Motosikletinizi kaç liraya boyattınız? Boya Fiyatları ortlama ne kadardir.

Merhaba herkese. Fiyat alabilceğim bi yer olmadığı için burdan bi fikir edinmek istedim.
Bende 125 znu var 2012 model siyah. yasi geregi biraz pasaklı ben de parlak siyah boyaya hatasız boyatmak istiyorum sprey gibi olmayan sanırım fırın boya mı diyolar bilmiyorum.
125 znu gibi bi motosiklet ortalama kaç liraya boyanır? Ortlama fiyat verebilcek arkadaskara tesekkurler simdiden

Motosikleti
BAJAJ DOMİNAR 250
Grenajlar fırın boya ile boyanırmı ki sonuçta plastik malzeme

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bence boya işinden anlıyorsanız oto boya basan yerlere gidip motosikletinizin rengine göre boya bastırın kendiniz boyayın, Bursada 35 tlye 1 tüp istediğiniz renk boya basıyorlar. Yaklaşık 200-250 tlye yapabilirsiniz. Grenajlarınızda çatlak ve kırık olmadığını varsayarak macunsuz ortalama fiyat düşündüm, bu fiyatın içinde vernikde dahil. Vernik olmazsa boyanız dış etkenlere karşı koruma sağlayamaz ve ufak tiner veya aseton gibi şeylerde boyanız çıkıcaktır. Uygulama kısmına gelirsek kalın zımpara ile boyayı kaldırıp sonrasında ince zımpara ile zımparalarsınız ve yüzeyiniz boyaya hazır olur ilk katmanı ince atarak astar niyetiyle atabilirsiniz sonra 2. Katı normal olarak atarsanız 15 dakika boya bekledikden sonra verniği atarsınız verniğin kurumasınıda 1 güne yakın beklemeniz gerekmektedir. Usta yaptırırsanız 200-300 belkide 400 tl daha fazla vermemiz gerekebilir.

Fırın boyadan kastım parlak ve temiz gözükmesi

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:58 ----------

Bence boya işinden anlıyorsanız oto boya basan yerlere gidip motosikletinizin rengine göre boya bastırın kendiniz boyayın, Bursada 35 tlye 1 tüp istediğiniz renk boya basıyorlar. Yaklaşık 200-250 tlye yapabilirsiniz. Grenajlarınızda çatlak ve kırık olmadığını varsayarak macunsuz ortalama fiyat düşündüm, bu fiyatın içinde vernikde dahil. Vernik olmazsa boyanız dış etkenlere karşı koruma sağlayamaz ve ufak tiner veya aseton gibi şeylerde boyanız çıkıcaktır. Uygulama kısmına gelirsek kalın zımpara ile boyayı kaldırıp sonrasında ince zımpara ile zımparalarsınız ve yüzeyiniz boyaya hazır olur ilk katmanı ince atarak astar niyetiyle atabilirsiniz sonra 2. Katı normal olarak atarsanız 15 dakika boya bekledikden sonra verniği atarsınız verniğin kurumasınıda 1 güne yakın beklemeniz gerekmektedir. Usta yaptırırsanız 200-300 belkide 400 tl daha fazla vermemiz gerekebilir.

Elimden hic gelmezki boya isi

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Benim motor da siyah ve nefret ediyorum siyah renkten. Yıka, parlat yine de motor sanki pismiş gibi görünüyor. Kiri çok gösteriyor.

Parlak gözükmesini istiyorsanız pasta-cila işlemine başvurabilirsiniz.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
abi kırmızı da kiri çok gösteriyor ama yıkayınca çok temiz gözüküyor

Ben de kırmızının hastasıyım, geçen sene ben de komple boyatayım diye fiyat almıştım. Benim siyah motorun karenaj + jantlarının boyanmasına 3000 TL fiyat vermişti usta. Bu sene daha da artmış olabilir.

Ben de kırmızının hastasıyım, geçen sene ben de komple boyatayım diye fiyat almıştım. Benim siyah motorun karenaj + jantlarının boyanmasına 3000 TL fiyat vermişti usta. Bu sene daha da artmış olabilir.

[url]https://r.resimlink.com/ATwvF9P5.jpg[/url]
Abi 3000 çok demişler ya arabaya boya attırırım o kadar paraya bence hevesin varsa abi kendinde boyayabilirsin 3-1 fiyata mâl olur. Artık tamir ede ede boyaya boyaya ustası oldum desem yeridir :D birde o işleri yaparken aldığım zevk bambaşka.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Abi 3000 çok demişler ya arabaya boya attırırım o kadar paraya bence hevesin varsa abi kendinde boyayabilirsin 3-1 fiyata mâl olur. Artık tamir ede ede boyaya boyaya ustası oldum desem yeridir :D birde o işleri yaparken aldığım zevk bambaşka.

Benim o boyama için kapalı mekanım yok, mekanım olsa da yetenek biraz kısıtlı, 3000 TL vermemek için motoru b.k edip eski haline çevirmek için 4000 TL harcama potansiyelim var :cherry:

Boya maliyetlerinde işçilik kadar kullanılacak malzemenin fiyatı da çok değişiklik gösteriyor. Scooterınız özelinde konuşmuyorum ama imrenerek fotoğraflarına baktığımız bir çok boya işinin maliyeti "o paraya araba boyatırım" rakamlarının bir kaç katı malesef.

Scooterınız için ise tamir gerektirmediğini varsayarsak, temizlik maksatlı bir boya size aşağı yukarı 2000 lira dolaylarına mal olacaktır diye düşünüyorum. Tabi ki ikamet ettiğiniz yer ve ustanızın fiyatı değiştirecektir, yarıya da düşebilir, iki katına da çıkabilir. Güvenilir bir kaç usta bulup tek tek fiyat almak en iyisi o yüzden.

Benim o boyama için kapalı mekanım yok, mekanım olsa da yetenek biraz kısıtlı, 3000 TL vermemek için motoru b.k edip eski haline çevirmek için 4000 TL harcama potansiyelim var :cherry:

Şükürler olsun öyle mekan var eğer toplamalık tek kapı Anadol alırsam kendim boyamayı düşünüyorum. Sağolsun ustalarım ucuz iş yapıyor ve işçiliği mükemmel Anadol’un subab ayarı, karbüratör ayarı, avans ayarı, egzantirik zinciri değişimi bunların hepsini 280-300 tlye hepsini halletdi başka usta sadece subab ayarı için 150 tl fiyat çekmişti düzgün usta buldukdan sonra uyguna yapılcak şeyler.

Kaplama da iyi bir fikir bence cok guzel renkler var. Iyi usta olursa guzel kaplar.

https://resimyukle.xyz/i/AfB28G ben pcximi abimin orda boyadım boya masrafı 100 lira tuttmustu. Ama ortalama 400-500 lira civarı boyanırdi. Kaplama en mantıklısı. Ruhsata kaplama diye işle canın sıkıldığında renk degistirirsin. Şimdi nmaxi kaplamaya 2500-3000 bandında fiyat çekiyorlar.

Alabileceğin en iyi fiyat 1500 civarı olur daha altına yapanı zor bulursun.

Benim motor da siyah ve nefret ediyorum siyah renkten. Yıka, parlat yine de motor sanki pismiş gibi görünüyor. Kiri çok gösteriyor.
Siyah motor alma hatasını 3 yıl önce yaptım hala o hatanın bedelini çekiyorum. Bir daha siyah motor mu aman Allah korusun. Siyaha tövbeliyim. Artık temizlemeyle uğraşmıyorum kendi haline bıraktım.

Benim kafamı karıştıran bi durum var
Geçen hafta beyaza boyadım beyazdı zaten
Şimdi lacivert ral5001 aldım boya, lacivert yapacağım
Boya sökücü astarı komple aldığı için, plastik astarım yok şart mı plastik astar ? Normal 4+1 astar atsam kurtarmaz mı acaba
Derin çizikler var günler sürer zımpara yapmak.. o yüzden boya sökücü yapacağım

valla ben olsam boyatmam para harcamam onun için.ama şöylede bir fikir veriyim daha ucuz yada belki daha pahalıda olabilir bence daha ucuz olucaktır adam akıllı boyatmaktan bahsediyorum sizin yerinizde olsam kaplama yaptırırım.artık karbon siyah beyaz fosforlu renkler taşıt boyatma devri bitti.artık kaplama yapılıyor reklamcı bile bu işi yapar.biraz araştırın düşünün derim kaplama işini

Alabileceğin en iyi fiyat 1500 civarı olur daha altına yapanı zor bulursun.

Siyah motor alma hatasını 3 yıl önce yaptım hala o hatanın bedelini çekiyorum. Bir daha siyah motor mu aman Allah korusun. Siyaha tövbeliyim. Artık temizlemeyle uğraşmıyorum kendi haline bıraktım.
Neden ben siyah grenaj takımı almak üzereyim de neden siyah istemiyorsun çok çabuk mu kirleniyor

Sakarya 400₺ boyattım fırın boya değil ama garaj boya yaptılar kapalı yerde stanttakların üzerinde memnun kaldım çok

[url]https://r.resimlink.com/ATwvF9P5.jpg[/url]

Eliniz yatkınsa boyaları kendiniz bastırıp yapabilirsiniz. Zamanla ufak tefek grenaj boyama ile başladım şimdi rahatlıkla boya yapabiliyorum. Bir yerden başlamak lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar