Motosikletinizi nerede saklıyorsunuz-*3soru? yardım!*

arkadaşlar merhaba,, ben zealsun 150 19 veya RR daddy almayı düşünüyorum.Ancak aklıma takılan bazı sorular var bunlar;
1-Apartmanda oturuyoruz ve park edicek hiçbiyer yok merdiven altıda yok maalesef, motoru olan arklar ve bu durumda olanlar nerde saklıyorlar motorlarını, benim aklıma kapalı otopark a aylık ucret odeyip anlaşmak geldi.Bu mantıklımı oluru varmıdır yapan duyan varmı ve ne kadara patlar bu iş?
2-Evim kartal da işim gebze de e5 ten hergun basacam motorla. Ama bu mesafede ne kadar yakar bu motorlar yani bi depoyla ne kadar gidebilirm ve depo bu tip motorlarda tam olarak ne kadara dolduruluyor, ve bu motorların aylık bi masrafı oluomu tamir bakım falan gibi .
3-Son olarak bu alacagım motorlarda yagmur alltında sorun olurmu?
biraz fazla oldu ama buradaki tecrubeli abilerimin bana yardım edeceklerini umuyorum.

Son düzenleme:
Motosikleti
Honda CBF 150, CF Moto MT 650
valla ben motorumu koyduğum yerin detaylarını vermemeyi tercih ederim
tek tavsiyem takbildiğin kadar kilit tak motoruna
nereye koyarsan koy

Sorularından anladığım kadarıyla pek bi motosiklet tecrüben yok. Naçizane tavsiyem forumda biraz vakit geçirmen. Hem eğlenerek hemde ilgili bir şekilde çok şey öğrenebilirsin. Mesela depo kaça doluyo demişsin. Önce motorun kaç ltlik bir deposu olduğunu öğreneceksin bunun içinde ufak bir araştırma yeter. Sonra benzin fiyatını öğreneceksin. Çarpıp bulacaksın. Bildiğim bir sorunun cevabınıda yazayım. Zs 150-19'un deposu 14lt. Yani 2810*14= 39 ytl'ye depoyu fulleyebilirsin. Umarım istediğin motoru alabilirsin :)

arkadaşım bikere full lenmez sonuna kadar doldurulur türkçemize sahip çıkalım biraz bende apartmanda oturuorum alarm sistemi war motorumda caddede arabaların yanına koyuyorum alarmını kilitliyorum birde kalın bir anahtarlı kilitler oluo bisikletlerinkinin büyüğü onuda arka teker ile amartisör arasında kilitliyorum hiç bir sorun olmuyor otoparkla hiç anlaşma boş yere paran gider diğer sorduklarınıda aldığın markanın internet sitesinden araştır yağmurda kullanmak istiosan tekerleklerin geniş olmasına dikkat et ben şahsen konuşuyorum peugeot ların kaymadığı yerde benim makina kayıyor yağmurda fazla hızlı gitmeesen görülebilir ve görebilir önlemlerini iyi yaparsan bunlar tabiki görünebilirler makinanın elektirik tesisatının iyi olması gerekir görrebilmekte iyi bir kask güzel bir mont yalmız yağmurlu havada pantolonun çok fena bir şekilde ıslanıyor bunun içinde bir tane chap aldınmı hiç bir sorun olmıyacağını düşünüyorum.çok uzun bir yazı oldu yanlışlarım warsa lütfen belirtin benden bu kadar

:pFulleme olayını çok saçma buldum abim Kusra bakma ilk böyle bişeye şahit oluyorum fullemek yabancı bi kelimemi öyleyse reklamlarda Fulle fulle Fulle Dediklerinde Tr katili oluyor millet :mrgreen:

bence tekere kilit takmak yerine motoru bi direğe kitlemelisin. sırtlar götürürler walla. diceksin nasıl oluyor o iş 120kg bişe 2 kişi sırtlar bi kamyona attınmı tamamdır !

bence de haklı bir direğe bağlamak daha mantıklı ama bideşu war hırsıza kilit dayanmaz alır ikitane ingiliz anahtarı tekeri yerinden söker gene götürür motoru yeterki istesin

:pFulleme olayını çok saçma buldum abim Kusra bakma ilk böyle bişeye şahit oluyorum fullemek yabancı bi kelimemi öyleyse reklamlarda Fulle fulle Fulle Dediklerinde Tr katili oluyor millet :mrgreen:

orasını bilemem ama türkçeye sahip çıkmalıyız bu önemli bir konu

Son düzenleme:
eğer binanın arkasında yanında boş uygun bir yer varsa buraya küçük kulübe gibi birşey yapabilirsin kapısını sağlam yap bi de orda bi yere kilitle tamamdır

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
valla bizim eve 20 metre mesafede 24 saat açık olan bir market var. Onun girişine koyuyorum ben kaskım felan üzerinde bırakıyorum. Rica ettim bırakırken

Benim arkadaşım çalınmasından çok korkuyordu 1-2 saat evde işi olsa bile kapısının önüne bırakmıyor (gündüz) gidip anlaştığı otopark a bırakıyordu.. Ama motosikletini hem tekerleklerinden dreksiyonundan, hemde sabit oynayıp sökülmeyecek elektrik direği gibi sapit nesnelere muhakkak sıkı bir şekilde bağlamanı öneririm. diğer arkadaşlarında dediği gibi SIRTLARLAR hiç anlamazlar.

valla bizim buralarda herkes dışarıya bırakıyo ama ben apartmanın birisinin sığınağına ikisaat uğraşarak zar zor sokuyorum bide kayınpederle kapısını yaptık o biçim oldu
Bu arada Türkçe konusuna kesainlikle katılıyorum reklamda geçen her cümle doğru sayılamaz

1,5-2 m paslanmaz zincir(biraz pahalı ama değiyor) ,disk kilidi,branda,brandayı motorun direksiyonuna bağlayan bisiklet zinciri.motoru evin giriş kapısına yakın demire (balkon demiri-kapı demiri) zincirle kitleyip brandayı çekiyorum.(bu arada korumalı bir sitedeyim)

degistirdim arkadaslar yorumlarınız için teşşekkürler gebze kartal arası bigunde git gel ne kadar yakar ve bu motorlarda aylık bi ortalama masraf nedir ? bilen varmı

merhaba,
ben motorunu zincir yerine çelik telden yapılmış kilitleri seçmeni ve şasesinden sabit bir yere bağlamanı tavsiye ederim. ayrica tekerleğe takabileceğin sadece demirden yapılmış kilitler de var. zincir an kolay kesilebilecek olan içlerinde. diğer yorumum ise şehir içinde motor kullanmak için hiç acele etme bence, hele ki istanbul'da.

Motosikleti
Dl650vstorm
150 cc lik motorlar genelde 100 km ye 3 litre benzin yakar senin depon 14 litreyse 400km gidersin 1 veya 2 litre de içinde kalır kartaldan gebzeye giderken km. tut ona göre hesaplarsın. benim tahminime göre bir depo benzinle 15 gün gider gelirsin. yani ayda 60-65ytl masrafın olur tabi haftasonlarını çıkartırsak 55ytl gibi.ama bunu en iyi sen ölçersin....

Ben bie hafta kadar eniştemin motorunu kullanmıştım, pendikte dışarı bıraktım, kilit yok alarm yok :) hiçbirşey olmadı şans diye düşünmeyin motoru bankanın atmsinin yanına koydum atmnin her iki yanında bankanın kameraları var :) nasıl koyduysam öyle aldım sabah gerçi hırsıza kamera dayanmaz yüzünü gizler ama banka tam meydanda 24 saat insanlar oluyor sağolsun tavsiye ederim.

herkes güzel yöntemler söylemiş ama hepsinde de riskler var ama bende de başka çözüm yok:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar