Motosikletle Viraj Dönememek

Motosikletle viraj dönememe en etkin sebebi ne olabilir?

• Virajı içten alma

Oy: 18 38.3%
  • Motosikleti yatırmama

Oy: 22 46.8%
  • Lastiklerin kötü olması

Oy: 17 36.2%
  • Kayma endişesi ile viraja yavaş girme

Oy: 34 72.3%

• Kullanılan toplam oy
    47
Motosikleti
Honda pcx 2024 nardo gri :)
4 tekerli arabaya güvenmeyen ben. 2 tekerli motora hayatta güvenmem. önümden millet yatırır kaldırır motoru. Ee ne oldu şimdi diyip arkasından limiti zorlamadan viraji alırım. Viraj sonuna doğru gazı açarım yavaşça. Limiti 70 se virajın 50 ile dönüp güvenli dönerim. En azından güvenli döndüğümü düşünürüm. Motosiklet şakaya gelmez. Keşke dememek için limitleri zorlamayın

Motosikleti
Voge 250RR
Motor değil jokey yatar o motorun üstünde heykel gibi durursan motoru istediğin kadar yatır istediğin kadar kaliteli lastiğin olsun dönemezsin

Motosikleti
D400
kendi limitimi zorlarsam viraj konusunda leş durumdayım, kendi limitimde (yavaş) gayet iyi dönüyorum :D

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
Değerli arkadaşlarım dün gördüler, eğitimin parçası olarak viraja 20-25 km gibi düşük hızlarda girip, ivmeyi kullanıp, ağırlık transferi yaparak, motosikleti mıh gibi yere çakmayı keşfettiler. Bu nedenle viraja yavaş gir hızlı çık ne demek çok iyi anladılar. Tabi işin ayrıntıları var tek bu cümle yeterli değil.

Eğitimde jiroskopik hızların altında da kontranın nasıl çalışabildiği görsel olarak defalarca ispatlandı..

Konumlanması %100 doğru olmasa da o hızda dışarı çıkmasına neden değil.

Doğru noktaya bakmama, oturuş pozisyonu, bacakları vs hepsi hatanın parçaları. Viraj konusuna kadar altı doldurulması gereken zincirin halkaları gibi o kadar çok konu var ki birinin bile atlanmasının sonuçları çok ağır olabiliyor.

Kısacası virajı dönmeyi kocadan değil hocadan öğrenmemek bence en büyük hatasıydı....

30 sene kullandım lastiği son limitine kadar sadece 1 kere yatırabildim.
Hava sıcak, asfalt yeni, lastik road 4 1000 km de. Bir daha bu kombinasyon bir araya gelir mi gelmez.
Ben de yatırmam.

Motosikleti
Yok
Motoru kullanan kadın sürücünün tecrübesi belli ki yetersiz.

Arkasındaki kocası/erkek arkadaşı da bağırıp çağırmaya başlayınca kadın iyice stres yapmış, kaskatı kesilmiş motorda ve haliyle virajı alamamış bana göre.

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Kontra ve vücut yönlendirmesi bir arada kullanılması gerekiyor. Bunun yanında lastiklerin de iyi olması lazım, yol temiz olmalı vs vs.

Pistte değiliz, motorun sınırlarını zorlamama taraftarıyım. Daha düşük hız ve daha dik açıyla girmek her zaman tercihimdir. Yine de fırsat buldukça güzel yollarda viraj çalışırım ki gerektiğinde kullanabileceğim bir miktar yönlendirme becerim olsun.

F54

Trident 660 arkamdaydı Africa Twin ise bir önümde. :)

Spontini olduğu kadar ve gittiği kadar iyi. :)
kardeşim neden öyle diyorsun ben afrika twin orta ayağı virajda sürtemedim ama sen spontini ile cayır cayır ateş çıkartıyordun
sen ve @abyasar ı gördükten sonra gerçekten gözlerime inanamadım bu motorlar nasıl böyle viraj yapabilir diye

Motosikleti
Ns200 15"
kardeşim neden öyle diyorsun ben afrika twin orta ayağı virajda sürtemedim ama sen spontini ile cayır cayır ateş çıkartıyordun
sen ve @abyasar ı gördükten sonra gerçekten gözlerime inanamadım bu motorlar nasıl böyle viraj yapabilir diye
Abi ne yalan söyleyim bende sizin kadar şaşkındım, Hocalarımız sayesinde çok farklı seviyelere geldik. :)

Africa çok yüksek onun etkisi çok büyük, benim Spontini 100 kg ben 118 kg yim benden hafif olunca motosiklet yere iyice yakınlaşıyor, sanki cennet gibi 2 gün geçti benim için.

Son düzenleme:

F54

konu başlığı video ya gelince kadında suç yok
ona böyle viraj yapmayı öğretmeye uğraşanda
sokma akılla gemi yürümez şöyle yap böyle bak şurda kontra ver o işler öyle olsaydı herkes toprak gibi dönerdi virajları

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar