Motosikletle Güney Thaıland Turu ( Bölüm 1)

gtt.jpg

Sevgili Arkadaşlar,

Her yıl kış aylarında, sualtı ve doğa güzelliklerini, görme, fotoğraf ve film çekme amaçlı olarak gittiğim Thailand’a bu yıl, sualtı çekimlerinin yanında da aynı zamanda motosikletle de bir tura çıkıp sizlerle bu geziyi paylaşmak istedim.
Bu yıl ki gezi planımın süresi 3 hafta idi.
Geziye başlangıç merkezini, her yıl ziyaret ettiğim Koh samui adası olarak belirleyip buradan feribotla Güney thailand’ geçerek gezime devam etmek için araştırmalara başladım. Gezeceğim rota ve bu rota üzerindeki görülmeye değer, milli parklar ve dünya kamuoyunda ki gözde turistik yerleri internet üzerinden araştırdım.
Bunların başında 1974 de Phang Nga Bay da, Roger Moore ve Christopher Lee nin oynadığı, The Man with the Golden Gun adlı, 007 James bond filminin en güzel ve hareketli sahnelerinin çekildiği bölgeyi görmek vardı. Ayrıca bu bölge 1994 de Hint okyanusunda meydana gelen büyük deprem neticesi oluşan tsunami altında kalmıştı.
İkinci olarak rotama dahil ettiğim yer ise dünyanın sayılı turistik yerlerinden biri olan Phi Phi adasıydı. Gitmeyi planladığım yerleri de kapsayan bir rota çizerek hazırlıklarımı yaptım. Türkiyede kullandığım Zumo 550 GPS için çok araştırmama rağmen, Türkiyeden thailand haritasını temin edemediğimden dolayı ve de adada bulamam düşüncesiyle GPS i yanıma almamıştım.
Keşke alsaymışım, gider gitmez sorduğumda Thailand’ın tüm yol haritasının satıldığını gördüm ve bir daha ki gezi için hemen satın aldım.
THY nin tarifeli direk uçuşu ile, 9 saatlik bir yolculuktan sonra, Bangkok’a vardım. Oradan da Bangkok Airways ile Koh Samui adasına uçtum.
Trafik soldan olduğu için ilk 5 gün ufak bir scotter kiralayarak sol trafiğe uyum sağlamak için Koh samui adasını keşfe çıktım. Her yıl gitsemde, insan tekrar bu güzellikleri görmekten sıkılmıyor.

Tek başıma çıktığım, bu gezimin bir amacı da, MARMOK olarak, 3 yıldır organize ettiğimiz festivallere ek olarak çıtayı daha da yükseltip yurt dışına açılma, yurt dışındaki kulüplerle ortaklaşa organizasyonlar düzenleme, çok uygun fiyat ve ödeme şartları ile bir turizm acentasıyla, ortaklaşa düzenleyeceğimiz, uzakdoğu motosiklet turları için bir ön çalışma yaparak, rotayı, gezilecek, kalınacak ve yemek yenilecek yerleri, orada yapılacak etkinlikleri, planlamak için tesbit yapmaktı. Bu amaçla başladığım, bir kez benzinimin bitmesi ve de bir kez lastiğimin patlaması haricinde, önemli bir aksilik yaşamadan bitirdiğim seyahatim doğrultusunda, oldukça fazla doküman temin etme ve alternatif tur programları yapma imkanım oldu.
Kısmetse seneye, hem Thailand hemde Vietnamı içine alacak yeni bir motosiklet turu için şimdiden çalışmalara başladım.
Bu yıl nisan ayında 9 gün sürecek ve maksimum 12 kişi ile sınırlı olarak yapmayı düşündüğümüz Güney Thailand motosiklet turunu da kısmetse, benim yapmış olduğum rota üzerinden gerçekleştireceğiz ve arkadaşlarımıza, uzakdoğunun egzotik dokusunu, güzelliklerini ve kültürünü tanıtma imkanını bulacağız.
Bununla ilgili detaylar ayrıca www.marmok.com adresli sitemizde yayınlanacaktır.

Gezimin detaylarını, aşağıda fotoğraf ve açıklamalı yazılar ile sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyacağım.

Güneş karaçetin
Marmok Başkanı

thassi.jpg

Güney Thailanddaki rotam

00001.jpg

DSC00144.jpg

Bangkok'a inişten 2 saat sonra BangkokAirways ile Koh samuiye gitmek için havalandık.

DSC00145.jpg

1 saatlik bir uçuştan sonra cennet ada Koh samuiye inişe geçtik.

DSC00981.jpg

Yeşil ada Koh samuiden görüntüler.

DSC00164.jpg

DSC00162.jpg

DSC00158.jpg

DSC00286.jpg

DSC00369.jpg

DSC00287.jpg

DSC00249.jpg

DSC00250.jpg

DSC00251.jpg

DSC00210.jpg

DSC00211.jpg

Koh Samuide kaldığım süre içinde küçük scotter la tüm adayı dolaşıp farklı kültürler gördüm. Bunlardan biri konaklamamı yaptığım Lamai Beach e 4 km mesafedeki müslüman köyü idi.

DSC00278.jpg

DSC00257.jpg

DSC00258.jpg

DSC00259.jpg

DSC00260.jpg

DSC00264.jpg

DSC00261.jpg

Thailandda genelde sahil kesimde yaşayan müslüman topluluk balıkçılıkla uğraşıyor ve yakaladıkları balıkların fazlalarını kurutup satarak geçimlerini sağlıyorlar.

DSC00262.jpg

DSC00263.jpg

DSC00264.jpg

DSC00266.jpg

DSC00270.jpg

DSC00271.jpg

Sıcak insanlar Thailandlılar.

DSC00272.jpg

DSC00273.jpg

DSC00274.jpg

DSC00254.jpg

DSC00255.jpg

DSC00267.jpg

DSC00268.jpg

DSC00269.jpg

DSC00282.jpg

Koyün imamıyla beraber.

DSC00280.jpg

Köyün camisi.

DSC00281.jpg

İlginç tavuk kafesleri, herşey doğal malzemelerle yapılmış.

DSC00283.jpg

Köyü gezip, dolaştıktan sonra tekrar Koh samuide kaldığım Lamai beach'e dönüyorum.

Burada Marmaristen giden arkadaşlarım Yıldırım ve Beyazıt'ın barları var. 5 senedir Thailandda yaşıyorlar. her gittiğimde onların barında akşam yorgunluğumu atıp güzel sohbetler yapıp bilardo oynuyor ve bolca reggi müziği dinliyorum.

DSC00152.jpg

DSC00156.jpg

DSC00157.jpg

DSC00195.jpg

Thailand maceramız ikinci bölümde devam edecek... :)

Marmaristen sevgiler....

vay be
gezi işte
emekli olunca böyle biyere mi gitsek
tayland mı sıcak marmaris mi
şöyle sabit sıcaklık olsa
kışın üşümesek yazın idare etsek
var mı öyle bildiğiniz yer
endonezya biraz sıcak mı kalır

Son düzenleme:
eline koluna sağlık.çok güzeldi.yazıları ve resimleri görünce benimde hatıralarım canlandı.gerçektende bambaşka ve farklı kültürler.bende bangokda motor kiralamıştım.turist polisi bulundğu için birçok konuda rahatsın.2. bölümü yayınlamanı sabırsızlıkla bekliyorum....

Super Moderator
Gezinize, elinize, tekerinize sağlık... Bir kısmı gittiğim, gördüğüm, inanılmaz keyif aldığım yerlerdi karelerin... Tekrar hatırladım, tekrar yaşadım şu anda...:)

Çok kısa bir kısmında bir scooter kiralama deneyimim olmuştu gezinin, o da rehberimizin gayet yerinde tavsiyesiyle, klasik turist fiyatı sürprizleriyle:p karşılaşmamak için, sonradan şurası çizik burası kırık'ların bile önüne geçmeyi engelleyecek sağdan soldan uydurulmuş, kiralama fiyatının 3 katına yaklaşan her türlü sigortanın içerildiği bir kiraydı. Keyifliydi ama telaşlıydı...

Kısa zamanda tekrar oralarda teker döndürmek fırsatım olur umarım...

ben temmuz da 32 dereceyi gördüm deniz suyunda ama yine de biraz üşüyodum
zayıfım biraz
şöyle 36 derece lik denize gitsek terlermiyiz:)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ne güzel yerlermiş buraları böyle ,Sym,Honda burada üretiliyor de mi, gidip yerleşmek var, fotoğraflar süper, paylaşım güzel oh be...

çok güzel yerler ve tabi çok güzel fotoğraflar paylaştığın için teşekkürler...

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Gezi raporu boyle olur.:):cat:
Yarin bir daha okuyacagim.
Sonra bir suru soru olacak.:)
O kadar yolu AirBus lami çekmis acaba diye dusundum sadece.
Detaylar;
yarin ayilinca.:mrgreen::rendeer:

Moderatör
Burda kar yağıyor :) Orada olmak isterdim şu an gerçekten.. Bizide fotoğraflarla da olsa oralara götürdüğünüz için teşekkür ederim :)

Gezi raporu boyle olur.:):cat:
Yarin bir daha okuyacagim.
Sonra bir suru soru olacak.:)
O kadar yolu AirBus lami çekmis acaba diye dusundum sadece.
Detaylar;
yarin ayilinca.:mrgreen::rendeer:

Sevgili Coq,

İstanbul - Bangkok arasını A 340-313 airbus ile uçtum. 9 saatlik direk uçuştu ve mükemmel bir hizmet vardı. 23.45 de istanbuldan kalkıp, ertesi gün 13.30 da Bangkokda oldum Thailand ile aramızda 5 saatlik bir zaman dilimi var.

A340_k2.jpg

Dönüşte ise, uçuşumu,
A 330-203 ile Yaptım. 23.45 bangkok kalkış 05.00 İstanbul varış oldu.

A330_k2.jpg

Buradan Türk Hava yollarına gerçekten teşekkür ediyorum uçakları, hizmeti ve kalitesi muhteşem. Dönüşte, her koltuğun arkasındaki ekrandan, en son vizyon filmlerinden tut, video clipler, belgeseller, uçağın ön ve arka kameralarını kullanma imkanı, her türlü oyun, tv, ve uçuş bilgilerini izleme kişiye özel ve de kredi kartınızı kullanrak her yolcuya ozel telefodan tüm dünyayı arama imkanınız mevcut.

Bangkok -Koh Samui arasını da Bangkok Airways in Yine airbus uçakları ile yaptım.

Marmaristen sevgiler:)

dunya'da en sevdıgım tatıl beldesı ( maldıvlerden bıle guzel ) ve en sevdıgım mutfak.

thai mutfagı ıle , kulturu ıle, ınsanları ıle yasayan bır cennet. ne yazık kı kotu sohretı de var ama gene de gıdılmesı ve gorulmesı gereken bır ulke.

cok sık gıttıgım ve benım de yaptıgım bır yolculugu sız de yapmıssınız. bır cok kere gıdersınız ınsallah.

bu arada bır ıkı kucuk ayrıntı da benden :)

1) james bond island turu altında bu fılmın cekıldıgı adaya tur satın alabılıyorsunuz havaalanından. satın alacagınız hersey gıbı bu tur ıcın de sıze soylenen ucretın 4de 1ını teklıf edın :) pazarlık yapmazsanız satıcı alınır :)

2) dıllerı donmedıgı ıcın bu adaya " jimbin " ya da " jimbo" island dıyorlar :) basta anlamakta zorlık cekebılırsınız :)

3) yaz aylarında asla ama asla kalamar yemeyın :) ıstakoz yıyın , karıdes yıyın , balık yıyın ( kı balık tavsıye etmem pek. bızım ege balıkları gıbı degıl okyanus balıkları ) ama asla kalamar yemeyın. ureme mevsımlerı oldugu ıcın vucut kımyaları degısıyor bu hayvanların ve cok agır mıde ve bagırsak hastalıklarına yakalabılıyorsunuz .

4) ılla kı yanınızda 50 koruma faktorlu gunes kremı goturun. hava sıcaklıgı degıl ama ekvatora yakın olması sebebıyle gunes ısınları dık gelıyor kafanıza :) kafa derınız soyuluyor :)

5) yanınızda bepanthene gıbı bır pişik kremı goturun :) neden dıye sormayın :) goturun :) bebeklerın tahrıs olan yerlerı , sızde de tahrıs olabılıyor :) yurumek , oturmak ıskence halıne gelebılır :)

saygılarımla

dunya'da en sevdıgım tatıl beldesı ( maldıvlerden bıle guzel ) ve en sevdıgım mutfak.

thai mutfagı ıle , kulturu ıle, ınsanları ıle yasayan bır cennet. ne yazık kı kotu sohretı de var ama gene de gıdılmesı ve gorulmesı gereken bır ulke.

cok sık gıttıgım ve benım de yaptıgım bır yolculugu sız de yapmıssınız. bır cok kere gıdersınız ınsallah.

bu arada bır ıkı kucuk ayrıntı da benden :)

1) james bond island turu altında bu fılmın cekıldıgı adaya tur satın alabılıyorsunuz havaalanından. satın alacagınız hersey gıbı bu tur ıcın de sıze soylenen ucretın 4de 1ını teklıf edın :) pazarlık yapmazsanız satıcı alınır :)

2) dıllerı donmedıgı ıcın bu adaya " jimbin " ya da " jimbo" island dıyorlar :) basta anlamakta zorlık cekebılırsınız :)

3) yaz aylarında asla ama asla kalamar yemeyın :) ıstakoz yıyın , karıdes yıyın , balık yıyın ( kı balık tavsıye etmem pek. bızım ege balıkları gıbı degıl okyanus balıkları ) ama asla kalamar yemeyın. ureme mevsımlerı oldugu ıcın vucut kımyaları degısıyor bu hayvanların ve cok agır mıde ve bagırsak hastalıklarına yakalabılıyorsunuz .

4) ılla kı yanınızda 50 koruma faktorlu gunes kremı goturun. hava sıcaklıgı degıl ama ekvatora yakın olması sebebıyle gunes ısınları dık gelıyor kafanıza :) kafa derınız soyuluyor :)

5) yanınızda bepanthene gıbı bır pişik kremı goturun :) neden dıye sormayın :) goturun :) bebeklerın tahrıs olan yerlerı , sızde de tahrıs olabılıyor :) yurumek , oturmak ıskence halıne gelebılır :)

saygılarımla

Sevgili yuzucu,

Yazdıklarına katılıyorum,
Thailandda pazarlık şart, ikincisi malesef dediğin gibi değil yüksek faktörlü değil hiç koruma kremi kullanmadım. motorda yüzüm, boynum ve kollarım oldukça fazla yandı. Motorda iken rüzgardan hissetmiyorsun ama, çok kuvvetli bir güneşi var. Sonunda yanıkları alovera jeli sayesinde iyi edebildim.

Bilgiler ve önerilerin için bende çok teşekkür ederim.

Marmaristen sevgiler

tatil yoreleri guzel. ekvatora yakın oldugu için üşüyeceginiz sıcaklıklar goremezsiniz. bizim gibi insanların oraya gidecegi en güzel zaman kışı geçirdigimiz bu aylardır. dünyanın heryerinden turist gelir. çok güzel plajları vardır. harcamalar ucuzdur. jet-ski'nin 30dk'sına 10 ytl gibi bir para vermiştim. burger-king ve mc-donalds'ta menü fiyatı 2,5-3 YTL gibi bir fiyattı.

oranın tek kötü yanı seks turizmidir. ve bu ciddi boyuttadır. hükümet bu turizme bir şey demiyor çünkü ekonomiye büyük katkısı var. sadece bu iş için gelen bir çok avrupalı ve amerikalı turist var.

muhterem Gunes Bey ,

tanıdıklarınız var gordugum kadarıyla ama yıne de, dıger gıdısınızde haber vermenızı ıstırham ederım. benım de bazı tanıdıklarım var ve ulkenın kuzeyını de gormenızde ( eskı altın ucgen bolgesı ) yardımcı olurlar.

malumunuz guney ve adalar fazlaca turıstık ve avrupalarıla hıtap edıyor. kuzeye cıktıkca gercek thailand ve hatta vietnam etkısı cok daha baskınlasıyor.

bu arada orda bır de trafık kazam var :) bır Tuk Tuk ıle yarıstım , kıralık jeep altımdayken :) ve kırmızı ısıkta duramayıp onumdekı alman turıstlerın kıralık jeep'ıne carptım :)

polıs musluman cıktı :) benım de ustumde ay yıldızlı bayragımız desenınde tshırt vardı da nezarette yatmaktan kurtuldum :)))

uzakdoguya gıderken ılla yanımda bır ay yıldız motıflı , resımlı esyam oluyor :) hıc ummadıgınız yerde , bu memleketın evladı olmak buyuk avantaj saglayabılıyor batının aksıne :)

saygılarımla

ps1 : Tuk Tuk , 4 tekerlı, 2 sılındırlı , ne idüğü belırsız bır kaptı kactı :) dolmus / taksı gıbı calısıyor. durak murak hak getıre :) 15 yasındakı ya da o zekadakı ınsanlar tarafından kullanılıyor cogunlukla :) ve thailandakı en buyuk ölüm nedeni turıstlerın :) resım koymaya calısacagım :)

ps2: maldıvlere hep ay yıldızlı cakmaklarla gıdıyorum. adalardakı turızm calısanları arasında buyuk sukse yapıyor bızım bayragımız. ınanılmaz bır ıhtımam goruyorsunuz.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar