Motosikletli Yol İstiyor

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
''Fransa'da otomobil sürücüleri tarafından sol ve orta şerit arasında aralık bırakılması sağlanıyor.''

Avrupa ülkelerinde motosiklet kullanıcılarının rahat etmesi için bir takım çalışmalar yapıldığını söyleyen MOTED Başkanı Ali Erokan Karakoç, “İngiltere’de motosiklet sürücüleri tercihli yolları kullanabiliyor. Fransa’da otomobil sürücüleri tarafından sol ve orta şerit arasında aralık bırakılması sağlanıyor. Bu sayede motosikletlilere yer açılıyor. Benzer uygulamalar Türkiye’de de olabilir” dedi

Az yakıt tüketen, diğer araçlara göre çevreyi daha az kirleten, kolay ulaşım sağlayan ve son derece ekonomik olan motosikletin kullanımı Türkiye’de istenilen noktaya bir türlü gelemiyor. Türkiye’de trafiğe kayıtlı 2 milyon 438 bin 867 adet motosikletin bulunduğunu belirten Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erokan Karakoç, “Motosiklet kullanımının yaygınlaşmamasının birkaç nedeni var. Vergi oranlarının yüksekliği, yıllardır haksızca uygulanan köprü ve karayolu geçiş ücretleri ile yol problemleri bunların başında geliyor” dedi. Türkiye’de gerek trafiğin düzenin gerekse yollarının bozukluğunun motosiklet kullanmayı zorlaştırdığını belirten MOTED Başkanı Karakoç, “Oysa Avrupa ülkelerinde motosikletlilerin daha çabuk gidebilmesi için bir takım çalışmalar yapılıyor. Örneğin İngiltere’de motosiklet sürücüleri tercihli yolları kullanabiliyor. Fransa’da otomobil sürücüleri tarafından sol ve orta şerit arasında aralık bırakılması sağlanıyor. Bu sayede motosikletlilere yer açılıyor. Benzer uygulamalar Türkiye’de de olabilir” diye konuştu.

Yüksek vergi engeli

Motosikletlere uygulanan vergi oranlarının diğer ülkelerle kıyaslandığında son derece yüksek olduğunu ifade eden Karakoç, “Motosiklet kullanımının artması birçok alanda fayda sağlar. Bu nedenle gelişmiş ülkelerde motosiklet kullanımı sağlanan çeşitli avantajlarla destekleniyor. Örneğin pek çok Avrupa ülkesinde motosiklet satışından sadece Kdv alınıyor. Türkiye’de ise bir de Ötv yükü biniyor. Bunun dışında otoyol ve köprü geçişlerinde haksız bir ücretlendirmeye gidildi. 150 kg’lık motosikletle 3,5 tonluk kamyonete aynı ücret uygulanıyor” diye konuştu.

Çevreye dost

Motosiklet ve bisiklet gibi iki tekerlekli araçların kullanımının artmasının hem trafiği rahatlatacağını hem de çevre kirliliğini azaltacağını belirten Ali Karakoç, “Bununla birlikte daha az yakıt tüketilmesi, yolların daha az aşınması ve karayollarına daha az kaynak aktarımı gibi faydalar sağlayacaktır” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haberler.com

Ekli dosyalar

• fransamotor.jpg
    fransamotor.jpg
    34 KB · Görüntüleme: 12,198
bizde, geçmesin diye aralığı kapatanlar var
motor geldiğini görünce

Ülkemızde bir cok trafik düzenlemeleri var varda hangisi uygulanıyor.Deprem için yeni yenı calışmalar başladı .Başlaması için illa deperem olması mı lazım dı yani trafıktede motosıkletlıler deprem gibi sonuçlar verecekki bir gün ancak o zaman bunlar bi seyler yapalım derler derler de dedıklerı gıbı yıne kalır sonuçsuz

tabiri caizse ;

o dediğin gazoz ağacı, o da burda yetişmiyor.

Fransadaki sonuçta resmi bişey değil. Sadece Otoyolda bir kullanım kültürü şeklinde anladığım kadarıyla.

Bizde böyle bir aralık bırakılsa trafik sıkıştığı anda oradan 80-90 km hatta 100 km hızla gidecek kuryeler gözümün önüne geldi. savunmasıda bu alan bizim istediğimiz gibi gideriz olucaktır muhtemelen ve ya evrak yetiştiriyoruz acelemiz var şeklinde...

Yinede böyle bişeye ihtiyaç var. Otomobil sürücüleri bi süreden sonra alışkanlık kazandıktan sonra bi düzen gelebilir motora bakış acısı ve yolda saygı olarak. Ama sol seridi terketmek isteyenlerin motoru algılaması tam bir kaos olan büyük şehirlerin trafiğinde çok kolay olamaz.

Türkiyede sadece motora özel bi şerit olmalı. Aksi taktirde motosikletin güvenliği herzaman tehlikede

Tabii, emniyet şeridinde 30 km/s gibi bir sürat sınırı da olmalı, yoksa trafik akarken de dalmaya çalışır millet...

Serbest gibi bir sey zaten, polis gorse bile bisey demiyor ki, sen kullanmiyo musun yoksa :cherry:

Ben kullanıyorum emniyet şeridini. Kendimce bazı katı kurallarım var ama, trafik yavaş ta olsa akıyorsa emniyet şeridine girmem, emniyet şeridine girdiysem çok yavaş ilerlerim...

Son düzenleme:
istanbul'da nerde emniyet şeridi var ki ben 29 senedir burda yaşıyorum daha emniyet şeridinin nasıl bişey olduğunu görmedim :p

Nerde bu 2 milyon motosiklet? Kuryelerden başka motor görmüyorum ben. Arada tek tük. Bide tanıdığımız motorcular. Kuryeler için de öyle bir uygulamayı akıllarından geçirmez bizimkiler.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Motosikletlere gereken alt yapı çalışmaları İstanbul vb. alt yapısı plansız,programsız oluşmuş şehirlerde günün birinde yapılmak zorunda kalınabilir. Çünkü trafiğe çıkan araç sayısı giderek artan metropollerde trafiği, motosiklet kullanımının artması ciddi anlamda rahatlatır.. Yerel yönetimlerin bu işlere el atması lazım..

Aman eksik kalsın. Türkiyede sürekli sol şeridin dibinden motor kullanmak istemem...

Fransa'daki olay tamamen kültür olayı ile ilgili, mesela Paris de şahsen tanık oldum motosikletler için özellikle şerit aralarını açık bırakıyorlar. Üstelik scooterlar dahil bütün motorlar oldukça hızlı gidiyordu, oldukça şaşırmıştım. Türkiye de bu uygulama olsa bile ben güzel ülkemin insanının bunu pek sallayacağını sanmıyorum, otomobil kullanıcısı arkadaşlarım bile "Aralardan geçmenize sinir oluyorum, biz enayimiyiz trafikde bekliyoruz da siz aralardan hızla geçiyonuz", önce kafanın değişmesi lazım...

Ata Demirer geldi.Çevir orayı.E ben burdan kapatıcam sen ordan atlıyacan.Akıyor hayvan bak. :) Bizde de böyle replikler olur eminim.Abi adama bak yaa! Motorcuya yol veriyor.Kapatsana arayı.Sonuna 2'de küfür salladılar mı.Kapatsana a.k. :) Bu tamamen eğitim ve görenek ile alakalı bir durum bence.Ülkemizde de görsek güzel olur tabiki.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar