Motosikletli Oku Ve Okuttur ! Senin,Bizim İçin Önemli !

hemen paylaşıyorum facede.

buarada dün çocuklar duymasın dizisinde halukla meltem arasında motosiklet muhabbeti geçti.
bence ufak da olsa, güzel bir mesaj verildiğini düşünüyorum meltem tarafından.

Son düzenleme:
teşekkurler
kusura bakmayın sıteye yenı uye oldum ılk buldugum yerde de sorumu sordum amacım buyuk bır motor alıp esımle beraber bır aylıgına cıkıp gıtmek hatta tek ıstegımde bu :D scooter okadar yol yapabılırmı.otomatık vıtesten vıteslıye gecıs zor olmurmu.. cok soru sordum ama :(

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:10 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:07 ----------

bırde sayfaya uygun bısı soyleyeyım ben motora platonık asık oldugum ıcın motorlularada elimden geldigince yardım ederım, ama 4 tane motorlu 2 kurye yol vermeme aracımı sagserıde yaklastırmama ragmen dıkızımı kopardılar :))

Vitesliden başlarsanız daha iyi olur bence. Bütçenizin yettidignce. Vitesli Kullanan Scooter da kullanır. Arkadaşlar dedigim gibi. Amaç Paylaşarak Daha Duyarlı ve bilinçli bir toplum haline gelmek.

Çok güzel bir yazı olmuş, tamamına katılıyorum.

Bunu büyük afişler şeklinde hazırlayıp şehir içindeki reklam tabelalarında bir süre duracak şekilde bir çalışma yapılamaz mı acaba? Reklam tabelalarının ücreti belediyeye ödeniyor herhalde, bununla ilgili olarak valiliğe bir dilekçe verilse ve yapışıtırılacak afişin bir örneği gösterilse, 1 aylığına izin alınıp o afişler her yere yapıştırılabilir gibime geliyor. Daha küçük el ilanı olarak ve park etmiş araçların sileceklerine iliştirecek şekilde adetli olarak da bastırılıp gönüllü bir haftasonu çalışması ile pekçok kentteki üyeler sayesinde bu ilanlar dağıtılabilir.

Bu arada duran trafikte aralardan geçerek ilerlemek yanlış değildir. Motosiklet kültürü oturmuş medeni tüm ülkelerde motosikletler yoğun trafikte araçların arasından geçerler.

7.Madde bence :farao: Olmaması gereken bi madde :farao:

Bizim üzerimizde koruma varsa arabadakilerde güneşten yanıyor ( klima olmayanlar için ) o zaman onlarda hızlı ve önde gitmek için çabalasın.

Motosiklet trafikte aralardan geçerek sürülmesi gereken bi araç değil.
Aralardan geçerek (makas atarak ) diğer araç sürücülerine zor anlar yaşatabiliriz, hele bir de araç sürücü acemi ise, telaşa kapılıp ani fren yaparak arkasındaki sürücünün ona, onun ona, onun ona çarpmasına neden olabilir.

Biz motosikletiz her yerden geçeriz sıyrılırız, şuradan geçerim düşüncesi yanlış!!
Biz nasıl arabalar önümüze kırınca demediğimizi bırakmıyorsak, onlarda önlerine biz geçtiğimiz zaman derler.
Arabaların yaptığı kural ihlali kadar belkide daha fazlasını motosikletliler yapıyor.
Bunu da göz önünde bulunduralım lütfen

Yanlış düşünüyorsunuz. Motosikletlerle otomobiller asla aynı statüde olamazlar.

Sizi bilmem ama ben Z750 kullanıyorum ve motor fan açtığı zaman mont üzerindeki sıcaklığı 57 deerece ölçtüğümü hatırlıyorum. Ayrıca makinanın 200+ kg olması ayrı bir dert o sıcakta. Hararet yapıp hasar meydana gelmesi apayrı konu. Yol verin diyorsak tekerde gazlayarak geçeceğiz demiyoruz. araçların arasında fazladan bırakılacak 5-10 cm yer zaten geçmeniz için yeterli. Bu da hem trafiğin fazladan artmasına engel olur hem de sizin motor üzerinde baygınlık geçirmenizi engeller. Kimseye de zararı olmaz.

Gidin araçları sıkıştırın demiyor kimse.:cat:

Mesela Pazar günkü kortejde bile 100ccve+ SS lere acıdım. Hararet durumlarını düşünemiyorum bile... Benim makina naked olduğu için harareti daha kolay düşürüyor ama o da beni pişiriyor.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:31 ----------

Çok güzel bir yazı olmuş, tamamına katılıyorum.

Bunu büyük afişler şeklinde hazırlayıp şehir içindeki reklam tabelalarında bir süre duracak şekilde bir çalışma yapılamaz mı acaba? Reklam tabelalarının ücreti belediyeye ödeniyor herhalde, bununla ilgili olarak valiliğe bir dilekçe verilse ve yapışıtırılacak afişin bir örneği gösterilse, 1 aylığına izin alınıp o afişler her yere yapıştırılabilir gibime geliyor. Daha küçük el ilanı olarak ve park etmiş araçların sileceklerine iliştirecek şekilde adetli olarak da bastırılıp gönüllü bir haftasonu çalışması ile pekçok kentteki üyeler sayesinde bu ilanlar dağıtılabilir.

Bu arada duran trafikte aralardan geçerek ilerlemek yanlış değildir. Motosiklet kültürü oturmuş medeni tüm ülkelerde motosikletler yoğun trafikte araçların arasından geçerler.

Şu anda bunu yapmayı planlıyoruz. Matbaacı tanıdık da var. En azından İzmit için.

Arkadaş :cat:
Bu söylediklerin çok doğru değil. ingiltere başta olmak üzere neredeyse birçok avrupa ülkesinde trafik lambalarında yaklaşık 10-15 metre bir alan önce bisiklet sonra motosikletlere ayrılmıştır kanunen. Yani araçlar ışıklara yaklaşmadan durmak ve motorlara yer açarak en öne geçmelerine olanak sağlamak mecburiyetindedirler.:)

Kazsız belasız sürüşler.

Seninde dediğin gibi
'' bir çok avrupa ülkesinde '' :rendeer:

Harika bir paylaşım. Bende yayınlıycam facedeki motosiklet sayfamda belki elden ele dolaşarak dikkat çeker... Teşekkürler paylaştığınız için.

Face'deki Motor Sayfanızı Bildirin Bizde Destek verelim ;) Ayrıca Teşekkür e gerek yok zaten bu bizim görevimiz. Paylaşmayan,Yaymayan kendine yaymaz.

Kural ihlali, tehlikeli, ani hareketler yapmadıktan sonra arabaların aralarından geçmek niye kötü birşey olsun ki.Sonuçta arabalarım klimaları var(En azından büyük bir kısmının).

paylaşım içi teşekkürler sarp,
maddelerin hepsi güzel ilave bile yapılıp bunlardan bastırmalı ve trafikte giderken araçların arka camlarına yapıştırmalı :)

ilk önce egitim diyorum,ama arda ordada egitimsizler çıkmıyor değil kısa bir örnek ;
geçen akşam Maltepe sahilde Muhammet abimizin vermiş oldugu iftar yemegi vardı,geç gidip erken ayrılmak zorunda kaldım,avrupa yakasından gelen arkadaşları geçirmek için yola çıktık.sahil yolundan bagdat caddesinden devam ettik.bağdat caddesinde trafik malesef herdaim full :pale: neyse aynadan bizi gören araç sahipleri sağa sola kaçıp bizlere yol vermeye çalışıyorlar güzel bir davranış :rendeer: yol veren araçların yanından geçerken teşekkür ettim kendilerine,onlarda hakkınız geçin der gibi sempatiyle gülümsüyorlardı.ama bazı ök... taksiciler malesef aynı düşüncede değil sağ tarafa yanaşıyorsun önüne kırıyor sola geçmeye çalışıyorsun yine aynı,en sonunda birine gel dedim kaldırımın üzerinden git :pr: mal mal bakıyor egitim nede olsa & 90 'ında 0 ( sıfır )
şimdi çogu araç sürücüsü diğerleri gibi yol verse ne olur bir tarafına bir şeymi batar,yoksa arabası çok mu yakar.
bence güzel bir Sticker yaptırıp trafikteki araçlara,park halindeki araçlara yapıştırıp onları biraz olsun motosiklet konusun'da bilgi sahibi yapmalı,olmadı Bayülgen'e bir akşam çıkartma yapmalı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar