İyi de motosikletliler, motosikletlileri zaten fark ediyor.
Bu etkinliği arabacılara yapmak gerekmez mi?
Bu ülkede kürt sorunu yok. Terör sorunu var gibi, bu ülkede motorcu-arabacı ilişki sorunu yok. Trafik sorunu var. Hergün 10-15 kişi ölüyor.
Bir de adam fark ediyor ama sallamıyor. Burada da devlet devreye giriyor. Cezalar 10 kat artırılıp, herkese, etkin bir denetimle uygulanmadıkça trafik ve dolayısıyla motorcu sorunu çözülmeyecek. Niye bu konuya eğilinmiyor?
o zaman biraz daha farklı yazayım, motosiklet aldıkta fark edilmesi kaldı
ehliyet, ekipman, motosiklet, muayene, vergi, plaka, sigorta.
hesapla bakalım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:14 ----------
devlet sabahları viraj sulasa trafik kazaları azalır en azından.
“Kask yoksa yakıtta yok”
Bunun altına imza atılır.
İlker Kül'ün elini öpüp dönmek dışında bişey göremedim programda. =)
Aynen , bende sadece İlker Bey için uğrayacağım ......
Etkinlik sadece motosiklet sürücülerine değil herkese açık, zaten bir AVM de yapılıyor ve oraya geleceklerin çoğunda motosiklet olmayacak. Bahsettiğiniz sorunların hepsini kapsayan bir etkinlik. Takıldınız kaldınız farkedilme mevzusuna.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:32 ----------
Ben bu dediklerinin hepsini ödemişim ki motosikletim var, sen de burada bunu yazdığına göre demek ki senin de var. Geriye ne kalmış farkındalık ve eğitim. Bu çok geniş bir kapsam ve şikayet ettiğiniz tüm konuları kapsar hangi açıdan baktığınıza bağlı biraz.
Sabahları viraj sulasa trafik kazası azalır mı? neye ironi yaptınız burda anlamadım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:37 ----------
İşte bence de başarılı bir fikir ama ne yazık ki yeterli ilgiyi görmeyecek bir şey. En fazla 1 ay konuşulur biter.
Maddi durumu iyi olmayan birisini düşünün ve yaşadığı ev ile çalıştığı yerinde fazla uzak olmadıgini fakat iki minibus ile gelip gittigini varsayin.
Bu arkadas ucuzundan motosiklet almak isteyecek ise gidip gelme amaciyla ve cebinden cikacak parayi hesaplayin en ucuzundan.
Motosiklet almasi icin egitim gormeside gerekiyor once cunku ehliyet kurslari motor surmeyi ogretmiyorlar.
Yani fazla soze gerek yok, neyi savunuyorsunuz?
Ben ucuzda olsa ekipman giyiyorum ve ehliyette var tek eksik bot. Gerci motorda kalitesiz lastik var ve bakim icin para kisitli ve kimi zaman bakimlar aksiyor.
150cc bir motordan bahsediyorum, altimda oyle 4 silindir bir makine de yok dusunun. Zaten bakimini yapamayip satanlarda oluyor 4 silindir makinesini.
Evet ne guzel soylediniz, ben ekipman ehliyet falan hepsine sahibim ama simdi alacak olanlar? Bencil insan kendini hemen belli ediyor.
Bu sekilde cevremde asiri bencil insan var ve fark etmem zor olmuyor. Sorunumuz bu, bencil olmak.
Bu söylediklerinizin motosiklet kullanmak, trafikte motosikletin yeri veya farkındalıkla hiç alakası yok. Ben bir şey savunmuyorum sen kendi kendine tartışıyorsun. Mesele hayat pahalılığı ise hepimiz aynı taraftayız yani ben bunlar ucuz şeyler demedim ki. Ne yapalım peki mantıklı bir fikrin mi var? açık açık söyle.
Ekarademir arkadaşımız yazmış,meselenin önemli parçalarından biri. Kendisi hem en büyük taşıtı, hem de en küçük taşıtı kullanan bir sürücü,binici.
Ne diyor; kamyonu görünce başka, motoru görünce başka. Hadi kamyonu sıkıştırın,tampona girin,üstüne çıkın bile bile , eee ne oldu şimdi ? Demek ki kamyon olunca öyle ezemiyorsunuz.
Karaktersizlikten başka birşey değil bu. Motoru taşıt yerine koymuyor insanlar. Fark edip etmeme işi çok masum kalıyor ve sorunlar içinde çok ufak bir yer kaplıyor.
Diger taraftan bakalim , fark edilme konusunda biz üzerimize düşeninin ne kadarını yapiyoruz ?
Ülkemizde motor kültürü oturmadı. Trafigi oluşturan taşıtlar içinde motor sayısı çok az. Buna bağlı olarak sürüş alışkanlıkları arabalara,minibüslere,kamyonlara göre oturmuş. Şoförler,sağında,solunda, arkasında,onünde hep bir araba veya benzeri ölçülerde taşıtlar bekliyor. Motor beklemiyor. Biz binicilerde bunu hesaba katmiyoruz. Motor kültürü ülkemizde oturana kadar bizim herşeyi dikkate alarak binmemiz gerekiyor. Sonuçta insanız ve bir yerde hata yapıyoruz,makina olmadığımız için ve o hatanın bedelini en ağır ödeyenler motorun kendi doğasından ötürü bizleriz.
Trafikteki motorlaın sayısı arttıkça insanlar motorların varlığına alışacak. Trafik kurallarında, eğitimlerinde daha çok yer verilecek. En önemli konu eğitim ve cezalar. Bu iki alanda ciddi adımlar atılsa birçok sorun temelinden çözülür.
Bu tarz organizasyonlar yapılsın ama motorcular kadar araba kullanan, diğer tasitlari kullanan suruculere de ulasilmasi gerek. Yoksa kendin çal kendin oyna dan öteye gitmiyor.
Ayrıca, egitim alanında kitlelere toplumdaki her tür taşıtı kullanan veya kullanacak insanları kapsayacak politikaların oluşması icin adımlar atılsın. Hukuksal anlamda yasaların değişmesi için gerekli başvurular yapılsın.
Neyse...Şahsen bu organizasyona katılmıyorum ama yapılmasına karşı değilim.
Adamlar etkinlik yapsa suç yapmasa suç ne ilginç bir kitleyiz cidden...
Ağzı olan konuşuyor gibi olmuş bu başlık altındaki konuşmalar.
@Ekarademir’ e katılıyorum.