Motosiklette Lastik Patlarmi??

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
tubless lastikler bomba patlar gibi patlamaz. kesik, delinme,yarık biçiminde patlar ve bu sırada hava aniden boşalmaz,bunu motordaki dengesizlikten ve çekişten düşmeden anlarsın.
lastik zırhı denen bir olay var nette satılıyor ama ben denemedim deneyen ve sonucunu olumu veya olumsuz belirtecek arkadaş varsa teşekkür ederim.

http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?id=2067017

tekirdağ mt de mambo59 kullanıyor bi sorun yasamadı henüz bende ondan duymustum...

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Yanınızda lastik tamiri için gerekli olan tüm alet edevatları bulundurun, inanın zor değil.

Kendimi bildim bileli taşırım lastik tamiri için gerekli şeyleri, yaklaşık 10 yılda en fazla 2 kere patlamıştır lastiğim. Ne zaman nerde patladığını hatırlamıyorum bile, ama yinede taşıyorum gerekli alet edevatı. Ya patlarsa diye :)

Patlamaz ki... yeni lastikler titanyumdan yapılıyo haberiniz yok mu :p

Bir tane daha ekleyeyim o zaman , motora daha geniş lastik aldığınızda jant yanakları standartlardan daha az kalınlıkta tırnaktan tutuyorsa viraj dönerken lastik aniden patlayabilir , siz de yerle bir olursunuz...

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Anlaşıldı bir dahaki aya bir lastik makalesi yapayım resimli anlatım :cherry:

Ama bir dahaki aya ancak, bu ay sis montajı var çünkü, hem önce lastiği patlatmam lazım :p

Süper Moderatör (BBRR)
tubless lastikler bomba patlar gibi patlamaz. kesik, delinme,yarık biçiminde patlar ve bu sırada hava aniden boşalmaz

demiş airman ama doğru bir bilgi değildir ..girdiğiniz bir lakada jant zarar görürse tekerin tüm havası aniden boşalır hatta lastik en ufak zarar görmeyebilir bu esnada..yine tubeless lastikte eğer lastik havası azsa ufak bir lakada bile lastiğin havasının tamamen boşalması mümkündür..

burda arkadaşın asıl merak ettiği bana göre lastik patladıktan sonra güvenli sürüşün devamı adına ne yapılabilir bunu öğrenmek.. yukardada dediğim gibi şöle yapılır diyemiyoruz.. eğer şanslı iseniz hava yavaş yavaş iner ve siz gidonun ağırlaşması ve motorun bir yöne doğru çektiğini anlarsınız ve güvenlişekilde motoru durdurursunuz ..güvenli duruş motoru devirmeden durmak değildir..akan trafiğide gözönüne almak lazım. sen motoru güvenli şekilde durdurduktan sonra arkadan gelen kamyonun altında kalırsan bu hiçbi işe yaramaz ..Akan trafikte hem kendinizi hemde trafikte ki diğer araçları zor durumda bırakmadan işinizi halletmelisiniz .

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bal gibi de patlar...Patladı da...Eğer şehir içindeyseniz tubeless lastiğin pek bir faydası da olmadığını da söyleyebilirim...Eğer patlak havası inmiş lastikle lastikçiye kadar yol alayım derseniz lastiğin şeklini bozuyorsunuz....Ama şambrelli lastikte yol yapsan bile iz yapmıyor...Yapsa bile şambrel değiştiğinde iz rahatsız edici boyutlara gelmiyor....

Tubeleess lastikler uzun yolda güvenli olmakla birlikte tamiri de sürücü tarafınden spreylerle kolayca halledilebilmekte...Taaki yarılmadığı sürece sürücünün kontrolu kaybetmesi de düşük bir ihtimal....Bun da da sürücünün yeteneği söz konusu....

Lastik patladıgında kendimi düşünemiyorum.Allah korusun hiç başıma gelmedi gelmesini de istemem şahsennnnnn.:cat:

Lastik patlarmı: Patlamayanı varsa söleyin hemen alalım.:queen:

tabii patlar.arka lastiginiz patlarsa,eger buyuk bi motorunuz yoksa depo uzerine oturun ve yavas yavas yol alin.bizzat denendi Titan'la.20 km ye yakin yol almistim ama arka taraf muthis kayiyodu
Size bi kisa yol soyliyim,belki isinize yarasa birgun beni hatirlarsiniz.mesela tubeless lastikte hava sizintis farkettiniz ve deligin nerde oldugunu gordunuz.hemen bi vida alin ve deligin icine sikin.Bu sekilde hava sizintisini bir sure engellersiniz.eger fazla hava kaybetmediyseniz sizi en yakin tamirciye goturur.(Bizzat arabada denendi buda)

Lastiğin patlama riski herzaman var.. bunun için hep yanıma patlak lastik tamir köpüğü alıyorum.. bu çok yer kaplamayan tüp şeklindedir.. bunu araba aksesuarı satan yada büyük marketlerin aksesuar bölümlerinden alabilirsiniz.. lastik patladığında içine sıkılıyor şişip deliği örtüyor.. buda en yakın lastikciye lastiği sökmeden gitmenizi sağlıyor..

bu başlık patlar mı değilde infilak eder mi veya parçalanır mıgibi olması lazım motosiklet için dolma lastik çıktıda bizim mi haberimiz yok

Lastik patlarmı: Patlamayanı varsa söleyin hemen alalım.:queen:

5 kere lastık patlattım patlamayanı varsa soleyın toplu satın alım yapalım:queen: :cat:

mrb..hazır bu konu açılmısken bende bişey sorıyım..hani bu lastik içine sıkılan sıvılar var lastik patlamasın diye..bu sadece dubleks lastiklerdemi oluyo..biyerde gordum adam tel jant lastiğe full sıvı bastım diyodu yalan oldugunu sanmıyorum cunku aynı seyi 2 kişiden daha duydum..bu konuda bilgisi olan var mı ?

yaww lastik patlarmi pazlamzmi tartiscagina,yoldagiderken lastigi patlayan arkadaslar tecrubelerini anlatsin,bu sayede bizde bi seyler ogreniriz hem topic bosa gitmemis olur

geçen pazar geziden gelirken arka lastiğim 90-95 km/h hızla giderken aniden patladı. tubeless değildi. arka birden sağa sola atmaya başladı. 95 hız da az değil lastik patlaması için. sağa sola kırarak toplamaya çalıştım. yolun kenarına doğru toplamaya çalıştım ki duramazsam atlamak zorunda kalacaktım motordan. zor bir şekilde durdum. Allah korudu. Yolun durumu pek de iyi değildi. yolda lastiği ne patlattı bakamadım bile. düşmediğime şükrettim:)

olaydan sonra da lastiklerimi hemen değiştirdim. fazla km yapmasak bile geziler itibariyle bozuk yollar lastiğin ömrünü çok azaltıyor.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
patlar patlamazmı hemde en olunmadık yerde sonra akşam akşam bulursun bi lastıkçi hıc bısı yapmaz 20 ytl nı alır:)

benım lastıkler dublex sanırım doru yazdım çuıkura girmiştim buyuk onumdekı dallama yuzunden çukura girmiştim, yanak(cant)eğilmişti hava kararmış ustelık pazar gunuydu bırakacak yerde yoktu motoru saolsun shakulin abicim gezdı taradı bulmustuda halletmiştik.Bir Motorcunun basına gelebilecek en kötü olaylardan biridir. :)

patlar patlamazmı hemde en olunmadık yerde sonra akşam akşam bulursun bi lastıkçi hıc bısı yapmaz 20 ytl nı alır:)

benım lastıkler tubeless sanırım doru yazdım çuıkura girmiştim buyuk onumdekı dallama yuzunden çukura girmiştim, yanak(cant)eğilmişti hava kararmış ustelık pazar gunuydu bırakacak yerde yoktu motoru saolsun shakulin abicim gezdı taradı bulmustuda halletmiştik.Bir Motorcunun basına gelebilecek en kötü olaylardan biridir. :)

valla kotu bisi.. o sprey-kit flm gibi seylerden cantada bulundurmak lazim gibi..

junyor un motorun lastik patladiginda ben de ilk defa tanik oldum.. gercekten insan kendisini cok caresiz hissediyor.. ozellikle uzun yolda flm patlasa feci feci..

Shakulin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar