Motosikletler Çukurlara ne kadar dayanıklıdır?

Motosikleti
Adv
Hayırlı sahurlar herkese,bir sorum olacak çukur konusunda çok sıkıntı yaşıyorum bilmiyorum herken hergün en az 1 tanede olsa çukura giriyormu? Çukurdan kastım yer yarılmış içine girdik değil, yolun içine göçmüş logar kapaklarından bahsediyorum, zemini kırılmış asfalttan bahsediyorum,6 saat filan önce çukurlaşmış logar kapağının üzerinden geçtim lakk lakk diye ses geldi her çukurdan geçişte vurma sesi geliyor sıfır aldığımdan beri böyle kaçtane yere gösterdim sorun yok dediler bi su giderinden bile geçsem lak lak diye ses çıkıyor aynı çukurdan arabayla geçtiğimdd hissetmiyorum bile ve hiç bir çukuru görmüyorum hop içindeyim nerdeyse bütün antalya çukurlarını doldurdum

Motosikleti
mondial sfc 100 snappy x
Hayırlı sahurlar herkese,bir sorum olacak çukur konusunda çok sıkıntı yaşıyorum bilmiyorum herken hergün en az 1 tanede olsa çukura giriyormu? Çukurdan kastım yer yarılmış içine girdik değil, yolun içine göçmüş logar kapaklarından bahsediyorum, zemini kırılmış asfalttan bahsediyorum,6 saat filan önce çukurlaşmış logar kapağının üzerinden geçtim lakk lakk diye ses geldi her çukurdan geçişte vurma sesi geliyor sıfır aldığımdan beri böyle kaçtane yere gösterdim sorun yok dediler bi su giderinden bile geçsem lak lak diye ses çıkıyor aynı çukurdan arabayla geçtiğimdd hissetmiyorum bile ve hiç bir çukuru görmüyorum hop içindeyim nerdeyse bütün antalya çukurlarını doldurdum
bende taaakkk diye ses geliyo yollarımız çok güzel

Motosikleti
Arora kasırga
Ben deprem bölgesindeyim. Çukur,çökük, çatlak bunlar artık vız geliyor. Moturun şaftı kaydı ama yapacak bir şey yok.
Dün gösterge ampül değişmek için kafayı açtım,kafa vida yerleri bile kopmuş düşün.
Normal yani çok şeyapma

Motosikleti
1190 ADV
images

Motosikleti
D400
bazı bölgelerde mecbur olarak gir çık yaparak ilerlemek gerekiyor yukardaki arkadaşın deprem bölgesinde olması gibi.

fakat o kadar çukura giriyorsunuz ki normal yolda bile herkesin günde 1 kere girdiğini falan sanıyorsun =) eğitim almanda fayda var çünkü girmiyoruz.

Motosikleti
Ns200 15"
Furşta boşluk olabilir, motosikletin ön frenini sıkıp ileri doğru ittirin aynı lokurtu gelebilir.

Çukurdan kaçış yok, yaptıkları yollar 1 ay sonra yine göçüyor.

Motosikleti
bulebird 50(88cc)
Normalde kolay kolay bişe olmaz çok derin bi çukura girmedikce tel jantın varsa yada lastiklerinin basıncı standart altı ise jantını yamultabilir veya kırılabilir motorun modeli nedir ?

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Hayatın olağan akışında çukurlara girebilirsiniz, o sıra fark etmeyebilirsiniz, son anda görebilirsiniz veya kaçacak alanınız kalmaz. Bunlar hepimizin başına gelebilir hatta gelmiştir.
Size çukur veya tümsek geçişinde problem çıkartacak olan; fren yaparak girmek veya tam üstündeyken frene basmaktır.
Bu yollar bizlere eninde sonunda ADV aldıracak sanırım. :)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Hayatın olağan akışında çukurlara girebilirsiniz, o sıra fark etmeyebilirsiniz, son anda görebilirsiniz veya kaçacak alanınız kalmaz. Bunlar hepimizin başına gelebilir hatta gelmiştir.
Size çukur veya tümsek geçişinde problem çıkartacak olan; fren yaparak girmek veya tam üstündeyken frene basmaktır.
Bu yollar bizlere eninde sonunda ADV aldıracak sanırım. :)
Bu çok basit bir yöntemdir, çukur ya da kasis görünce fren yapılır ama tam çukura/kasise gelince fren bırakılır ki amortisörler yükselsin esnemeye payları kalsın diye. yani dediğiniz gibi tam çukur/kasis üzerindeyken fren yapmaya devam edilmez.

Bir de yollarda çukurlar kasisler olan yerler belli, daha baştan ona göre hızda gitmek lazım, bilmediğin yolsa hele hiç yardırmamak lazım. Ülkenin yolları bu durumdayken bunları hiç bilmiyormuş gibi çok çukur var çok kasis var diye saftirik saftirik şikayet etmeye gerek yok, böle şikayetlerle düzelecek değil bunlar, çukur olmasına göre sürünce çok da sorun olmuyor çukurlar.

Hayırlı akşamlar. Çukur gerçekten insanın sinirini bozuyor ama ne bileyim bu aletlerin de bunlara dayanıklı olması gerekir heralde.

Motosikletin çukurlara ne kadar dayanıklı olduğu kimin olduğuna bağlı.

Arkadaşın, emanet motosikleti ise sana bir şey olmadıktan sonra yapıştır git ama senin motosikletinse dikkat et be kardeşim. :ROFLMAO:

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Aralık ortası İzmir'de toplu bir gezi yapmış Karagöl'e gitmiştik. Dağ yollarında çok çukur vardı, asfalt dandikti, ben de bir ara uzun ve derin bir çukura girmemeye çalışırken bakışı kaçırmış soldaki oluğa uçmuştum, şansım yaver gitti de düşmedim ve vites ufaltıp gaz açıp o oluktan kurtulmuştum. Düşsem tam Zafer Akçaylık videoydu.

Motosikleti
Honda pcx 2024 nardo gri :)
Benim düşüncem şöyle zarar vardır tabi ama. Çok zararı olduğunu düşünmüyorum. Arabada hiç hissetmediğimiz küçük çukurları motosiklette çok fazla hissettiğimiz için zararı vardır diye düşünüyoruz.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bu çok basit bir yöntemdir, çukur ya da kasis görünce fren yapılır ama tam çukura/kasise gelince fren bırakılır ki amortisörler yükselsin esnemeye payları kalsın diye. yani dediğiniz gibi tam çukur/kasis üzerindeyken fren yapmaya devam edilmez.
Yok o sebepten fren bırakılmaz...
Fren anında araçın bütün yükü ön tekerlere biner... Extra olarak merkezkaç kuvvetinden doğan güç te eklenince motosikletin 2-3 kat fazla ağırlığı ön tekerlere biner...
Zaten canı ne ki tekerin... Ön takımı bozmasın diye , janta lastiğe zarar gelmesin diye çabalamaktan kurallara uymak bir yana slalom atıyoruz yolda...
Birinden kaçınca ötekine düşüyoruz..
Bu şekilde yol seçmektense adam gibi çalışacak başkanlar seçelim.. Parti marti bilmem...İş yapan lazım..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar