Motosikletle dünya turu yapan çift İran’da 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Amerika , İsrail , İngiltere gibi ülkelerin 2 motorcu gezginden bilgi alacak halleri yok :D (önceden olsa eyvallah)
Adamlar geçen yıl Hizbullah'ın en üst seviye askerlerinin telsiz ve telefonlarına siber bombalı saldırı düzenledi.
İstihbarat bilgileri uçlarda.
Bir generalin telefonunu general ile birlikte havaya uçuruyorlar..
Nefret ettiğim 2 ülke Amerika Ve İsraildir.
Ama teknoloji ve İstihbarat açısından maalesef ki çok iyiler bu yüzden öndeler.
2 kişi göndermesine gerek yok uçak gemisinin burunların dibine soktu zaten.:D

Motosikleti
tehlikeli pıskileyt
Dünyadan haberiniz mi yok ortadoğu çorba olmuş içinde bi ben eksiğim. Kalkıp İran'a gidiyorsun hem de tarihindeki en sıkıntılı zamanlardan birinde. Aklı selim insan zaten gitmez de bana da bi ajanlık var gibi geldi. Belki de iran yetkilileri de benim gibi düşünmüştür. 🤣

Bir USB stick üzerinde çalışan, muhtemelen hepimizin de bilgisayarına bulaşmış olan bir virüsle İran'ın kullandığı Siemens parçacık hızlandırıcıları bozan adamlardan bahsediyoruz.. Ha yine de motosikletle ajan yollarlar mı? Olabilir, fiziksel olarak bir işin halledilmesi gerekiyorsa neden olmasın... da..
Bu arkadaşlar ajan olsalardı, Ocak 2025'te tutuklanıp bu güne kadar yargılanmalarını izler miydi İngiltere sizce? :)

En son Irak'ta iki İngiliz ajanı tutuklanmıştı. Hafta dolmadan tutuldukları hapishaneye tanklarla girip, hapishaneyi yıkıp çıkardılar adamları.

Bu arkadaşlar ajan olsalardı, Ocak 2025'te tutuklanıp bu güne kadar yargılanmalarını izler miydi İngiltere sizce? :)

En son Irak'ta iki İngiliz ajanı tutuklanmıştı. Hafta dolmadan tutuldukları hapishaneye tanklarla girip, hapishaneyi yıkıp çıkardılar adamları.

Irak'la, İran bir mi?

Irak'ın her köşesi ayrı cumhuriyet, Bağdat'ı Bağdat'ta bile takmıyorlar. :ROFLMAO:

Irak'la, İran bir mi?

Irak'ın her köşesi ayrı cumhuriyet, Bağdat'ı Bağdat'ta bile takmıyorlar. :ROFLMAO:

Bu dediğim Irak'ta çok daha güçlü "ekipler" varken idi, ama yine de haklısın, o durumda bile İran ile Irak bir değil doğru.
Ama bir olmamaları İngiltere için fark ediyor mu? :)
İçinden geçerler içinden, gerçekten ajan yakalatacaklar.. Adamları gözden çıkartmış olsalar, söyleyebilecekleri yüzünden adamları öldürmek için bile girerler. Yani İngiltere'nin bir hapishaneyi tankla yıkması için merkezi yönetimin olup olmaması önemli bir detay gibi gelmiyor bana =)

İran'ın Pers krallığından gelen eski köklü bir geleneği olması başka bir şey, şu an İran'ın ağzına etmiş olan şarlatanların elindeki ülke başka bir şey. İsrail'i ABD'yi sevmediğimiz için İran onların karşısında bir tehdit olur zannederek gözümüzde büyütüyoruz da, dümdüz ederler dümdüz =)
Bir sebepten İngiltere'yi sevdiğim öptüğüm falan düşünülürse öyle düşünülmesin. Ama adamların canlarının istediği şeyi gerçekten elzemse ne kadar tatlı şekilde yapabildiklerini görüyoruzdur.

İranda ne işiniz var aslında kimsenin gitmemesi lazım gelen bir ülke..Şia nın hakim olduğu geri kalmış bir ülke ....Ne mok varda gitmişler o da ilginç ..

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
İçimizde ne stratejistler, ne güvenlik politikaları uzmanları varmış :) Meğer herkes Ortadoğu analisti imiş de farkına varmamışız...

Bu forum potansiyelinin çok altında işlev görüyor valla...müthiş cevherler var. Bilmedikleri, yorum yapamayacakları mesele yok. Zaten her konuda yorum yapamayacak adam da 2 teker sürmesin bir zahmet...

Ben şahsen çok gururlandım...

İçimizde ne stratejistler, ne güvenlik politikaları uzmanları varmış :) Meğer herkes Ortadoğu analisti imiş de farkına varmamışız...

Bu forum potansiyelinin çok altında işlev görüyor valla...müthiş cevherler var. Bilmedikleri, yorum yapamayacakları mesele yok. Zaten her konuda yorum yapamayacak adam da 2 teker sürmesin bir zahmet...

Ben şahsen çok gururlandım...
Haklısın abi çapımıza bakmadan dünya ya ayar veriyoruz, ahkam kesiyoruz.

Kendimizi bilmiş olsak, Punctum abi ne der, en iyisi gidip ona sormamız lazım derdik.

Neyse yaptık bir cahillik gençliğimize, toyluğumuza ver. İdare et.

Motosikleti
Haklısın abi çapımıza bakmadan dünya ya ayar veriyoruz, ahkam kesiyoruz.

Kendimizi bilmiş olsak, Punctum abi ne der, en iyisi gidip ona sormamız lazım derdik.

Neyse yaptık bir cahillik gençliğimize, toyluğumuza ver. İdare et.

Abicim konuya yaptığın en derin katkı şu aşağıdaki mesaj;

Irak'la, İran bir mi?

Senden bahsediyor olabilir miyim yav?

Sonra bana "andropoza girdin" dedim diye kızıyorsun...:)

Ya arkadaşlar, olayı herkes anladığı bildiği kadar analiz etmiş, bu motorcu çift İRANa gitmemişler Yapmak istedikleri Dünya seyahati için İRAN dan geçiyorlarmış, bazı arkadaşlar ''yok neden İRAN a gitmişler yok ne işleri varmış orada'' diye yorumlar yapmışlar çünkü güzergah rotaları böyle İran halkının ve yönetiminin batılı ülkelere bakış açısını evvelden kestirebilselerdi belkide başka alternatif rota seçerlerdi slm.

Abicim konuya yaptığın en derin katkı şu aşağıdaki mesaj;

Senden bahsediyor olabilir miyim yav?

Sonra bana "andropoza girdin" dedim diye kızıyorsun...:)

Seni, beni mi var, herkes kendi çapında bildiğini, fikrini paylaşıyor.

Nedir bu üstel üstel konuşmalar. Laf sokmalar.

Korkma, Trump bu forumdan birine danışacaksa o da sensin anladık.

O gelip, ahali siz ne düşünüyorsunuz bu konuda dediğin de ağzımızı açmayız, sen çıkar neyse gerekeni söylersin. Bırak şimdi millet kendi çapında takılsın.

Motosikleti
Seni, beni mi var, herkes kendi çapında bildiğini, fikrini paylaşıyor.

Nedir bu üstel üstel konuşmalar. Laf sokmalar.

Korkma, Trump bu forumdan birine danışacaksa o da sensin anladık.

O gelip, ahali siz ne düşünüyorsunuz bu konuda dediğin de ağzımızı açmayız, sen çıkar neyse gerekeni söylersin. Bırak şimdi millet kendi çapında takılsın.
Abicim benden alıntı yapıp laf sokmaya çalışan sensin, sonra laf sokuyorsun diye bana sitem eden yine sensin :)

Bak engelleyen adam ne güzel mutlu mesut takılıyor, sen benimle cebelleşiyorsun. Niye kendini yoruyorsun yahu, engelle geç.

Konumuz dünya turunda İran'a takılan ve muhtemelen senden benden nefret eden 2 motosikletli tip. Şunlar motosikletle değil de, karavanla yakalansalar forumun umurunda olmayacaktı. Bırak boşver, emekliliğinin tadını çıkar yav...

d
İranda ne işiniz var aslında kimsenin gitmemesi lazım gelen bir ülke..Şia nın hakim olduğu geri kalmış bir ülke ....Ne mok varda gitmişler o da ilginç ..
Dostum İran dünya üzerinde görüp görebileceğin en enteresan gezi yerlerinin olduğu bir ülke
Sosyal medyada veya bizim ülkemizde anlatılanları unut.
Gezmelere doyamayacağın halkı tarafından el üstünde tutulup misafirperverliğinin keyfine varacağın bir ülke.
o yüzden bu kadar ön yargılı olmayın

d

Dostum İran dünya üzerinde görüp görebileceğin en enteresan gezi yerlerinin olduğu bir ülke
Gezmelere doyamayacağın halkı tarafından el üstünde tutulup misafirperverliğinin keyfine varacağın bir ülke.

Benim arkadaşım İran'lı bir hanım ile evli, İran'dan ev almak, tedavi olmak için gelenlere rehberlik yapıyor.

İran'ı ve İran'lıları öve öve bitiremiyor.

Bana bile kaç sefer İran'a gezmeye gitmemi tavsiye etti. Bende sizin gibi olumlu düşünüyorum.

Motosikleti
D400
d

adamlar rota üstünden geçerken önyargılı olmamış sonuç ortada.

orta doğudan uzak durmak lazım.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Benim arkadaşım İran'lı bir hanım ile evli, İran'dan ev almak, tedavi olmak için gelenlere rehberlik yapıyor.

İran'ı ve İran'lıları öve öve bitiremiyor.

Bana bile kaç sefer İran'a gezmeye gitmemi tavsiye etti. Bende sizin gibi olumlu düşünüyorum.
İran halkı iyi güzle de yönetimi kötü, bu yönetim oldukça gitmem oralara.
Avrupalı olsam Türkiye'ye de gelmezdim gezmeye diye, çekinirdim.
Aynı şekilde ABD'ye de gezmeye gitmem. Güney amerikaya zaten hiç gitmem.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar