hocam adamlar tüm dünyayı sömürüyor , Avrupa on yıllarca Afrika yı sömürdü , Amerika petrol için Ortadoğu yu darmadağın etti , yaşını doldurmamış günahsız bebeler öldü , Amerika da yaşayan ve bu refahtan nemalanan herkesin dolaylıda olsa akan bu kanda mebali vardır , şimdi sırf biraz daha fazla tüketmek için bizde aynısını mı yapalım
Diyorum ben de bazen özellikle soğuk havalarda Superduke'u çalıştırınca ilk bir kaç dakika egsoztan bebek kanı kokusu geliyor. O yüzden mi acaba?
Ooof offf. Allah akıl fikir versin.
Amariga sömürdüğü için zengin, biz de sömürmediğimiz için fakiriz he mi? Belki de zengin ülkeler bazı şeyleri doğru yapıyorlardir? Fakir ülkeler de bazı şeyleri yanlış yapıyorlardır?
Olur mu canım hiç? Hep bize engel oluyolar, çelme çakıyorlar, dıj güjler engelliyo bizi o yüzden. Yoksa biz süperiz... İşte bi de onlar sömürüyo o yüzden. Biz de sömürsek biz de çok zenginiz ama ayıp günah. Çok üstün ahlak sahibi olduğumuz için yapamayız biz...
Gerçi ikinci el motosiklet satıyorken üç kuruş için tek ayak üstünde on yalan söyleyip kendi insanımızı dolandırıyoz ama olsun, o başka bu başka...
Bu arada İşid'in petrolünü dünyaya hangi ülkenin liderinin damadı (Powertrans) pazarladi acaba? Filistin yüzünden İsraille sözde papazken hangi ülkenin liderinin oğlunun gemicikleri İsrail'e mal taşıyordu acep? El Nusra'ya da silah, pardon bayır bucak göçmenlerine yardım da yolladık değil mi?
E bu durumda Suriye'de akan kanda "dolaylıda olsa Türkiye'de yaşayan herkesin mebali vardır" mı oluyor?
Öyle oluyo galiba yukarıda yazılana göre... Ama bence çok saçma.
---------- Mesajlar birleştirildi - 06:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:03 ----------
yav yapma gozunu seveyim Haşmet gibi yapma!
Verdiğim örnek honda rc213v veya H2r değil.Africa Twin yahu,zibil gibi üretilen gs den sonra en cok satılan adv motor.
313,000*: 2018 yılında Amerika'da satılan tüm Honda motosiklet sayısı.
381.895 : 2018 yılında Amerika'da satılan CR-V sayısı.
Daha bunun Civic'i, Accord'u, Jazz'ı, Odyssey'i, Ridgeline'ı, Pilot'u, HR-V'si var... Acura'yı saymadım daha.
Africa twin çok satan bir motosiklet modeli olabilir. Arabayla karşılaştırınca devede kulak kalıyor ama.