ya düşmek önemli değil,önemli olan bilinçli olmak tedbirli olmak ve dikkatinizi hiçbir zaman yitirmemektir.

Ben de çok yeni sayılırım. 3000 km.deyim. Bilenleri dinlemeyip Yamaha 650 Dragstar ile başladım.Şimdiye kadar düşmedim,Neden ? çünkü aşırı temkinli ve olabildiğince dikkatli kullanmaya çalışıyorum, ayrıca tüm motosiklet sitelerindeki nasıl düştüm abi forumlarını okuyorum. Bu forumlardaki kaza sebebpleri yapılmaması gerekenler konusunda çok uyarıcı oluyor.:silent: Fakat yollardaki sorunlar ve trafik magndalarından dolayı ne yazıkki hiç düşülmeyecğim anlamına gelmiyor. Dikkatimi çeken bir şey de sanırım İstanbulda trafik magandası diğer şehirlerden daha çok.:farao:

bende düşmeyenlerdenim ama tabiki sendeledim hemde 4 veya 5 lere çok sert bi düşüş olabilirdi bunlardan birisi ama olmadı allaha şükür umarım kimsede düşmez bu arada 4000 km ve bu 3.sezonum ...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Benim motor park halindeyken orta krikodayken koltuğun arkasında oturuyordum tabiki on teker havaya kalkmıştı indiğim gibi krikodan düş yere yapış ve 35ytl yan parcasını değiştirdim sonra krikotu kısalttım :cat:

motosikleti geçen cuma günü teslim aldım akşam üzeri, cumartesi bindim bütün gün pazar sabahı ekmek almaya giderken düştüm, herşey çok hızlı gelişti:)

ilk motorum olan ybr125'le yaklaşık 4-5 kere yere yapıştım...:pale: ilk düşüşüm yenibosnadan E5'e çıkan yolda köprüye gelmeden önceki virajdaydı...virajı geniş sanıp hızlı girmem ve virajda birazcık arka frene dokunmam sonucu motorla birlikte yerde sürüklenmeye başladık...:pale: koruma demiride yoktu ve dizim asfalta sürtüyodu...bikaç saniye sonra ben motordan ayrıldım ve motor biraz daha kendisi sürüklendikten sonra durdu...sonrasında kaldırdım vitesi 1'e aldım ve devam ettim...:cherry:

bir keresindede 4 yol ağzı gibi bi yolda yolun bomboş olmasına ve hızımın 40-50 civarı normal seviyelerde olmasına rağmen tam yol ağzına geldiğimde bir anda tarlada sürüyomuş gibi sağdan ve soldan 4 tekerlilerin fırlaması ve ani fren yapmak zorunda kalmam ve yerinde ıslak olması sonuçtu düşmüştüm...

neyse diğerlerinede anlatmayım uzun olacak yoksa baya...ama her düşüş devamında bir tecrübeyide getirdi...:bounce:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Gördüğüm kadarıyla motorda düşmeyenler ile düşenlerin oranı yarı yarıya..
Demekki "motorla düşmemek diye birşey yoktur" gibi bir teoride bulunmamak gerekiyormuş.

Bende 2006 mart ayında motor hayatıma basladım. Mondıal 151 rs ydı ılk motorum sımdı ıkıncı motorum olan honda xlr125 ımı kullanıyorum. toplamda 14000 km civarı yolum war.. bunun 6-7 000 km sını uzun yolda yapmısımdır 2000 cıvarı arazıde. Bende hiç dusmedım hatta hiç kaza riski gecırmedım bıle. Ama motordan dusmeden motorcu olunmaz derler sanırım bız daha motorcu olamadık. Ama hıc bır zmanda gaza gelmedım we her zaman sınırlarımı bıldım trafikte. Herkeze kazasız gunler dılerım. saygılar

HRC

arkadaşlar düşüş anındaki hislerimide burda belirtmek istiyorum; hafif bir düşüştü ayağa kalktım hemen motosiklete koştum, aslında canım çok yanıyordu ama o an sanki motosiklet daha önemliymiş gibi onu kaldırmaya çalıştım :) etrafa baktım herkes bana bakıyor, sonra genç bi çocuk geldi yanıma abi bişeyin varmı iyimisin istersen gel bi yüzünü yıka filan dedi :) neyse motosikleti kaldırdım bi baktım arkamda belediye otobüsü korna yapıyo hadi madi gibisine sonra etraftakiler durumu nazik bi şekilde otobüs şöförüne izah ettiler, sağolsunlar :) neyse, sonra 1-2 ufak ayrıntı dışında motorsiklette bişey olmadığını gördüm, 1 hafta dizimde ve omuzumda ağrı sızı oldu sonra iyileştim ama virajlarda artık tedirgindim eskisi gibi rahat giremiyor motosikleti yatırmaya çekiniyordum sonra bir eğitime katıldım boş bir parkurda tekrar kendimi toparladım ve motorumla barıştım,

Merhaba Arkadaşlar
Adım Caner ve Chopper kullanıcısıyım (1yıldır) toplamda 15950km yaptım şimdiye kadar. Tam 1 sene de...

Bende geçen sene bir chopper aldım Zealsun marka. 3 günde öğrendim ve 1 sene boyunca yağmur,çamur,kar vsvs hertürlü koşulda aralıksız sürdüm motorumu ve 1 defa bile düşmedim. Hatta patlak ve yarıya kadar inmiş lastikle ıslak zeminde gittim, fırtınalı ve yağmurlu bol rüzgarlı kış günlerinde 2. köprüden gittim 1. köprüden gittim. Hep kurtuldum umarım bundan sonra da düşmem :) umarım buradaki kimse düşmez. Neyse motoru sattıktan sonra alacağım motor da bukadar dengeli olursa düşmem herhalde (GS500 almak istiyorum)
neyse çok uzattım sevgiler ve kazasız sürüşler dilerim....

Son düzenleme:
ben henüz 150 km yi doldurmamışken asfaltta yapıştım. ama ne yapışma.. daha hiç bir sevgilime bile öyle yapışmadım :)
ama ii oldu ben baştan düşüp akıllandım, bir daha hep temkinli olurum artık :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar