- Motosikleti
- BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
- Konu Yazar
İyi seyirler dilerim
Devamı nerde hocam?
Acil frenleme nasıl yapılır diye forumumuzda onlarca soru sorulmuştur. ( niyeyse buna panik fren diyorlar)
Biz o konulara ne yazmış olursak olalım kimse sallamaz çünkü verilen cevapların yüzde doksan dokuzu şöyledir.
- Panik fren yaparken vitesi( fites) bir alt vitese atar aynı zamanda ön freni limon sıkar gibi sıkar, arka fren pedalına şarap yapmak için üzüm ezer gibi basarız. Kalan vaktimizde boşta olan sol elimizle atmden para çekerken, daha alta alacak vites ( fites) kalmadıysa boşa çıkan sol ayağımızı ön tekerle çamurluk arasına sokar bu arada kırmızı düğmeden motoru stop edip ne olur ne olmaz diye vitesi bir kere daha bir alt vitese alıp kompresyon yaptırırız.
Kalan zamanımızda pul biriktirip, sahibindende ikinci el ilanlarına bakarız.
Ha bir de motoru yatırırız.
Evet genel kanaat bu.
Top sizde.
Devamı nerde hocam?
Acil frenleme nasıl yapılır diye forumumuzda onlarca soru sorulmuştur. ( niyeyse buna panik fren diyorlar)
Biz o konulara ne yazmış olursak olalım kimse sallamaz çünkü verilen cevapların yüzde doksan dokuzu şöyledir.
- Panik fren yaparken vitesi( fites) bir alt vitese atar aynı zamanda ön freni limon sıkar gibi sıkar, arka fren pedalına şarap yapmak için üzüm ezer gibi basarız. Kalan vaktimizde boşta olan sol elimizle atmden para çekerken, daha alta alacak vites ( fites) kalmadıysa boşa çıkan sol ayağımızı ön tekerle çamurluk arasına sokar bu arada kırmızı düğmeden motoru stop edip ne olur ne olmaz diye vitesi bir kere daha bir alt vitese alıp kompresyon yaptırırız.
Kalan zamanımızda pul biriktirip, sahibindende ikinci el ilanlarına bakarız.
Ha bir de motoru yatırırız.
Evet genel kanaat bu.
Top sizde.
Yuksek kompresyonu sevmiyom ben. Bir onceki motorum oyleydi. Yolda gazi kapatmak yavaslamak icin yeterli oluyo, ancak arkadaki araba, motorsikletin fren lambasi yanmadigi icin, durumun farkina varmiyor. Bu da bir guvenlik sorunu olusturuyor, ozellikle arkadaki surucu dalgin veya akli mesgulse.
Bu sorun için bir ürün geliştirdim. Fiyatı 70 lira. Motosikletin yavaşladığını algılayıp led stop'u flaşör yapıyor, 3 saniyeden uzun süren yavaşlama durumunda sürekli yanıyor. Ürüne bir de 12 voltla çalışan led stop bağlamanız gerekli, onu da yaklaşık 15 liraya tedarik edebilirsiniz. Motor freniyle yavaşlarken güvenliği sağlamak isteyenlere duyurulur.Yuksek kompresyonu sevmiyom ben. Bir onceki motorum oyleydi. Yolda gazi kapatmak yavaslamak icin yeterli oluyo, ancak arkadaki araba, motorsikletin fren lambasi yanmadigi icin, durumun farkina varmiyor. Bu da bir guvenlik sorunu olusturuyor, ozellikle arkadaki surucu dalgin veya akli mesgulse.
Benim de merak ediyordum böyle bir şey var mı diye. Aslında motorsikletin kendisinde olması lazım. İvme sensörü kullanmak yerine , ECU gaz gelmediği motor ivmelendiğinde çakmalı ışığı.Bu sorun için bir ürün geliştirdim. Fiyatı 70 lira. Motosikletin yavaşladığını algılayıp led stop'u flaşör yapıyor, 3 saniyeden uzun süren yavaşlama durumunda sürekli yanıyor. Ürüne bir de 12 voltla çalışan led stop bağlamanız gerekli, onu da yaklaşık 15 liraya tedarik edebilirsiniz. Motor freniyle yavaşlarken güvenliği sağlamak isteyenlere duyurulur.
İvme sensörü yerine motor devri ve debriyaj müşürü kontrol edilerek de bu iş yapılabilir ama üreticiler yapmıyorlar böyle bir sistemin montajı da çok daha zahmetli olur. İvme sensörü olunca cihaza sadece 12 volt vermek yeterli.Benim de merak ediyordum böyle bir şey var mı diye. Aslında motorsikletin kendisinde olması lazım. İvme sensörü kullanmak yerine , ECU gaz gelmediği motor ivmelendiğinde çakmalı ışığı.
TRT-4 Açık öğretim dersleri gibim olmu$$..
Kısaca sıkıcı..
Manete veya pedala hafifçe dokunarak bu sorunu kolayca çözebilirsiniz. Bu sebeple kompresyondan vazgeçmemek lazım
Sevgilerimle
Çok güzel ve yararlı olmuş hocam, devamını bekliyoruz..
Okan hocam, izninizle ufak bir ek bilgi eklemek istiyorum, özellikle yüksek hızda gazı kapattığımızda otomobile göre daha hızlı yavaşlamamızın tek nedeni rüzgar dirençi katsayısı değil, aynı zamanda momentum ile de ilintili bir konu, sadece cv ye indirgemek çok yüzeysel olur kanatindeyim. Emeğinize sağlık.
Teşekkür ederim . 3 videoluk bir serinin 1. videosu bu. Arkasından 2 video daha gelecek.
Sevgilerimle