Motosikletten benzin çekmenin püf noktası var mı ?

Merhaba arkadaşlar.
Motosikletimin benzini bitti arkadaştan benzin aktarımı yapacaktım hortumla. Ağzın burnum benzin oldu hep :mrgreen: Ağzımıza benzin değmeden hortumla benzin aktarmanın yolu var mıdır ?

tehlikeli bi konu. Gece çakmakla depoda ne kadar benzin var diye bakmaya benziyor.

Hortumun kısa olmasından mütevellit olmuştur o usta. Yteri uzunlukta olsaydı yada daha az hüüüp yapsaydınız olmazdı sanırım.

En güzeli evde iki bidon arası suyla deneyler yapmak :wiinkk::queen:

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Basit. 2 adet göz, bir ağız birde şeffaf hortum.

Hortum kısa ve siyah olduğundan oldu zaten. Sonra bir ethernet kablosu buldum uzunundan içindeki telleri çıkardım . Onla sıkıntı olmaz sanıyorum. Teşekkürler

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Benzin çekeceğin motorda benzin musluğu varsa; musluğu kapa, oradan çıkan hortumu çıkar, musluğun ağzına bir şişe koy, musluğu aç.

40-50 cm uzunluğunda bir serum hortumu işini görür :wiinkk:
Ya da motora göre değişken olmakla birlikte depodan karbüratöre giren hortumu çıkarıp pet şişeye nakliyat da en kolay yollardan biri :)

en temizi musluktan almak yok hortum çıkmıyor falan dersen şeffaf parmak genişliğinde veya yakın 1 mtreye yakın hortum ile çekmek diğer türlü ağaç olursun bekle allah bekle işesem daha hızlı dolar kelimeside burda bekleyen birisi tarafından üretilmiştir :)

bu kadar uğraşmak yerine bi bidona benzin doldurtsan herhangi bi istasyondan tamamdır ;)
bildiğim kadarıyla kimlik fotokopisi falan çekip veriyolarmış...

bu kadar uğraşmak yerine bi bidona benzin doldurtsan herhangi bi istasyondan tamamdır ;)
bildiğim kadarıyla kimlik fotokopisi falan çekip veriyolarmış...

:sunny: kimlik fotokopisi mi :santa:

Bizim burda selam vermen yeterli usta ne o öyle kimlik felan :cherry:

Hotrumu depoya sok. Sonra deponun ağzını bir bez parçası ile sıkıca bastırarak tıka ( hotum depoda olucak)
Hortuma kuvvetlice üfle ve bırak. Benzin kendiliğinden akmaya başlayacaktır..

Yada.
Hortumun uzunsa. Hortumun tamamını depoya sok. Dikkat et ucu içeri kaçmasın :) sonra sende kalan ucunu parmağınla tıka ve hortumu çıkar. Diğer ucu depodaki benzinde olsun. Hortum benzinle dolucak . Sendeki ucu bidona tut ve parmağını çek , kendiliginden akmaya başlayacak.

Yada.
Hortumu sok. Bezle deponun agzını tıka , varsa hava tabancası bezin kenarından hava bas . Akmaya başlar.

Yada.
Hortumu sok. Depo ağzını bezle tıka. Deponun havalandırma hortumunu bulup ( motorun altıda sallanır : ) havalandırma hortumundan üfle . Senin hotumdan benzin akmaya başlar.

Yada.

DEpo musluklu ise ordaki hortumu çıkar musluğu aç o çeşme gibi akmaya başlar.

Yada
Motor enjeksiyonlu ise enjektörlere girmeden önce pompadan sonra aradaki hortumu çıkar bidona tut. Kontağı aç. O anda 30 sn kadar çok tazzikli benzin gelicek . Sonra kontağı tekrar kapat aç. İhtiyacın kadar benzin alana kadar aç kapa

Yada.
Hortumu 3 lt kola şişesinin ağzına geçir. diğer ucu depoya sok. Pet şişeyi sık bırak o çekmeye başlar.

vs vs vs

Yeter herhal :)

Bunları yaparken sigarayı söndür :p

Şu an 37 kullanıcı var. (8 üye ve 29 konuk)
acayüp Uway hayat2teker dockerengin pistolpitt salcano_7946 karaku$ ihakanvardal

Bu ne yaw. Ne kadar yolda kalan varmış .

Hotrumu depoya sok. Sonra deponun ağzını bir bez parçası ile sıkıca bastırarak tıka ( hotum depoda olucak)

Yada.
Hortumun uzunsa. Hortumun tamamını depoya sok. Dikkat et ucu içeri kaçmasın :) sonra sende kalan ucunu parmağınla tıka ve hortumu çıkar. Diğer ucu depodaki benzinde olsun. Hortum benzinle dolucak . Sendeki ucu bidona tut ve parmağını çek , kendiliginden akmaya başlayacak.

Yada.
Hortumu sok. Bezle deponun agzını tıka , varsa hava tabancası bezin kenarından hava bas . Akmaya başlar.

Yada.
Hortumu sok. Depo ağzını bezle tıka. Deponun havalandırma hortumunu bulup ( motorun altıda sallanır : ) havalandırma hortumundan üfle . Senin hotumdan benzin akmaya başlar.

Yada.

Yada
Motor enjeksiyonlu ise enjektörlere girmeden önce pompadan sonra aradaki hortumu çıkar bidona tut. Kontağı aç. O anda 30 sn kadar çok tazzikli benzin gelicek . Sonra kontağı tekrar kapat aç. İhtiyacın kadar benzin alana kadar aç kapa

Yada.
Hortumu 3 lt kola şişesinin ağzına geçir. diğer ucu depoya sok. Pet şişeyi sık bırak o çekmeye başlar.

vs vs vs

hocam muhteşemsin valla helal daha nasıl anlatılabilir.

Yanlız şuanda sayfayı depodan geceleri altın kıymetinde benzini çekme planı yapanlar, molotofçular vs okuyorsa tam kaynak oluyor :queen:

Yada.

Yada.

Yada.

Yada.

Yada

Yada.

vs vs vs

Maşallah abi bütün teknikleri söylemişsin :) Teşekkürler

Dikkatinizi çekerim hepsini uygulamak için anahtar gerekiyor.

Anahtar gerektirmeyenlerden bahsetmiyorum.

Anahtarınız da hırsızdaysa zaten benzini sorun etmezsiniz. :)

teknelerde dıştan benzin depoları var onları önce vakumlarsın motora benzini çeker

tekne malzemeleri satan bir yere gidip o aparatı alıp uclarınıda kesersen zahmetsizce vakum yaparsan kendiliğinden akar

Küçük oduncu baltası ile benzin deposuna alttan küçük bir delik oluştur. Benzin şakır şakır akacaktık. Ondan sonra kendi motoruna aktar. arkadaşlığını kes, bir daha muhattap olma. :p
Boru yöntemi harici işte olmaz. Yoksa geceleri motordan benzin çalanlar sizler misiniz. :p

Çup tipi motordan çekeceğim için musluk yoktu hortumlarda grenajın altındaydı. Verdiğiniz teknikler çok iyiymiş. Hortum kalın olsa sıkıntı olmazdı zaten bir yolla çekilirdi. Çok teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar