Motosikletliler İçin Yeni Trafik Düzenlemelerinde Pozitif Bir Adım

Super Moderator
Avrupa genelinde motosiklet ve motosikletlileri ilgilendiren gelişmeler, yasalar gün geçtikçe artıyor, ilerliyorlar. Konuyla ilgili son güzel haberler Belçika'dan...1 Eylül'den itibaren Belçika genelinde motosiklet sürücülerini güzel gelişmeler bekliyor.
Yeni kurallar Avrupa'daki mevcut düzenlemeden daha fazla motosiklet dostu ve şerit kullanımı, çocuk yolcuların taşınması ve motosikletlerin nereye park edilebileceği gibi konularda Avrupa genelinden daha geniş haklar tanır nitelikte.

İşte Belçika'daki yeni düzenlemeden kimi maddeler:
  1. Şerit Ayırma/Filtreleme: 50 km/h hıza kadar ve sadece arabalarla motosikletler arasındaki hız limiti farkının 20 km/h sınırını geçmediği durumlarda en sol şerit motosikletlere ayrılacaktır.
  2. Kaldırıma Park: Motosikletler yayaların geçebileceği 1.5 metrelik boş alan bıraktıkça kaldırımlara park edebilecektir.
  3. Çocuk Yolcular: 8 yaşın üzerindeki çocuklar normal yolcu olarak seyahat edebilecektir. 3-8 yaş arası çocuklar 125cc'ye kadar silindir hacmi olan motosikletlerde çocuk koltuğunda seyahat edebilecektir.3 yaşından küçük çocukların motosiklet üzerinde seyahat etmesi yasaktır.
    4. Full Koruma: Motosiklet sürücüleri artık sürüş esnasında full korumalı giyinmek durumunda. Full korumadan kasıt: Eldiven, uzun kollu motosiklet ceketi, pantalonu, korumalı bot.
    5. Otobüs Şeritleri: Motosikletçiler otobüs şeritlerini kullanabilecekler.

Ekli dosyalar

• Motorcycle_lane_splitting.jpg
    Motorcycle_lane_splitting.jpg
    82.2 KB · Görüntüleme: 6,763
Moderatör tarafında düzenlendi:
Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bizde pek sağlıklı yürümez.... :)

En basiti 3-8 yaşındaki çocuklar çocuk koltuğunda değil seyahat etmek ,motoru sürer yahu...

Çok severiz kundaktaki bebeye direksiyon vermeyi... :p

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Türkiye'de mevut kurallar işlese o da yeter.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Bizde pek sağlıklı yürümez.... :)

En basiti 3-8 yaşındaki çocuklar çocuk koltuğunda değil seyahat etmek ,motoru sürer yahu...

Çok severiz kundaktaki bebeye direksiyon vermeyi... :p

Olum ben 7 yasinda mobiletle kros yapiyordum.
Ayagim pedala ermiyordu göbege basiyordum.
:p

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Olum ben 7 yasinda mobiletle kros yapiyordum.
Ayagim pedala ermiyordu göbege basiyordum.
:p
İyi halt ediyodun.... :farao::farao::farao::farao: Kınıyorum seni... :farao::farao::farao: Sen kötü örneksin... :farao::farao::farao:

Şerit Ayırma/Filtreleme: 50 km/h hıza kadar ve sadece arabalarla motosikletler arasındaki hız limiti farkının 20 km/h sınırını geçmediği durumlarda en sol şeridin motosikletlere ayrılacaktır.

bu kısmı tam anlayamadım.

sol şeridin en solu mu kastediliyor yoksa başka bir durum mu?

Super Moderator
O kısımda bir yazım hatası varmış, uyardığınız için teşekkürler. En sol şerit hatta "en sol şerit(ler)" ayrılır şeklindeymiş kural.

ben teşekkür ederim düzelttiğiniz için.

uygulanabildiği takdirde mükemmel. Hoş heveslenemiyorum bile. Türkiye için önümüzdeki 20 sene hayal.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben 1. maddeyi anlamadım

Adamlar neler neler yapıyorlar. Bizde bu ülkede ''Motosiklet sürüyorum'' diye geçiniyoruz. :pr:

belçika ....

sanırım vurucu kelime bu olsa gerek ....

neyleyim belçikadaki motosiklet ile ilgili düzenlemeyi diye ağıt bile yakılır.

ha derseniz ki orada olur bizde uyum yasaları çerçevesinde uyarız.
uyarmayın beni derim .

F54

bizim enişte almayadan geldi türkiyede motor kullanmak intahar diyor sen gel germany de kullanda motorlara ne kadar saygı gösteriyorlar gör diyor :pr:

Motorda çocuk koltuğunun çocuğa ne faydası olacakmış söyler misiniz ? Saçmalık derim ben. Düştükten sonra hangi koltuk koruyacak o çocuğu. 4 yaşında çocuk için iyi ekipman bulmak, onu full giydirebilmek de dert. Çocuk işi motosiklete ters. 8-10 yaşlar ancak.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Motorda çocuk koltuğunun çocuğa ne faydası olacakmış söyler misiniz ? Saçmalık derim ben. Düştükten sonra hangi koltuk koruyacak o çocuğu. 4 yaşında çocuk için iyi ekipman bulmak, onu full giydirebilmek de dert. Çocuk işi motosiklete ters. 8-10 yaşlar ancak.

Düsmekten koruyacak.
çocuk koltugu bisikletler için bile var.
çocuk bu...
tutunamaz,dengesini saglayamaz,yaramazlik yapar,üstünüze bile iseyebilir.:)
Bu koltuklar dogrusu çok faydali.
Yani meseleye düsmemek olark degil de çocugu düsürmemek olarak bakmak lazim.
:wiinkk:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
[*]Kaldırıma Park: Motosikletler yayaların geçebileceği 1.5 metrelik boş alan bıraktıkça kaldırımlara park edebilecektir.
[*]

Peki yayalar bize 2 metre motoru park etmek için boş bırakacaklar mı?... :wiinkk::wiinkk:

Ben ce yayalara da bir kanun çıkarsalar iyi olacak... Bu yasa onları bağlamıyor... :p:p:p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar