En garantili tork ve cc yukseltme yontemini acikliyorum: Motoru buyutun yeni motor alin
Ben de bu yolu uygulayarak 5 tane motor aldım. Kesinlikle işe yaramıyor.
Motor büyütülecekse öyle ufak büyütmeler boşuna. Son hızda 20 kilometre bile oynamıyor.
Motorlarımın maximum hızları şöyle oldu
Junlin 125:110 yaptı
Mondial: 115 yaptı
CBF 150: 120 yaptı
YBR250:135 yaptı
DL 650 XT (Tel jant) :192 yapıyor.
Yetmediği için
Super Tenere almayı düşünüyorum: 205 Yapıyor
Şimdi soruyorum hız arttırmak için motor değiştirmeye değer mi?
Aslında tek kişi iken DL-&%= gayet yeterli. Ama 3 adet çantayı full yükleyip artçı alınca,üstüne bir de devasa depo üstü çanta,port bagax vs....Çıktın mı 10 000 kilometrelik Avrupa turuna. Rezil olup dönüyorsun. Alet altında ağlıyor.
Öte yandan kaç kere böyle turlara katılıyoruz?
Süper tenere alıp İstanbul trafiğinde 270 kiloluk dev ile gezmek ne kadar mantıklı? Kullanım olarak V-stromdan kolay olduğu söyleniyor. Ama sevgili yamaha motoru Test sürüşüne vermiyor. Ya bu kilo beni aşıyora? Bergi dilimi ve yakıt tüketimi de yüksek.
Yani motor büyütmek her zaman çözüm değil.Pek çok motoru inceledim. Ve sonunda kendi motorumu kullanmaya karar verdim. İlla büyüteceksem super Tenere Alacağım.İncelemelerim şöyle.
BMW R1200 GS : Çok yüksek, çok pahalı.
BMW R1200 RT : Her şeyi ile tam bana göre.İşte bu benim motorum. Ulaşılmaz derecede pahalı.İkinci eli bile ulaşılmaz.
Triumph 1200 Explorer: Tek kusuru 15cc ile üst vergi diliminde oluşu.
Triumph 800 XRT : Bunda da kusur bulamadım. Tek kusuru Tenere'den ep ey pahalı oluşu.Ayrıca çirkin buluyorum.Testlerde titreşimli olduğundan söz etmişler.Test etmeliyim.
Africa Twin. Benim motorumdan üstün değil.
DL 1000: Düşündürüyor.Ama Süper Tenere'ye yakın fiyat,bir sürü eksik. Elektronik amortisör,hız sabitleyici vs vs, hepsi eksik.
Multistrada: Mükemmel motosiklet. Ama yeni iken. 3 yıllık multistradalar dökülüyor. Çok pahalı,çok dayanıksız.
Super Tenere: Çok ağır,motoru zayıf. Rakiplerinin yarı fiyatı bile değil. Bir GS fiyatına 2,5 tane Süper tenere alınıyor. Sonraki motorum bu olacak.
Süper Tenere, BMW R1200 GS