Motosikletin yedek parçası ve garanti hakkında

Arkadaşlar herkese merhaba, yaklaşık 6 aydır ybr kullanıyorum. bu camiada yeni olduğum için şu an bulunduğum durum içerisinde sizin tecrübelerinize ihtiyacım var. geçen hafta sonu talihsiz bir olay yaşadım ve ön freni ani sıkmam sonu kendimi yerde buldum. sonuç olarak motosikletim yattı koruma demiri büyük hasarlardan korudu fakat kullanılamaz hale geldi, ayaklıktaki lastik ve elciğin uçları aşındı. şimdi sorum şöyle bu motor daha 6 aylık ve garantisi devam ediyor, yamaha servise sordum ayaklık ve elcik lastiği için ortalama 200tl ve koruma demirini montajıyla beraber 100tl fiyat çıkardılar. bana o lastikler için 200tl çok yüksek geldi. bahsettiğimiz motor şu meşhur ybr çünkü. internette bakıyorum 10 lira gibi komik rakama satılıyor bu lastik malzemeler. sizce ne yapmam gerekiyor arkadaşlar. parçayı dışarıdan alıp taksam ayaklığa ve elciğe garantide sorun yaşar mıyım. en uygun ve temiz şekilde nasıl çıkarım bu işin içerisinden. Şimdiden teşekkürler herkese

Son düzenleme:
hayır sorun yaşamazsın.
Motorun mekaniğine etki etmeyen parça değişimleri garanti şartlarını ihlal etmez.

okadar yüksek fiyat çıkmasının sebebi ayaklık lastiğinin değişmesi değildir sadece. muhtemelen ayaklık demirini de değiştireceklerdir. gion elciğini orjinal parça ile değiştir, ben yan sanayilerin kalitesini pek beğenmedim ama ayaklık lastiğini yan sanayi 3-5 liraya alabilirsin, ayaklık demiri yamuldu ise de onu düzeltirler. yeter ki ilgilenecek bir usta bul. motorun garanti kapsamı dışında kalması da söz konusu olmaz.

bende dün olduğum yerde yan yatırdım yine debriyaj maneti kolu kırıldı yarıdan 15 tl gibi komik bi rakam değiştireceğim kendim

Arkadaşlar dediğiniz gibi ayaklık lastiğini kendim bir usta bularak baktırcam ve değiştircem. İstanbul Anadolu yakasında var mıdır bu iş için önerebileceğiniz bir yer? Koruma demirini kendim alsam onun montajını da yapar usta değil mi? Bunları yaptırdıktan sonra elciği değiştirmek için giderim yetkili servise.

Arkadaşlar herkese merhaba, yaklaşık 6 aydır ybr kullanıyorum. bu camiada yeni olduğum için şu an bulunduğum durum içerisinde sizin tecrübelerinize ihtiyacım var. geçen hafta sonu talihsiz bir olay yaşadım ve ön freni ani sıkmam sonu kendimi yerde buldum. sonuç olarak motosikletim yattı koruma demiri büyük hasarlardan korudu fakat kullanılamaz hale geldi, ayaklıktaki lastik ve elciğin uçları aşındı. şimdi sorum şöyle bu motor daha 6 aylık ve garantisi devam ediyor, yamaha servise sordum ayaklık ve elcik lastiği için ortalama 200tl ve koruma demirini montajıyla beraber 100tl fiyat çıkardılar. bana o lastikler için 200tl çok yüksek geldi. bahsettiğimiz motor şu meşhur ybr çünkü. internette bakıyorum 10 lira gibi komik rakama satılıyor bu lastik malzemeler. sizce ne yapmam gerekiyor arkadaşlar. parçayı dışarıdan alıp taksam ayaklığa ve elciğe garantide sorun yaşar mıyım. en uygun ve temiz şekilde nasıl çıkarım bu işin içerisinden. Şimdiden teşekkürler herkese

Koruma demiri özellikle de ybr için gayet ucuz. n11'den istediğin model bir tane alırsın. 10mm altıgen açık ağızlı veya kapalı ağızlı iki anahtar alırsan kendin kolayca monte edersin. 50,60,70tl'ye koruma demiri mevcut. anahtarın tanesi de kalitesine göre 10-20tl'den başlar.

Ayaklık lastiğini de biraz uğraşarak kendin değiştirirsin. Çeşitli sitelerden ayaklık lastiğini bulman mümkün. ucuz yollu olsun dersen Jianshe-yamaha marka olanlara bakabilirsin.

Sana verilen fiyatlar biraz fahiş :)

Arkadaşlar bir sorum daha olacak. Kadıköydeki Ersoy Moto hakkında görüşleriniz nerelerdir?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar