- Konu Yazar
Bu bölümde, cumartesi akşamı SAMUI PIRATES'in Honey Barda daki haftalık toplantısına katılıp, daha sonraki günlerde adanın, güzelliklerini keşfetmek için dolaşmaya çıkacağım. Amacım burada kiraladığım ufak motorla, sol trafiğe tamamen alışmak, Çünkü bir kaç gün sonra büyük motorla çıkacağım turda, yoğun ve hızlı trafiğe soldan uyum sağlamam gerekiyor. Ne kadar programımda turizm yerleri ve milli parklar olsa da Güney Thailand'ın şehir merkezlerine de girmek zorunda olacağım.
SAMUI PIRATES Adaya yerleşen İngiliz Kevin tarafından 2006 da MARMOK la aynı yılda kurulmuş, genelde üyelerin motorları Harley Davidson ve Custom. Çok neşeli, sıcak ve cana yakın bir gurup. Üyeleri, İngiliz, avusturyalı, Yeni Zellanda, Avustralya ve thailandlılar. Kulübün merkezi Chaweng Beach.
Mr. Ohm'un daveti üzerine cumartesi akşamı saat 20.00 civarında Lamai Beach den yola çıktım. Lamai, chaweng arası yaklaşık 12 km. Yolda tekrar yağmur başladı. Fakat burada alıştım artık bu tip süprizlere, hemen sele altından motosiklet yağmurluğumu çıkarıp yoluma sorunsuz bir şekilde devam ettim. Ohm Cycless önünde Mr. Ohm la buluşarak Chaweng deki buluşma yeri olan Honey bara gittik. Şansımıza, bara geldiğimizde, Türkiyede alışık olduğum manzara karşısında fazla şaşırmadım. kuvvetli yağmur neticesinde bizde olduğu gibi burada da elektrikler gitmişti.
Aydınlatma için yakılan loş ışıkların altında çok samimi ve sıcak bir karşılama ile hemen dosthane bir kaynaşma oldu. Daha sonra gelen elektrikle müzik ve eğlenceye devam ettik.
Gerisi fotoğraflarda....
Kevin 72 yaşında uzun yılların motorcusu.
Kulüplerimizi kardeş kulüp ilan edip, birbirimize kulüp patchlerimizi vedik.
Mr. Ohm.
Honey Bardaki SAMUI PIRATES köşesi.
Fotoğraflarla anılara yolculuk.
Bu fotoğraflarda da Kevin yıllar öncesine götürüyor..
Dile kolay 40 yıllık motorculuk... 1968 - 2008
Almanya Berlinden de karı koca ziyaretçiler var.
Saat 23.30 a kadar burada kaldıktan sonra, Yağmur dinince bulunduğumuz yere 6 km mesafedeki BIG-C alışveriş merkezinin bahçesinde kurulan ve ikinci partinin yapılacağı yere doğru yola çıktık.
Beton zemin üzerinde kurulan uzun masalarda ücretsiz bira ve içki servisi vardı. Henüz 10 dakika olmuştuki kulakları sağır eden sesler eşliğinde, kulübün Thailandlı üyeleri Custom motorlarla arka arkaya gelmeye başladılar. Çok güzel bir görüntü idi.
Thailandlı motorcular..
Biralar gelip gittikçe motorlar küçülmeye başladı....
Yeni dostlar edindiğim geceden saat 02.00 gibi ayrılıp lamaiye döndüm.
Ertesi gün tekrar adanın güzelliklerini keşfetmek için, thailand ın meşhur acılı deniz ürünlü çorbası tom yum la saat 12.00 de kahvaltımı yaptıktan sonra ( Buralarda malesef siyah zeytin, beyaz peynir yok, düşkünseniz yanınızda getirmeyi unutmayın.)
İlk önce güney Thailanda geçmek için feriboto bineceğim Nat Hon'a gittim. Feribot saatlerini ve fiyatları öğrendim.
Gidiş geliş saatlerini ve feribot ücretini öğrendikten sonra ( motor ve sürücü tek geçiş 200 Baht / 10 TL. süre 2 saat yolcu olursa + 110 Baht. 5.5 TL.) adanın keşfi için gördüğüm her tabela ve yoldan içeri girdim.
Yol sahile doğru devam etti ve çok güzel, deniz kenarında kalınacak ve kafa dinlenecek bir yer keşfettim.
Deniz kenarındaki restaurantı.
Kalınacak evleri.
Odaları.
Sahili...
Girerken kapıda bir Harley gördüm sorduğumda, sahibinin dediler. Adam şanşıma motor hastası çıktı, daha sonra odasında oturup konuştuk, ona da kulübümüzün patch'ini ve kartımı verdim çok sevindi, kalmak istediğimizde, MARMOK'a özel indirimli fiyat uygulayacağını ve misafir etmekten büyük mutluluk duyacağını söyledi. Thailand da bir dost daha kazanmanın mutluluğuyla oradan ayrılıp yoluma devam ettim.
Bir başka koya girince, sadece tablolarda rasladığım bir manzaranın içinde olmak istedim. Orada bulunan bir aileye fotoğraf makinemi verip bu güzelliği fotoğraf karelerine döktüm.
Daha sonra sahilde giderken, manzarası ve doğallığına hayran kaldığım aşağıda resmi bulunan, Cafeye girip ananas suyu ve muzlu dondurma ile biraz kalori aldım.
Thai masajı randevumu hatırlayıp, buradan tekrar Lamaiye döndüm.
4. bölümde buluşmak üzere Marmaristen sevgiler..