ÖTV depodaki mala ödenmez satış günü hesaplanan değer üzerinden son alıcı tarafından ödenerek maliyeye yatırılır.
depodaki mallar bitmeden indirim yansımaz..
eski malların %8 üzerinden beyanları yapılmışdır çokdan.. Gemiden inen her mal gümrük tarife cetveline tabiidir eğer ötv si olan bir malsa gemiden iner inmez onun ötv değeri neyse belirlenir ve beyanı yapılır.. belirlenmesi içinde o mala ait gtip numarası vardır..
satış oldukdan yani ilk iktisab oldukdan sonra firma önceden beyan edilmiş vergiyi vergi dairesine öder..
ben en azından böyle biliyorum.. yani gümrükde zaten onun ötv si kesiliyor sadece satarken ödeniyor..
şu an bu %0 olayı olmadan önce gelen mallarda bir indirim o yüzden olamaz zaten fiyatlarda piyasalarda beni doğruluyor ve onu yansıtıyor yoksa adamlar niye fiyatları düşürmesinler stoklarını eritmesinler para kazanmak istemesinler.. tam aksine hepsi biliyor şu anda satamazlarsa ilerde özellikle mart nisandan sonra satışları aşırı zorlaşıcak.
o kadar saflarmı indirim yapıp satmak sıcak paraya dönmek varken heleki o indirimde cebinden çıkmıycak iken tam aksine zamlı satsın..
Resmen vekilin gönlü olsun diye verilmiş bir hediye. Geçen ay 1 tırdaki ötv indirimi 90.000 tl civarına denk geliyordu, ama motosikletteki indirim max 1500 tl. Yapsana tüm hacimlerde indirim millet R6 alsın 18.000 tl ötv indirimi ile...
sen ötv indirimini çok yanlış anlamışsın bu indirim ortahalli ve dar gelirliye yapılan bir indirim arabadada böyle motordada..arabada 2.0 araçlara ötv indirim oranı varmı varsa ne kadar .. yada 3.0. Arabadada bu ötv indirimi esas dar gelirlinin ulaşabiliceği 1.6 araçlarda daha etkili.. 250 bin liralık 300 bin liralık arabalarda ötv indirimi yoktur herhalde varsada sembolik bir rakamdır..
motor içinde aynısı geçerli 250c.c yi 1.6 sınıfı olarak düşün.. geri kalanını 600c.c 2.0 800c.c 3.0 ve üstü olarak düşün.. motorda gene iyi komple %0 yapmışlar %4 falanda yapabilirlerdi.. 250c.c üstü dilimde %37 ötv den vazgeçmezler çok doğal çünkü maddi durumu iyi alım gücü yüksek insanların aldığını biliyorlar..
Tam olarak bundan bahsediyorum. Ağır vasıta sektöründeyim Tırda ötv rakamları 100 binlerde dolaşıyor ve indirimi uygulandı. E madem dar gelirli adam alacaktı bu araçları o zaman 100 bin tl alım sınırı koysaydı . Adam gidip VW almıcaktı ötv indirimi ile 250 bin tl ye.. Ayrıca kimse bana 10 bin tl bulup motor alıcam deyip te 1000 tl daha bulamadığı için almayan birini gösteremez. Dar gelirli adam arıyorsan bizim gibi işçi çocuklarına bak '0' araç nedir bilmedik bile hayatımızda. Hep 2. el ki en küçüğü 14 yaşındaydı... Çok dar gelirliler düşünülüyorsa kredi faizlerine çözüm bulunmalı.
Birazdan size ötv indirimi falan yok size herşey müstehak nidalarını duycam gibi geliyor ama yanlış anlamalara meyil vermek istemem. Sadece olasılıkları değerlendiriyorum.
Bu arada alınma arkadaşım 'logaritma' fikrine saygı duyuyorum, belki de ben yanlış düşünüyorumdur.
Honda'nın vergi indirimine rağmen cb 250 r a zam yaptığını bir fark eden ben miyim acaba ? Bu kısır döngü hiç bitmeyecek galiba.
sen insan gibi düşünüyorsu düşüncelerin doğru ama devletler böyle düşünmez ali veli ahmet mehmet diye düşünmez.. işin içine duygular falangirerse işin içinden çıkılmaz.. o yüzden böyleyken böylede yapılır üç koyarım buda alınır zihniyetinde insan olur devletler olmaz..
Honda'nın vergi indirimine rağmen cb 250 r a zam yaptığını bir fark eden ben miyim acaba ? Bu kısır döngü hiç bitmeyecek galiba.