işin aslı paketçi çocuklar yüzünden zaten motosiklet camiası devamlı hedefte.
paketçilerin genelinde her türlü kuralsızlık ve apaçilik var görmek isterseniz. tekrar yazıyorum tümünde değil, genelinde ama bu genel de tüm motosiklet sürücülerinin toplumda yanlış bir şekilde tanınmasına sebep oluyor.
paketçilerin durumu iki ucu pis değnek misali, ama paketçilerin %90ı bir motosiklet sürücüsü olarak beni bile çok sinirlendiriyor.
örnekse daha bugün düz yolda giderken arkadaki çantası (beyaz, büyük, pleksi çantalardandı) kartal kanadı gibi flap flap öne arkaya savrulan paketçi motoru gördüm. az kaldı dengesini kaybedip yandaki arabaya dalıyordu dar bir yerden tapa gaz geçerken.
bence bir şekilde bu çanta işinin zapturapt altına alınması lazım.
ben mc donaldsın yaptığını son derece normal buluyorum. konuyu resmi yoldan soruşturmuşlar eğer gelen cevap olumlu yani "gerek yok" şeklinde olsaydı gelen cevaptan birer kopya basıp motorcularına dağıtırlardı ki ceza yemesinler, şimdi ise eminim çantalarını ruhsata işletip öyle kullanıyorlardır motorları. sürücü hatası dışında kurumsal ceza yememek için doğru bir refleks olduğunu düşünüyorum.
tabii burada önemli olan ar-ge ve mühendislik emekleri sonucu üretilmiş, 300/500 liraya satılan markalı motosiklet çantası ile tutturabildiğine tutturabildiği fiyata satılan, herhangi bir planı, projesi olmayan harcıalem sanayi işi çantayı bir tutmamak.
ama bunun ayırdına varacak veya varmak isteyecek kaç polis var onu bilmiyorum işin açıkçası.
dönem dönem çoğumuzun farkında olduğu şekilde polislere "ceza yazın" diyorlar, onlar da gözünün üzerinde kaş var misali adaletsiz şekilde cezaları yazıp kotalarını dolduruyor.
ya bu forumda ya da başka bir forumda ceza yazacak madde bulamadığı için motosiklete "trafiği tehlikeye sokacak şekilde yüksek sesle müzik dinleme" cezası yazılan bir örnek vardı, işin komik tarafı motosikletin ses sistemi yok ve fabrika çıkışı(dolayısıyla sessiz) egzost kullanıyormuş!
sonuçta adalet hepimize lazım.