Motosikletle alışveriş sorunsalı

Anneniz babanız eşiniz dostunuz sizden bişey istedi.Scooter hariç nerde taşıyoruz bunları topcase felanda yok?

İç içe çok poşetle güzel bir paket yapıp arka seleye ahtapotla bağlanır, kısa mesafede ss bir makineyle dizler ve göbek arasında da götürdüğüm oluyor, düşerse markete gidip tekrar alıyoruz :)

valla biz hanımla 7-8 torba alışveriş yapıp taşıyoruz duruma göre hafif olanları o alıyor ben eşit dengeli olan 2 torbayı gidona takıyorum 2 sınıde bıleklerden geçirip evin yolunu tutuyoruz ama merketle evin arası 3 dk falan uzun süreli yolda sorun olabilir :)

Sirt çantasında pirasa taşıdığım zamanları bilirim. Pazar alışverişini yapabilirsin beli başlı çok ağır olmayacak tarzda .. pirasa yaprakları çanta dışına almak kaydı ile haha

Gidona takıyoruz
Fren manetine takarak taşımışlığım da vardır.:cherry:

ister inanın ister inanmayın....
bir kaç ay önce kızımla marketde alışveriş yaptık .Baktım bir dünya poşet olmuş bunları tvs motorsikletimle götürmek imkansız .
marketlede evimin arası 1.5 kilometre kadar poşetlerde market arabasında duruyordu kızımla göz göze geldik o an yanmaz olasıca ampul yandı ve karar verdik market arabasından hep beraber tutup 2. vites de eve kadar götürdük :queen:
poşetleri eve bıraktıktan sonra zavallı market arabasını tonaj olmadığından hoplaya zıplaya gitti garibim.

Güzel bi sırt çantası 1 ekmek, 1 litrelik süt, 1 ufak paket kaşar, bolca kahve-çikolata-abur cubur, 3-4 orta boy domatesi rahatça alabiliyor aslında kısa mesafe alışverişleri için :D

Gidona ve manete asmak kontra etkisi yapabilir. Motosiklet yerine bisiklet alsaniz daha saglikli olur. Illa motor olacak derseniz de 30-35 litrelik ucuz bi canta alirsaniz isinizi gorur.

Maalesef topcase yoksa veya scooter sirt cantasi dışında pek alternatifimiz yok. Gidona takmak manete takmak , market arabasini tutarak götürmek pek sağlıklı şeyler değil. Ya sırt cantasi,ya arkaya örümcekle bağlama. Ikisinindd dezavantajları var. Sirt cantasina herseyi koyamazsin ve de zaten çok koyamazsin. Örümcege yine hersey uygun değildir onada çok koyamazsin. Ekstradan 600luk 1000lik bi ss yada naked makineyle orumcekte süt kaşar peynir ekmek taşımak pekte hoş gözükmüyor:D Tamam ben de motosiklet aşığı bi insanım ama motosiklet her şeydir araba gereksizdir motosiklet her ihtiyacimizi görür diyenler bi doğu illerindeki o soğugu hissedip bir de 3 4 km yakınlarında market olmasında göreyim ben onları ss-naked makineyle ne kadar ney yapabiliyorlar:D Demem o ki topcasesiz bir motosiklet alıyorsaniz işiniz epey zor, araba şart. Yani sırt çantası gibi ufak tefek çözümler alternatifler sunulabilir 3 4 parçada al felan denilebilir ama motosiklet fiyatlarının araba fiyatlarina yaklaştığı günümüzde zevkimiz diye bindigimiz motosikletlerle böyle şeylerle ugrasmak bana pek mantıklı gelmiyor.

Not : Bu yorum topcasesiz ss - naked modelleri üzerine ve ss nakedde olsa motosikletle her işinizi görürsünüz araba gereksiz diyenlere ithafen yazılmıştır.

Yan çantalar sağolsun, hiç eşyaları nasıl taşırım diye düşünmek zorunda kalmadım. Uzun seyahatlerde de sissy barın arkasına silindir deri kampet takıp aynen devam.

DKN

yazın canın karpuz çekiyo, evdekiler goca bitane alda kesek yiyek kütür kütür diyo.. fakat koyacak yer yok :) kısacası commuter parasına araba almak daha mantıklı :cat:

İşte bunlar hep cub'suzluktan.

Şeher/ilçe içi alış veriş, piyasa için cub candır, gerisi patlıcandır.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Arka çanta ya da ahtapot, arka seleye güzel istiflenmiş bir çok malzemeyi ahtapot ile sararsın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar