İyi dilekleriniz için çok teşekkürler.
Öncelikle hayatta olduğum, hatta kılıma bile zarar gelmemiş olması nedeniyle binlerce şükür... Geyiğe çarpmak şaka değil. Corolla'sıyla geyiğe çarpan bir arkadaşın arabası pert oldu, yüzünden ön cam parçalarını ayıkladılar...
Goldwing videosundaki geyikler yavru daha (benekli). Adam panik yapmasa muhtemelen devam ederdi. Benimki orta boy bir yetişkindi
Akşam saat 8 civarı, 4-5 saatlik bir dağ yolu sürüşü sonrası oldu. Karanlığa kalmayı sevmiyorum ama kalmış bulundum. 100km civarı hızla ilerlerken bir karede gidon tam sağ yapmış ve ön farım bir geyiğin orta-arka kısmını aydınlatıyordu. Bir sonraki karede ise aynı hızla aynı yolda dümdüz devam ediyordum...
Motosiklet stabildi, gaz yiyordu, bana bir şey olmamıştı, inip bakmak istedim ama kapkaranlıktı, hararete dikkat ederek 5-10 dakika ileride durdum. Sağ grenaj (~$200) ve far grenajı (~$70) kopmuş, far kırılmış (~$500), kırık far arasına takılan geyik kıllarını görmek mümkün.
Motosikletteki tüm hasar tamamen kozmetik. Gayet düzgün ve sorunsuz çalışıyor ve gidiyor. O kadar sert bir çarpma sonrası sanki hiç bir şey olmamış gibi dümdüz yola devam etmesi şaşırtıcı. Ya şase geometrisi çok stabil, ya da gidon amortisörü çok iyi çalışıyor, muhtemelen ikisi de söz konusu.
Geyik yaşıyordur diye tahmin ediyorum ama arka ayakları topallıyor olabilir belki.
Geyik güzel bir hayvan lakin sayıları aşırı fazla, çünkü şehir içinde rahatsız eden olmadığı için aşırı çoğalıyorlar. Avlamak serbest ama yeterince avlayan yok...