Bu forumda yüze yakın motorcu otocu kamyoncu taksici videosu izlemişimdir, 100 de 99 unda hatanın biz motorculara ait olduğunu söyleyebilirim, hemen sinirlenmeyin okumaya devam edin
Biz motorcular trafik kurallarına uymuyoruz, evet çok net, uymuyoruz ama magandalık mı yapıyoruz, hayır aslında bu kurallar motorun ruhuna göre tasarlanmamış, bundan dolayı biz motorcular trafik kurallarına uymadığımız zamanlarda aslında diğer sürücülerden tölerans beklediğimiz anlarda oluyoruz. Yani motorsikletin ruhunu onu sürmeyenlerinde anlayıp, bir de üstüne bunu diğer araçları sürerken ki davranışlarına yansıtmalarını bekliyoruz.
Ben motorsiklet otomobil ve kamyon sürücüsüyüm, motosiklet sürmeme rağmen diğer araçları sürerken 100 de 100 olarak motorculara dikkat edemiyorum. Çünkü motosiklet çevik bir alet ve her motorcunun tepkisi birbirinden farklı, dolayısıyla saygı göstermek için şeridin sağına çekilirken birden arkamdan gelen motorcununda kontra ile şeridin sağına bir saniyeden kısa sürede geçtiğine şahit olabiliyoruz, böyle durumlarda motorsiklet süren arkadaş kasten yaptığımızı bile düşünebiliyor.
Dolayısıyla bu işin sorumluluğu 100 de 99 motorculara aittir.
Ama Batu arkadaşımızda içimizden biri, bazılarımızın mahallesinde oturuyo olabilir sıradan arkadaşları olan sıradan bir insan bazen bu hareketleri yapan bir canavara dönüşebiliyor, işte burda devreye psikoloji giriyor. Bunun ölçülebilir bir şey olmamasından sebep Batu gibi arkadaşlarımız trafiğe çıkabiliyor araba sürebiliyor.
Bende Batuluk yaptım.
Etrafımda hala Batular var.
Napıyorum biliyor musunuz, Batuların arabalarına yolcu olarak binmiyorum, motorsikletlerine artçı olmuyorum. Hatta bazılarına hayatta başarılar diliyorum.
Derslerle ilgili toplumca sıkıntılarımız var. Toplum ders vermezse toplum toplum içinde boğulur. Ders vermek Batunun yaptığı hareket değildir. Batu arkadaşımız ders verdiğini düşündüğü için hastadır. Hasta bir toplumda yaşıyoruz. Hepimiz hastayız, çoğumuz bu hastalığın doktorunun muayenehanesine girmedik. Ama hepimiz ismini biliyoruz.
Psikolog.
Veya daha ucuz yollusunu söyleyeyim çünkü psikoloğa gitmek için fakir bir memlekette yaşıyoruz.
Sevgi abi sevgi. Hayatı sevin insanları sevin.
Bende Batuydum dedim ya.
Bir gün şu dersi aldım.
Çok tatlı bi otomobil sürücüsü, bana şöyle söyledi.
Beyefendi afedersiniz canınızı tehlikeye attım. Siz veya ben haklı olsam da bu sizin canınızdan önemli değil. Lütfen motordan inin sakinleşene kadar sizin yanınızda kalıyım, bende oğlumun mezarına gidiyorum. Sizi böyle bırakamam bana çok kızar. O da motorları çok severdi.
O gün Batunun arkasındaki kız arkadaşına evrildim. O günden sonra kendi hatalarımın faturalarını diğer sürücülere kesmeyi bıraktım.
Biz keyfi olmadığında, sevgilisiyle kavga ettiğinde, mutsuz olduğunda... karşıdan karşıya geçerken daha umursamaz olabilen bir milletiz. Hani çarparsa çarpsın mk zaten sinirliyim, mutsuzum...
İşte motorsiklete o zamanlarda binmeyin bunları aşamadıysanız. Önce kendinizi, sonra artçınızı, sonra motorsikletinizi sevin ki bunlar yaşanmasın..