motosikletleri fark edin

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
İlk video'da bana motosiklet hatalı gibi geldi.

ilk görüntüde motosiklet yok ve sanki o anda ışınlanıyor ve çarpıyor.ama tekrarında motosiklet gayet net şekilde görünüyor.ilk görüntüde ikinci görüntü gibi olsa bu kaza olmazdı diye düşünüyorum.her ne kadar gerçek olmasada....

hata arabada değil ki adam 20 cm oynadı yerinden yani,motosikletin onu farketmesi gerekli

motosiklet niye hatalı anlamadım. tamam dikkatli olmalıydı ama hergün yüzlerce araç anayola çıkmak için sokak başında beliriyor. hepsine yol vermeye kalksak ne anlamı kalır motosikletin.

hepsine yol vermeli demedim ,o hızda gelirsen ve o aracı farketmezsen böyle dalar işte,her gün yşıyoruz

Motosikleti
750x
motosiklet niye hatalı anlamadım. tamam dikkatli olmalıydı ama hergün yüzlerce araç anayola çıkmak için sokak başında beliriyor. hepsine yol vermeye kalksak ne anlamı kalır motosikletin.

Otomobil zaten anayola çıkış yapmış.
Çıkış yaptıktan sonra motosiklet gelip vurmuş.
Çıkış anında kesişmemişler yani.

trafik akışı soldan ve motosiklet normal yoluna devam ediyor. ama araba sürücüsü arabasını öyle bi çıkarmışki yolun karşısına geçecek nerdeyse. bi saatde mal mal sağa sola bakıyo. bakabileceği kadar çıkıp hemen bakıp çıkması gerekirdi yola. bence hatalı araba.

Otomobil zaten anayola çıkış yapmış.
Çıkış yaptıktan sonra motosiklet gelip vurmuş.
Çıkış anında kesişmemişler yani.

bir reklam filmi sanırım,
arabanın duruş noktası, sağdan geliş şeridini tamamen kapatacak şekilde. zaten o kadar çıkmışsan yola - salaklığına doymayıp sağa sola bakmana gerek duymadan - direk yoluna devam etmelisin... bi motor sürücüsü yerine dalgın bi araç sürücüsüde gelse aynı kaza yaşanırdı...
yola çıktıktan sonra değil yola çıkmadan kontrol etmek lazım gelen giden varmı diye...

ben notorcuyum arkadaşlar ama geçenlerde dalgınlık ve telaşeyle arabamın kapısını dikkatsizce açtım az bi farkla kurtuldu valla motorcu bi kardeşim
aman arkadaşlar araçlara hiç güvenmeyin

Motosiklet anayolda ilerliyor.Tali yolda bekleyen araba ona yol vermek zorunda.
Uzun lafın kısası videoda yol hakkı motosikletin.
Ben böyle hatırlıyorum,yalnış hatırlıyorda olabiliriim.Veya o ülkedeki trafik kuralları değişiktir.

Motosikleti
750x
bir reklam filmi sanırım,
arabanın duruş noktası, sağdan geliş şeridini tamamen kapatacak şekilde. zaten o kadar çıkmışsan yola - salaklığına doymayıp sağa sola bakmana gerek duymadan - direk yoluna devam etmelisin... bi motor sürücüsü yerine dalgın bi araç sürücüsüde gelse aynı kaza yaşanırdı...
yola çıktıktan sonra değil yola çıkmadan kontrol etmek lazım gelen giden varmı diye...

Sağ geliş şeridini tamamen kapatmış bir otomobil görseniz.
Buna rağmen motosiklet ile bastırıp gelirmisiniz?
Yoksa 100 metre öncesinden tedbirinizi alırmısınız?

sonuç:: her yolumuza çıkan araca yayaya,yol benim diye çarpacağız oluyor

Video biraz aldatıyor. Araç pozisyonları her çekim açısında aynı değil. Ama motorcunun gözünden çekilmiş son kamera açısını baz alırsak hata otomobilde. Otomobil, motosikletin durma mesafesi tükendikten hayli sonra birden yoluna çıkmış. Bu arada videonun kaynağının İngiltere, yani trafiğin soldan aktığını da hesap etmek gerek.

Ama bir de şu var. Yerde yatan bir ceset olduğunuzda hatanın kimde olduğunun bir önemi yoktur. Adam yolunuza çıkmıştır, siz de çarpıp ölmüşsünüzdür. Tali yollardan yaklaşan her arabanın, yayanın, köpeğin, insanın önünüze çıkacağını varsayıp ona göre kaçış planınınızın olması gerek. Bu da motosiklet sürmenin hukuki olmayan ama akıl mantık gereği olan bir kuralı.

Son düzenleme:
Geri zekalı motor düşmanları Türkiye de her yerde aynı sabır taşı oldum sabrede sabrede ama bir gün olucak haşlayacağım birisini ... Bu da bulunduğum yerde manşet olacak..

aslında anlatmak istediğim kamyonu görünce duruyorlar ama motosikleti görünce ayaklarını debriyajdan yavaş yavaş çekerler motoru takmazlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar