Aynı dili konuşuyoruz fakat bakış açılarımız farklı. Tabiki de hizmet satın alınır rica edilmez. Bir banko görevlisine bi soru sorarsınız yüzünüze bakmadan itici bir şekilde cevap verir ya hani ? İşte onlara tepkiliyim sanki maaşsız hayrına oturtmuşlar o bankoya onu. İşin hizmet sektörüyse insanlara iyi davranmalısın. Ancak düşünsene sen pompacısın dün herşey senin için süperdi, her gelen müşteriyi güler yüzle karşıladın.. Fakat bugün herhangi bir sebepten dolayı atıyorum evine icra mektubu gelmiş.. Bugünlük biraz olsun bu tarz konularda hassas olmaz mısın? Yaşın büyük ve karşında senden küçük birisi şurayı siler misin dediğinde sana iğne gibi batar o cümle. Öyle anlarımız oluyor ki selam vereni küfür etmiş gibi algıladığımız anlar , çıt çıksın istemediğimiz anlar oluyor. Biraz empati yapalım arkadaşlar. Öyle bir konuşuyorsunuz ki sanki çalışan adamlar her gün iyi olmak zorunda , eğer bir problemi varsa iş yerine girdiğinde o problemi kafasından çıkarması gerekmekte. Tabi robot ya bu adam. Düşün şirkette çalışıyorsun patronun haftanın 4 günü iyi 5.gün bozuk atıyorne diyceksin? Böyle iş olmaz ? Bırak git mi diyeceksin ?
![]()
"ulan derdine s.çayım"
efenim 1 lira, 35 kuruş muhabbeti nedir anlamadım, öyle bir niyetle de hiç bir petrolde dolaşmadım.İsveç norveçte pompacılık diye bir meslek grubu yok.bu bağlamda bez isteyip sileydin 1 lira 35 kuruş para üstünü adamlardan almak için istasyonlarda dolaşırsanız onların da size davranışları böyle olur kimse kusura bakmasın
kusura bakma ama ilk tepkim küfür etmek oldu.
abartmışsın hatta mevzu aranıyorsun diyeyim.
benzin uçucudur hiç bişey yapmaz mazot olsa yağlıdır iz yapar
Ağzının ölçüsünü ver de lahmacun yaptıralım :mrgreen:
harbiden büyütmüşsün hocam, adam senin mevzuyu böyle takıntı yapabileceğini bilse emin ol alır bezle silerdi orayı. pompacılığı da basit bir iş sanmayın dışardan göründüğü gibi değil.
Tamam da güzel kardeşim sen madem o kadar pimpiriklisin yanında bir bez bulundursan ?
Petrol ofislerine araba gelir gider, adam takar pompayı çıkarır bizim motosikletlerin depo kapağı yukarıya baktığından üstten pompayı alıyor ve pompayı çıkarırken bir iki damla akıyor deponun üzerine ister istemez. Adam da üşenmeyip eliyle silmiş zaten.
İşini doğru yapmıyor, garson olsa şöyle yapar muhabbetleri çok gereksiz olmuş. Adamın işi gelen araca benzin doldurmak, güleryüz ilgi alaka göstermek zorunda değil, ben hizmet (turizm) sektöründe çalışıyorum zorundayım ama işi benzin doldurmak olan adam sizin aracınıza gösterdiğiniz hassasiyeti göstermek zorunda değil.
Ben 1 kez motorumu yıkatmaya götürdüm adam açtı köpüğü tazyikli suyu verdi zincire göstergeye zor durdurdum. Ben de çok kızdım ama sonradan hak verdim. Adam günde yüzlerce araç ile uğraşırken bizim makinelerimize gösterdiğimiz titizlikten pekala bihaber olabilir.
Ben 1 kez motorumu yıkatmaya götürdüm adam açtı köpüğü tazyikli suyu verdi zincire göstergeye zor durdurdum. Ben de çok kızdım ama sonradan hak verdim. Adam günde yüzlerce araç ile uğraşırken bizim makinelerimize gösterdiğimiz titizlikten pekala bihaber olabilir.
Ben videodaki arkadaşın abartıp abartmadığı ile ilgilenmiyorum. Pompacının, suratının şekli de beni ilgilendirmiyor. Ben kıymet verdiğim,anlamlar yüklediğim,sürmekten zevk aldığım keyilendiğim, bir yerinde kılcal bir çizik olduğunda üzüldüğüm motoruma özensiz davranılmasından hoşlanmam,hele canımı tehlikeye atmasına müsade etmem,bu zamana kadar etmedim de..muhatap olmakta zorunda değilim, elimde bezle bekliyorum.. o zaman neden daha özenliler..
Kazasız belasız![]()
Hepimize kazasız belasız sürüşler
Dediğim gibi yağmur damlasına bile tahammülümüz yokken tabi ki istemeyiz motosiklet gibi özel ve güzel bir araca hor davranılmasını. Benzer şeyleri yazmışız ama ben oluroyle deyip kabullenirken siz hayatta müsade edemem diyerek tavrınızı göstermişsiniz. Saygı duyuyorum.
Garson örneğini yanlış anladım evet ama hizmet sektörü ile beden gücü sarfedilerek çalışılan mesleklerin farkına vurgu yapmak için kullandım.
Ben yine de çok abarttığınızı düşünüyorum. Benzin deposunda kalan bir iki damla benzinin canınıza kastedeceğini düşünecek kadar ince hesap yapan birisinin yıllardır bakımı yapılmayan, fren gibi hayati fonksiyonları bile gözden geçirilmemiş toplu taşıma araçlarının, araç ile dönme becerisi bile edinemeyen kişilerin taksici şoför olduğu bir trafikte nasıl motosiklet kullandığını merak ediyorum doğrusu.
Benim özellikle son aylarda gözlediğim bir durum var forumda da çok şaşırtıyor beni, empati kurma işini ya ben beceremiyorum, ya da hakikaten birine 6 gözüken diğerine 9 oluyor.
Elemanın stickerını sökmüşler, ben motorcuya üzülüyorum durduk yere masraf çıktı diye, arkadaşlar çocuktur yapar kısmında. Elemanın önüne bariyerlerden yaya atlıyor kazaya ramak kala durabiliyor ben sinir küpü oluyorum ne intihara meyilli dengesiz insanlar var ülkemizde diye yazacakken, bakıyorum arkadaşlar sürücüyü suçluyor dikkatsiz olduğu için.
mete_han haklı ben de isterdim ama burası İsveç değil, yaya yolu görünce ben frene asılırsam arkamdaki adamın arka tekerimi yamultacağını adım gibi bildiğimden, böyle şeylere "e burası Türkiye ne bekliyorsun kardeş" olarak yorumlayıp devam ediyorum.