Motosikletler için "Nezaket Kornası" var mıdır?

Motosikleti
(planlanan) TVS Jupiter 125
Merhaba, motosikletlerin standart ince ve tiz kornalarının yanında kullanabileceğim, bir "nezaket kornası" araştırıyorum. Özellikle şehir-içi durmuş trafikte araçların arasından geçmek için yol istemek, araçların aralarından geçen yayaları uyarmak vb. yüksek sesli bir korna gerektirmeyecek durumlar için ikinci bir korna. Tabii olan kornayı kısa basmak şuan kullanılan en yaygın seçenek ancak ben ikinci bir korna ile farklı tona sahip olmak istiyorum.

Bisiklet zillerinin el yerine elektrikle çalışan bir versiyonu olup olmadığına baktım ancak bulamadım, elektrikli bisiklet zilleri genelde oyuncak araba gibi olduğundan en iyi alternatifi merak ediyorum.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Güzel düşünceli olduğunuzun farkındayım ama Türkiye'de kibarlık çok muteber bir özellik değil. Hayvana insan gibi davrandığımızda mesajı anlamıyorlar.

Motosikleti
Son düzenleme:
Motosikleti
(yok)
Olsa güzel olurdu hem de çok, ilk motorla trafiğe çıktığım zamanlar çok utanırdım insanlardan yol istemeye korna çalmaya hatta bu yüzden ufak bir kazam bile vardır. Belki çözüm olarak korna düğmesine az basabilirsiniz "bip" diye mesela. Hem motorunuza ekstra bir şeyler takıp masraf yapmamış olursunuz hem de elektrik tesisatı ile oynamamış olursunuz şahsi fikrim.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Onun için orjinal kornayı tutuyorum. İnsan olan anlar zaten, işe yaramazsa orjinali kullanırım.

Onu yıllar önce bisikletim için kullanmıştım, zil gibi doğal bir ses arıyordum ancak en son çare bunlara da bakarım.
O zaman ya şundan,

Ya da şundan bakman lazım ki bence bisiklet kornası daha çok ses çıkarır.

özellikle motosiklette korna çok önemlidir ''ben buradayım'' demenin motordaki anlamı arabadan daha üstündür bakma buradaki yiğidolara onlar motordan motora geçerken şarjör değiştirenler.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Her Pazar sabahı Zafer Aga'nın videolarında önünde beliren engel karşısında donakalıp kornaya basmak dışında bir şey yapamayıp o engele patlayan kardeşlerimizin videolarını izliyoruz.

Kornanın bence bir önemi yok, kornaya güvenen adam da bu işlere ya yeni başlamıştır ya da epey eksiktir.

Sürüş, konumlanma, çevresel faktörleri yorumlama ve tahmin edebilme çok farklı şeyler.

Kornaya güvenmeyin, arabasında bangır bangır türkü dinleyip aynı anda reels kaydıran adam sizin korna sesinizi duymaz.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Şefin tavsiyesi.
s27eb2j.jpg

Motosikleti
cbf 150
bazen spor motordayken ara gaz vererek bu işlevi görüyorum ama el alışkanlığı scooterlada aynı şeyi yapmaya kalktıgımda öndeki arabaya giricek gibi oldugumda çok olmuştur. nezaket ara gazı

Motosikleti
@yenividivici Önce frene davranmak daima daha önemli, sonuç olarak motosiklette tampon yok. :/

Onun dışında "aniden durmak zorunda kalmak" gibi bazı durumlarda korna çalmak arkadaki sürücüyü uyararak tost olmayı engelleyebilir.

Scooter için açmıştım konuyu da, motoru bağırtayım derken bir yere toslamayayım.

Motosikleti
Ns200 15"
Her motosiklette olmuyor ama kornaya çok hafif ve hızlı basınca nazik bir korna çalabiliyor.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Her Pazar sabahı Zafer Aga'nın videolarında önünde beliren engel karşısında donakalıp kornaya basmak dışında bir şey yapamayıp o engele patlayan kardeşlerimizin videolarını izliyoruz.

Kornanın bence bir önemi yok, kornaya güvenen adam da bu işlere ya yeni başlamıştır ya da epey eksiktir.

Sürüş, konumlanma, çevresel faktörleri yorumlama ve tahmin edebilme çok farklı şeyler.

Kornaya güvenmeyin, arabasında bangır bangır türkü dinleyip aynı anda reels kaydıran adam sizin korna sesinizi duymaz.
Valla kornanin ise yaradigi %10dur anca. Duzgun kaldirim varken yolda yuruyenlerin arkasinda duruyorum, hic orali olmuyorlar, ufak bip yapiyom gene orali degiller, uzun bip yapinca da donup kiziyorlar. Otomobildekiler zaten duymuyor ya da umursamiyor ama bence onlar kornanin neden calindigini anlayana kadar gecen surede cilt cilt ansiklopedi biter🤷🏻‍♂️
Nezaket kornasi diye bisey alana kadar kendime kahve ismarlarim, faydasi ve etkisi daha fazla.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar