Motosikletli Yol İstiyor

yol verilmez,
ALINIR.

Aynı düşüncedeyim. e5 de trafik sıkıştığında orta şerit ile sol şeridin arasından geçerim. çoğu motosiklet soldaki emniyet şeridini kullanırken inatla buradan gidiyorum. maksadım, dörtteker sürücülerini bir şeye alıştırmak. inatla buradan geçmeye uğraşsak, bir süre sonra (belki uzun sürecektir, ama elbet olacak) alışacaklardır.

Emniyet şeridi asvaltta ne kadar pislik ve yabancı madde varsa hepsinin itildiği yerdir.Üzerinden araba geçmediği için tozludur.Bu yüzden +50 hızlarda uzun süre kullanmak riskli.Ne çıkacağı belli değil önüne...

Ata Demirer geldi.Çevir orayı.E ben burdan kapatıcam sen ordan atlıyacan.Akıyor hayvan bak. :) Bizde de böyle replikler olur eminim.Abi adama bak yaa! Motorcuya yol veriyor.Kapatsana arayı.Sonuna 2'de küfür salladılar mı.Kapatsana a.k. :) Bu tamamen eğitim ve görenek ile alakalı bir durum bence.Ülkemizde de görsek güzel olur tabiki.
bu ülkede öyle şeyler görmek mümkün değil kardeşim ya burası TÜRKİYE MOTORCUYA yol yok

ulkemîzde oto yol ve kêprulerde otomobille ayni parayi oduyoruz..,
bunu duzeltemedik ki dîgerleri nerd eeee..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ülkemizin yolları pek çok avrupa ülkesinden iyi durumda,ülkemizdeki otomobiller ve motosikletlerde ğek çok gelişmiş ülkeden iyi durumda.Sorun şu sürücülerimiz eğitimsiz ve kültürsüz genel sorun bu bunuda çözersek zaten gelişmiş ülke oluruz.Bunu çözmekde bugünden yarna olmuyor ne yazıkki süreç nesiller boyu sürer avrupa orta çağ karanlıgından 600 senede çıktı biz hala yolun başındayız.

Motosikletlere gereken alt yapı çalışmaları İstanbul vb. alt yapısı plansız,programsız oluşmuş şehirlerde günün birinde yapılmak zorunda kalınabilir. Çünkü trafiğe çıkan araç sayısı giderek artan metropollerde trafiği, motosiklet kullanımının artması ciddi anlamda rahatlatır.. Yerel yönetimlerin bu işlere el atması lazım..

Bide Avrupadaki gibi şehir merkezinde trafiği rahatlatmak için uygulanan araç girişlerini paralı yapmakta iyi bir çözüm

fiyat 10 Avro(25tl) idi sanırım. Sadece motosiklet-scooter ile giriş serbest. Böylece hem tragiğin kilitlenmesi engelleniyor hemde kaldırımlardaki araç istilasından kurtulunuyor. Büyük bir kirlilik önlenip insana yaşaması için steressiz alan bırakılmış oluyor:cat:

Taksim-eminönü gibi bölgelerin böyle bişeye ihtiyacı var. Anadolu yakası kadıköy de de

Genç olupta tek başına kocaa arabanın içinde işe gelip gidenleri kınıyorum. Arabamı acil bir durum olmadıkça yerinden kıpırdatmıyorum. İşe hergün motorlar gidiyorum. Motorla haftada 30 TL benzin harcıyorum. Araba ile gidince 100 tl oluyor. Motorla 20 dakika sürüyor araba ile 40 dk. Motorla çevreyi daha az kirletiyorum. Araba her 10.000 km'de en az 800 tl servis parası yazıyor motor 100 TL. Evet ulaşımı arabayla değilde motorsiklet veya elektrikli bisiklet ile sağlayan vatandaşlara bırakın yol açmayı, madalya takılmalıdır. Şehirlerin gerçek çevreci ve ekonomik ulaşım araçları 2 teker ve düşük cc'li araçlardır. Hollandayı gezenler bilir. 1400-1600 cc araba ile tek başına ulaşım sağlayan arabalar şerit vs. yönünden caydırılmalıdır. Amerikada olduğu gibi. Yeni anayasa yeni ticaret kanunu çıkıyor ama trafik kuralları, kanunları hiç değişmiyor. Hala daha bin yıllık trafik düzenlemesi var.

HERSEY ZAMANLA OLACAK EMİNİM BUNA YAKIN BİR TARİHTE HERKES MOTORCU OLACAK, VE BİZİMDE KENDİMİZE GÖRE BİR YOL OLACAK..
YETER Kİ ÇEVREDEN HER ZAMAN DİKKAT ÇEKELİM.
GÜNDÜZ BİLE OLSA UZUNLARI YAKALIM.

Motosiklet kullanımının yaygınlaşmamasının asıl sebebi bence kanaatimce Türkiyedeki trafik şartları(bariyerler,yolların bakımı, işaretler vs.) ve insanların motorlulara karşı bakış açısıdır.Adam trafiğe çkmaktan korkuyo ne yapsın!

Fransadaki sonuçta resmi bişey değil. Sadece Otoyolda bir kullanım kültürü şeklinde anladığım kadarıyla.

Bizde böyle bir aralık bırakılsa trafik sıkıştığı anda oradan 80-90 km hatta 100 km hızla gidecek kuryeler gözümün önüne geldi. savunmasıda bu alan bizim istediğimiz gibi gideriz olucaktır muhtemelen ve ya evrak yetiştiriyoruz acelemiz var şeklinde...

Yinede böyle bişeye ihtiyaç var. Otomobil sürücüleri bi süreden sonra alışkanlık kazandıktan sonra bi düzen gelebilir motora bakış acısı ve yolda saygı olarak. Ama sol seridi terketmek isteyenlerin motoru algılaması tam bir kaos olan büyük şehirlerin trafiğinde çok kolay olamaz.

Türkiyede sadece motora özel bi şerit olmalı. Aksi taktirde motosikletin güvenliği herzaman tehlikede

Konyada bisiklet yollarında ya yayalar yürüyor yada otomobiller park etmiş ( işlek cadde için konuşuyorum). Motosiklet yolları olsa, durumun farklı olacağını sanmıyorum.

Canım türkiyemde çok şeylerin değişmesi lazım, ama öncelikle zihniyet(bakış açısı) değişmeli.

YAVAŞ İLERLEYEN TRAFİKTE BARİYER DİBİNDEN İLERLERKEN SOLUMDAKİ MİNİBÜSÜN AYNASINDAN,ŞOFÖRÜN YANINDAKİYLE KONUŞTUĞUNU GÖRDÜM VE BENİ GÖRMESİ İÇİN KORNA ÇALDIM.ŞOFÖR ÖNCE YOL VERİR GİBİ YAPTI VE DAHA SONRA DİREKSİYONU ÜZERİME KIRDI.(haliçköprüsü halıcıoğlu girişinden topkapı istikameti)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar