motosikletlerimizin ustaları

bugün motosikeltimin her civatasını bilen ustama iginç bir soru sordum :) o da şaşırdı sorduktan sonra:) ama verdiği cevap gerçekten o ustanın "alnından öpesim geldi"ği anlardan birisiydi :) sorum şöleydi:

BEN: ahmet abi, o kadar zamandır yanına gidip geliyorum ama bişey dikkatimi çekti. senin neden çırağın ok ahmet abi?

AHMET USTA: yaptığımız iş tehlikeli işlerden. ben her işimi kendim gözümle görerek yapmam lazım. şimdi sen benim çırağım olsan şu motorun (gösterdiği motor '07 model R6) bakımını yap desem gözüm arkada kalır aklım hep o motorda kalır. eksik civata taktımı? filtrelerini tam oturttumu ? gibisinden... o yüzden kendi gözümle görerek hissederek severek yapıyorum :)

BEN: Ahmet abi allah senden razı olsun keşke herkes senin gibi yaptığı işe önem verse yaptığı işin ciddiyetinde olsa ustam. verdiğim paralar kuruşuna kadar helal olsun sana ustam.

deyip işimi bitirdikten sonra ordan ayrıldım:) ne kadar güzel değilmi? :cat:

hacı ahmet ustayi bi ziyaret edelim ya benim hava ayaryla sipaplara baksin:mrgreen:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
abi benm recai ustam var.tam anlattığın gibi.çin malı motorlar geldiğinde 2 ay servislik yapan.ve sonra benim kitabımda üçkağıtçılık yazmaz diyip servis işini bırakan bi usta.diğer yerle 25 e bakım yaparken o 35 e yapardı.ama helaı hoş olsun

Çırak ve kalfa çok önemlidir. Bazıları ustalarını yücelttiği gibi, bazılarıda ustalarını rezil eder... :cat:

Benim ustam bir zamanlar MT forumlarında olan Yusuf Usta eski üyeler mutlaka tanırlar İstanbul Bahçelievelrde CRAZYYUSUFCUK olarak bilinir CBR 125-R ile 160 Gören ustam. Hatta bu gün motorun zincirini yağlarken motoru çalıştırdım sesi duydu dedi ki bunun yağı azalmış 200 gr yağ ekle buna dedi yok abi vardır yağı dedim açtık bi baktık ki 300 gr yağ eksikmiş hemen koyduk adam sesinden anladı ya

abidinpaşadaki çılgın gençler gaffar-ramazan ikilisini tek geçerim. dürüst we kaabiliyetli çocuklar. nice isim yapmış ustalar üzdü bizi.

Kısa bir süre asansör kurulum ve bakım şirketinde çalışmıştım ve bir huzursuzluk aldı beni...Motor ustalarınada böyle oluyodur belki olacak aksi bir arıza aynı şeye sebep olabilir dimi:)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
öyle bir usta da ben bulsam gözüm arkada kalmaz

Reklam böle yapılır iste bea herkes ahmet usta'ya...
Söle diigi laf hosuma gitti motor böle adamlara emanet edilir

reklam kokan hareketler bunlar :p

Reklam böle yapılır iste bea herkes ahmet usta'ya...
Söle diigi laf hosuma gitti motor böle adamlara emanet edilir

reklam yapacak olsam direk adres verirdim telefonlarını yazardım dükkanın adını yazardım :) o yüzden BİRİSİ BİR PAYLAŞIM YAPTIĞINDA DİREKT OLARAK ÖNYARGI İLE YAKLAŞMAYIN Yukarıdaki yazdıklarımda ne vurgulamak istediğimi anladığınızı sanıyordum ama yanılmışım...

reklam kokmuyor adamım merak etme gitmesek bilmeyiz esk de ybr li arkadasın gitmediği yer kalmadı . bu arada suan elınde 1200 cc vmax , fzr 650 , gs 650 var gerısını goremedım

parayı ben kazanmıyorum ki reklamı ben yapayım

asper kader çalışarak didinerek "birçok motosiklet aşkıyla yanıp tutuşan genç arkadaşlarımızın almak isteyipte bir türlü maddiyattan dolayı alamadığı" motosikletin şuan ben sahibiyim ve bu motosikletin benim için ne adar değerli olduğunu grubumdaki bir çok arkadaşım bilir. o yüzden bu motosikletimin bakımlarını en güvendiğim ellerde yaptırmak istiyorum bundan sonra. inşallah da öle olacak. :)

Benim ustam bir zamanlar MT forumlarında olan Yusuf Usta eski üyeler mutlaka tanırlar İstanbul Bahçelievelrde CRAZYYUSUFCUK olarak bilinir CBR 125-R ile 160 Gören ustam. Hatta bu gün motorun zincirini yağlarken motoru çalıştırdım sesi duydu dedi ki bunun yağı azalmış 200 gr yağ ekle buna dedi yok abi vardır yağı dedim açtık bi baktık ki 300 gr yağ eksikmiş hemen koyduk adam sesinden anladı ya

:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p

sedat_57 kardeşim senin karbüratör temizleme ve hava ayarı yapma işi bu ustaya kaldı sanırım :D

slm sinan abi tanıdın demi beni senin dediğin bu ahmet usta kim abi dükkanı nerde yanılmıyorsam atatürk caddesindeymiş öyle bişey duymuştum ama yerini bilmiyorum

kendisi mangalda sucuk işindende iyi anlar :cherry:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar