- Konu Yazar
Tekrardan herhese merhabalar.KTM RC 390 14 bin kmdeki motosikletim su eksiltmeye başladı.Yaklaşık 2 hafta önce akşam motosikleti her zamanki gibi evin önüne bıraktım,sabah motosikleti çalıştırdığımda beyaz duman atmaya başladı suyuna baktığımda max. noktasının biraz altında olduğunu gördüm(3-4 gün önce baktığımda tam doluydu).Yaklaşık 10 dk sonra duman kesildi.Bende ktm servisine gittim. Bana bakım kilometresinin gelmemesine rağmen bakım yaptırmam gerektiğini söylediler(850 TL ). Bende başka servise gittim orada da conta da yanık vardır dediler benimde iyice kafam karıştı. İnternetten birkaç bilgiye bakıp yağı kontrol ettim, yağ bildiğin nescafe rengine dönmüştü(motul 15W-50 kızıl bir rengi var normalde). 10 gündür araştırmamın sonunda başka birinde daha yağın renginin aynı şekil bozulduğunu gördüm. Devirdaim motorunun yağ keçelerini değiştiriyordu. Söküp benimkine baktım ve yağ keçelerinin yırtıldığını gördüm 40+40 liraya 2 adet alıp değiştirdim ve antifrizi tekrardan doldurup havasını aldım. 2 gün denemek için kullandım ilk başta eksiltmiyor diye sevindim fakat bu akşam baktığımda öncekine göre daha az ama yine eksiltmişti. Bir de ek olarak motordan garip bir koku gelmeye başladı. Sizce conta da mı sıkıntı vardır yoksa farklı bir şey mi? Ben eğer contadan ise her zaman duman atması gerekiyor diye düşündüm. Ne yapmam gerekiyor yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Bu video da izlediğim arkadaş: https://www.youtube.com/watch?v=W7klJ0Grx1o 3 videodan oluşuyor fakat yağın rengi burada gözüküyor.
Motosikleti servise neden bırakmadığımı sorarsanız, zaten contadan ise garantiden yapılacak ve yağı ve yağ filtresi mecbur değişecek bunlar için benden para isteyince bende vazgeçtim.
Bu video da izlediğim arkadaş: https://www.youtube.com/watch?v=W7klJ0Grx1o 3 videodan oluşuyor fakat yağın rengi burada gözüküyor.
Motosikleti servise neden bırakmadığımı sorarsanız, zaten contadan ise garantiden yapılacak ve yağı ve yağ filtresi mecbur değişecek bunlar için benden para isteyince bende vazgeçtim.