Motosikletle Güney Thaıland Turu ( Bölüm 2)

bs.jpg

Sevgili arkadaşlar,
Gezimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Koh Samuide kaldığım zaman içinde geceleri Lamai Beach de bulunan, arkadaşlarımın barında, ( Jamaika Kingston Reggi Bar) geç saatlere kadar oturduğumuz için, sabahları kalkış saatim 11.00-12.00 arası idi. Daha sonraları bu saati sabah 09.00 indirebildim. Kahvaltı sonrası, haritayı elime alıp hem soldan trafiğe adapte olabilmek, hemde çevreyi dolaşıp keşif yapabilmek için bir bölge seçiyor ve o gün orayı gezip tanıyordum. Harita harici de bir çok kez ara yollara girip çok etkileyici doğa güzellikleri ile de karşılaştım. Koh samui adası, yeşillikler içinde keşfedilmeye doyulmayacak mükemmel bir ada. Kaç kez gitmeme rağmen daha keşfetmediğim çok yerler olduğunu gördüm. Sanırım hala da var.
Bu gün de ilk önce adanın pazarını dolaşmaya karar verdim, pazar ve yemek kültürünü, meyva ve sabzelerini tanımak amacıyla marşa bastım . Lamai beach mevkiinden 6 km. mesafedeki pazara giderken de, içimden hep tekrar ettiğim şey soldan trafiği unutma , unutma diye kendi kendimi şartlandırmamdı. İlk zamanlarda bir ara, bir şey düşünürken gayri ihtiyari sağdan gittiğimi, kornalar sayesinde farkına vardım ama bu hataya birdaha da düşmedim. 4. günden sonra sol trafiğe, artık şartlanıyor ve alışıyor insan.

Yine bu bölümde de güney Thailand'a geçmeden evvel Koh Samui adasında çektiğim görüntüleri sizlerle paylaşacağım.

samui-map.jpg

carsıyolu.jpg

Pazardaki yeme içme tezgahları. Burada kızarmış balıktan tutun, kızarmış tavuk, sosis ve fast food türü her türlü thailand tipi yiyeceği bulmak mümkün.

DSC00817.jpg

DSC00815.jpg

DSC00816.jpg

Bizdeki haşlanmış mısırın başka versiyonu burada da var.

DSC00818.jpg

Köri sosunda pişirilmiş salyongozlar.

DSC00820.jpg

Haşlanmış yumurta burada dana ve ya domuz eti ile beraber, kabukları soyulduktan sonra tekrar haşlanıyor ve bu şekilde sunulup satılıyor. Thailandlılar yumurtaya çok düşkünler.

DSC00821.jpg

Tabii buranın değişmeyen ana yemeği tavuk ve tavuk mamüllerinden yapılan yemekler. Sokaklarda veya lokantalarda ilk göze çarpan kızartılmış tavuk. Ayaklarını dahi değerlendirip kızartıyorlar ve büyük bir zevkle yiyiyorlar.

DSC00828.jpg

DSC00829.jpg

Thailand tropikal meyva açısından da muhteşem yok yok, gerek bu meyvaların sularını, gerekse de, dilimlenmiş parçalarını her yerde bulabilmek ve çok ucuz fiyatlara alabilmek mümkün.

DSC00822.jpg

Acı biber buranın ve ayrıca da benim değişmeyen ve kahvaltı dahil her yemekte aradığım bir lezet. Hatta geçen yıl tohumlarını getirip minik seramda yetiştirip acı seven dostlarıma dağıtmıştım.

DSC00823.jpg

Budist thailandlıların çoğu domuzu seviyor ve pazarda kesilmiş ve haşlanmış yada çevirmesi yapılan domuz etini bulabilmek mümkün.

DSC00824.jpg

DSC00371.jpg

DSC00227.jpg

Seyyar satılan tatlı çeşitleri.

DSC00236.jpg

DSC00235.jpg

DSC00228.jpg

Thailand ev yemeklerinin satıldığı standlar.

DSC00230.jpg

DSC00232.jpg

DSC00240.jpg

Pazarda bir satıcı profili.

DSC00221.jpg

Tekrar meyva standları.

DSC00242.jpg

DSC00243.jpg

DSC00244.jpg

Hindistan cevizleri.

DSC00245.jpg

Gelelim buranın bizler tarafından yenilemeyecek yemeklerine.
Thailandlıların tamamının değilde bir kısmının zevkle yediği böcek türü yiyecekler.

Bunların başında çekirge geliyor, kanatlarını ve baçaklarını koparıp geri kalanını zevkle yiyiyorlar. ben yerlerken bile bakamadım.

DSC00226.jpg

Bunlarda yağda kızartılmış iri kıyım hamam böcekleri.

DSC00224.jpg

DSC00223.jpg

Ve nerede nasıl ürettiklerini ve nereden bulduklarını öğrenemediğm kurtlar.

DSC00225.jpg

Yine bir yemek tezgahı.

DSC00222-1.jpg

Izgaracılar.

DSC00234.jpg

DSC00237.jpg

Bunlar da müslüman satıcılar, fotoğraf çekerken bayanlar yüzlerini saklıyor .

DSC00238.jpg

Pazarın baloncusu.

DSC00239.jpg

Pazarda sadece yiyecekler yok, aşağıda görüldüğü gibi demet demet orkideler de çok ucuz fiyatlara satılıyor.

DSC00827.jpg

Bu görüntüleri gördükten sonra, aklınıza Thailand da yemek yenmez diye, bir düşünce gelmesin genelde bu yerler yerli halkın çok ucuza yemek yediği yerler, bunların yanında dünya markaları, fast food firmaları, lüx, japon ve çin restaurantları, balık restaurantları ve de döner kebab ve lahmacun dahi bulabileceğiniz Türk restaurantları mevcut.
Büyük alış veriş merkezlerinin içinde çok temiz restauranlarda hem ucuz hemde çok hijyen şartlarda sunulan yemek yemek mümkün.

DSC00206.jpg

DSC00207.jpg

Mesela bu yemek pilav üstü ördek ızgara ve yanında ördek suyuna çorba ve yanında olmassa olmazı acı sosu ile sunuluyor. Fiyatı 35 Baht, yaklaşık, 1.5 TL. eski para ile birmilyon beşyüzbinlira neredeyse iki simit parası.

DSC00208.jpg

Pazardaki fotoğraf ve film çekimlerimi bitirdikten sonra, çevreyi dolaşmak için tekrar yola çıktım. Chaveng Beach yönüne doğru devam edip güney Thailand da kullanacağım motoru kiralamak ve detayları konuşmak için daha evvel Thailandlı yakın bir dostum vasıtasıyla tanıştığım. adanın, en büyük kiralık motosiklet firması sahibi olan Mr. Ohm u ziyaret ettim. Kendisiyle konuşmamızda MARMOK u tanıttım festivallerimizden bahsettim, festival fotoğraflarını ve Türkiye fotoğraflarını gösterdim. Kendisi Koh Samui adasındaki Harley Davidson kulübü başkanı. Yaptıklarımız çok ilgisini çekti. O da yaptıkları organizasyonun ve festivallerin fotoğraflarını gösterdi. Ben de Türkiyede MARMOK olarak organizasyonlar yapıp, max. 12 kişilik guruplar halinde bu nisanda thailand da ve ileriki yıllarda Vietnem ve Kamboçyada turlar düzenleyeceğimi söyleyince elinden gelen her türlü desteği vereceğini belirtti. Kendi kulübünün patchini bana verdi bende Koh samuide yaptırttığım MARMOK patch ini ve bir MARMOK bayrağını ve de T- shirt ünü kendisine hediye ettim.Aramızda güzel bir dostluk oluştu. Her cumartesi Chaveng Beach de Honey Barda, Koh samuinin en büyük motosiklet kulüplerinden biri olan SAMUI PIRATES başkanı İngiliz Kevin ile ve kulüp üyeleri ile tanıştırmak için beni de partiye çağırdı.

Mr. Ohm.

DSC00172.jpg

DSC00171-1.jpg

DSC00177.jpg

DSC00179.jpg

Burada motor kiralamanın yanında motosikletlerin bakımları da yapılıyor.

DSC00182.jpg

DSC00185.jpg

Her marka motosikletin bulunduğu Ohm Cycles firmasında, kullanmadığım motorları deneme amaçlı kullanma imkanım da oldu.

DSC00175.jpg

DSC00173.jpg

DSC00176.jpg

DSC00180.jpg

DSC00181.jpg

Bilirsiniz motosiklet sohbeti açılınca zamanın nasıl geçtiği hiç belli olmaz, bende akşamı burada yaptım hatta bir evvelki bölümde bahsettiğim Garmin Zumo 550 GPS için, Thailand haritasını da Mr. Ohm dan aldım.
Buradan da akşam yemeği yiyeceğim ve konakladağım Lamai Beach'e döndüm Bu geceki yemek tercihim okyanus balıklarından tatmak olacak sanırım.
Daha sonra, her akşam kart bastığımız Kingston Jamaika Bar.

3. Bölümde görüşmek üzere Marmaristen sevgiler... :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Abi sen de hep Bob Marley dinlerken yolluyosun:cherry::cat: Emeğine,paylaşımına teşekkürler resimler müthiş.:rendeer:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Oh oh çok istah açici bir topic olmus.:)
Tabii gidip gormedim oralari ama oralar hergun burada.:cherry:
Yasadigim yerde 2 Tayland restorani var ve ikisini de ziyaret ettim.
Insan daha çocukluktan belli yemeklere sartlandirilinca midesi herseyi kaldirmiyor maalesef.
Bir tarafta tadi nasil acaba? meraki.
Diger tarafta ise sartlanmis bir bunye olunca yabanci mutfaklardan zevk almak zor hale geliyor.
Resmini astiginiz kurtlar bizim için mide bulandirici kurtlar ama Taylandli için nefis gorunumlu bir yiyecek.
Dogrusu objektif bakinca goruntusu çok da kotu degil.
Bizim bayila bayila yedigimiz menemenin goruntusuyle karsilastirinca, istah açici demek bile mumkun.:)
Yani denemek, tanimak gerekiyor.
15-20 yil once avrupali doner kebapa bizim o kurtlara salyangozlara baktigimiz gibi bakiyordu.
Simdi sapur supur yiyorlar.:)

Neyse ben de yorumlarimi bolum bolum yazacam.:p
3. bolumde gorusmek uzere.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Umarım 113 bölüm de olur :mrgreen: Gerçekten harika :cat: Bizim hayallerimiz de böyle gerçek olur umarım :)

asm

Müthiş bir gezi.
Paylaşım için teşekkürler.

İşe doğa vb. şeyler açısından bakınca güzel, yedikleri şeyler açısından bakınca ise insanın midesi garip oluyor. :)

Thailand'daki Ohm Cycles gibi bir yer Türkiye'de kaç yerde var acaba? !(kiralama işi)

ustadım

ıstahımızı actınız ve agzımız sulandı sokak satıcılarını gorunce yenıden :) acaba tum urunlerden tatma fırsatı buldunuz mu ve favorınız ne oldu ?

ıstakoz ve karıdes sofralarınız olduysa, gozumuz bayram etsın ( ozellıkle tiger prawn resmı varsa :) ) ve goruslerınızı alalım lutfen :)

beklıyoruz devamını resımlerınızın :)

saygılar

oh ne güzeldi valla.pc başında 3. bölümü bekliyorum.bu bende lost etkisi yaptı.sabırsızlanıyorum....

ustadım

ıstahımızı actınız ve agzımız sulandı sokak satıcılarını gorunce yenıden :) acaba tum urunlerden tatma fırsatı buldunuz mu ve favorınız ne oldu ?

ıstakoz ve karıdes sofralarınız olduysa, gozumuz bayram etsın ( ozellıkle tiger prawn resmı varsa :) ) ve goruslerınızı alalım lutfen :)

beklıyoruz devamını resımlerınızın :)

saygılar

Sevgili dostum,

İstakoz dahil, istiridye ve hatta bangkok da köpek balığı yüzgecinden yapılan çorba dahil tüm deniz ürünlerini tatma imkanı buldum.Yanlız kalamarları malesef bizdeki gibi pişiremiyorlar çok sert oluyor ama minik kalamar ızgaralarını tadı harika. Balıklarda da marmara denizi balığının tadı yok. jumbo karideslerde harika. ve fiyatları çok çok ucuz. 1200 civarında fotoğraf çektim aralarında varmı bilmiyorum eğer varsa bundan sonraki bölümlerde fotoğrafları koyarım :). Deniz ürünü sevenler için harika bir ülke....:)

Son düzenleme:
İkinci bölümde kurt, domuz, hamam böceği, çekirge görüntüleri haricinde güzel olmuş.:) Eee tabiiki bize ters gelen yiyecek türleri onların baştacı olabilir saygımız sonsuz.:cat: Üçüncü bölümü merakla bekliyorum..

yazılmış en bilgi dolu yorumların da etkisi var, ve en ilginç gezi raporlarından. sizleri tebrik ederim.

Öncelikle paylaşım için teşekkürler.:cat:
Thaıland ve uzak doğu mutfağı genelde birbirine çok yakın.Böcek,kurt,domuz,fare vs. yemeyi çok sevmeleri bizim dinimize ve kültürümüze uymasa da adamlar yiyor.Karıda zararıda kendilerine.Afiyet olsun:mrgreen:

10 numara bir gezi olmuş böyle yerleri gördükçe içim açılıyor.. Çok Güzel Gerçekten.. Tebrikler Güneş Bey..

daha cok cok yerler görmeniz dileklerimle ve darısı başıma demeden geçemicem tabikide iyi yolculuklar

gerçekten çok güzel:cat: bir sonraki bölümde bakalım neler olcak:) turuncu Hayabusa'da 10 numara yalnız.

swadikap :) phi phi adasına da gidecekmisiniz? ben orayı unutamıyorum, bu yaz bende oraya kalmaya niyetleniyorum, tayland da iş icabı 6 ay kalmıştım, bangkok'u istanbul gibi öğrenmiştim, oraya gezi düzenlerseniz zamanı bana uyarsa seve seve size katılır, rehberlik yaparım, kapunkap :)

swadikap :) phi phi adasına da gidecekmisiniz? ben orayı unutamıyorum, bu yaz bende oraya kalmaya niyetleniyorum, tayland da iş icabı 6 ay kalmıştım, bangkok'u istanbul gibi öğrenmiştim, oraya gezi düzenlerseniz zamanı bana uyarsa seve seve size katılır, rehberlik yaparım, kapunkap :)

:):) swadikap , evet, bir ara bu kelimeyi duyunca kendimi tekrar oralarda hissettim. Evet Phi Phi adasına gittim, ilerideki bölümlerde bu ada ile ilgili çok güzel görüntüler ve bilgiler bulacaksınız. Adaya ben, Phuketten değil Krabi üzerinden geçtim. Bu nisanda eğer bir grup oluşturabilirsek max. 12 kişi olarak Phi phi adası dahil, yaptığım tüm güzergahı içeren ve bir cuma akşamı başlayıp, ondan sonraki pazar akşamı bitecek 9 günlük bir gezi organize etmeyi düşünüyorum. Hemde çok uygun fiyat e 12 aya kadar taksit içeren bir ödeme şartları ile. Kısmet artık. kapunkap:):)

Marmaristen sevgiler...:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar