Motosikletler için köprü, otoyol ve tünel ücretleri

Herşey tamam enflasyon var hadi yeniden değerlemenizi de yaptınız yüzde 43. Hepsini anladık da avrasya tüneli neden 175 lira oldu?

Tahminimi söyleyeyim; motosikletlerin tüneli kullanımı bayağı yaygınlaştı, arttı. Buna istinaden şunlardan daha da fazla kazanalım kafasıyla yapıldı, yeterince çoğunluk olmadığımız için de sesleri çıkmaz diye düşünüyolardır. Kesinlikle boykot edilmesi lazım, çok aciliyet olmadıkça hiçbi motorun oradan geçmemesi lazım. Geçen seneden bile daha az motosiklet geçiş geliri olsun ki dank etsin kafalarına.

Motosikleti
BMW 1300 GS ADV
Herşey tamam enflasyon var hadi yeniden değerlemenizi de yaptınız yüzde 43. Hepsini anladık da avrasya tüneli neden 175 lira oldu?

Tahminimi söyleyeyim; motosikletlerin tüneli kullanımı bayağı yaygınlaştı, arttı. Buna istinaden şunlardan daha da fazla kazanalım kafasıyla yapıldı, yeterince çoğunluk olmadığımız için de sesleri çıkmaz diye düşünüyolardır. Kesinlikle boykot edilmesi lazım, çok aciliyet olmadıkça hiçbi motorun oradan geçmemesi lazım. Geçen seneden bile daha az motosiklet geçiş geliri olsun ki dank etsin kafalarına.
Türkiye de artık boykot, ses çıkarma vb şeyler yapılmıyor. Duyarsız hissiz bir millet olduk.
Açlık sınırı 21-22 bin lira ama en düşük emekli aylığı 14.500 bile değil.

Tüik göz göre göre enflasyonu düşük hesaplıyor. Tüik' e göre 2024 altıncı aydan, yıl sonuna kadar et' e sadece %0,18 yani neredeyse hiç zam gelmemiş. Enflasyon sepetini bu nedenle açıklamayı bıraktılar. Şeffaf olurlarsa rakamlarla oynayamazlar.

2023.12 aydan 2024 12. aya kadar aylık enflasyon oranlarına bakın tam da maaşların belirleneceği aylarda aylık enflasyon %55 civarı düşürülmüş. Hemen sonraki ay yine %55-60 arttırılmış. Yahu bunu kimse görmüyor mu? Hak ettiği maaşı alamıyor, gerçek enflasyon 90-100 lerde , alması gereken maaş zam oranı %60-70 ama aldığı zam %11-15

Başka millet olsa ortalığı ayağa kaldırırdı. Neyse velhasılkelam artık bizde kendine dokunmadıkça kimse ses çıkarmıyor. Kendine dokunduğunda da iş işten geçecek...

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
26d977b209903b838a1b1b5bfbc55333.png

Neyi boykot edeceksin millet gezme olsun diye geçmiyor ki.

Onlarda biliyor ne fiyat çekersek çekelim mike mike geçecekler diyor.

Bunun hesaplaşması sandıkta olur. Sandık her kilidi açar, bak oy için şıp diye EYT lilerin işini çözdüler.

Oy kaybedeceklerini bilseler zam yapmayı bırakıp indirim bile yaparlar.

Motosikleti
Kanuni Seyhan MZ 301 - 2001
Ben özellikle motosiklete yapılan bu yüksek zammın daha fazla para toplamak değil de motosiklet geçmesin diye yapıldığını düşünüyorum. Zaten ilk başta motosiklet geçişi yasaktı avrasya tünelinden. Sonradan açtılar. Açtılar ama baktılar ki plakalar kapatılıyor, tünel içinde makas atarak ilerleniyor, trafiği tehlikeye düşürecek hareketler yapılıyor falan. Dediler ki tekrar hepten yasaklamak yerine okkalı bi zam koyalım da geçmesinler.

Neyi boykot edeceksin millet gezme olsun diye geçmiyor ki.

Onlarda biliyor ne fiyat çekersek çekelim mike mike geçecekler diyor.

Bunun hesaplaşması sandıkta olur. Sandık her kilidi açar, bak oy için şıp diye EYT lilerin işini çözdüler.

Oy kaybedeceklerini bilseler zam yapmayı bırakıp indirim bile yaparlar.
Ulaşım ekstrem yerler olmadığı sürece hiçbi güzergahta tek seçenekli değildir. İş için zamanla yarışanlar mecbur kalabilir fakat diğer herkes başka güzergah gayet kullanabilir.

Her istanbula gittiğimde kullanıyodum, şahsen artık geçmeyeceğim. Sandığı çözüyolar bi yolunu bulup, fazlasını yapmak lazım.

Sandığı çözüyolar bi yolunu bulup, fazlasını yapmak lazım.
Bunun da çözümü var oyuna sahip çıkacaksın.

Müşahit olacaksın ya da en azından oy attığın sandıkta oylar sayılırken vatandaş olarak orada bulunacaksın.

Sandığı da çözüyor dediklerin sandıkların başında atmaca gibi duruyorlar kendi lehine olan durumda nokta kadar menfaatlerine sahip çıkıyorlar.

Bunun da çözümü var oyuna sahip çıkacaksın.

Müşahit olacaksın ya da en azından oy attığın sandıkta oylar sayılırken vatandaş olarak orada bulunacaksın.

Sandığı da çözüyor dediklerin sandıkların başında atmaca gibi duruyorlar kendi lehine olan durumda nokta kadar menfaatlerine sahip çıkıyorlar.
2017den beri tüm oylara sahip çıkıyorum hocam, komple bulunduğum okula sahip çıkıyorum. Sahip çıkmayla çözülseydi şimdi bu durumda olmazdık. Memleketin kurusunun yanında yaşı da yanıyo yapacak bişey yok, kurular çoğunlukta.

Yani şu durumu halkın kendisinden başka bişeye yormaktan vazgeçin artık valla. Şöyle yapalım böyle edelim sahip çıkalım dedelere tarzıyla çözülmüyo işte yıllardır da çözülmüyo. Halk bilinçsiz eğitimsiz, elimizden gelen şey sadece avrasyadan geçmemek başka bişey kimsenin elinden gelmiyo. Boykota gerek yok öyle çözülmez deyip sandığa sahip çıkalım demek de abesle iştigal valla.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Köylü bir dedenin teki ne zaman "ama yol yabdı" dediğinde ben "acaba ne kadarı bana kaçtı?" diye kederleniyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar