MOTOSİKLETİN SU EKSİLTMESİ

Motosikleti
450SR
Tekrardan herhese merhabalar.KTM RC 390 14 bin kmdeki motosikletim su eksiltmeye başladı.Yaklaşık 2 hafta önce akşam motosikleti her zamanki gibi evin önüne bıraktım,sabah motosikleti çalıştırdığımda beyaz duman atmaya başladı suyuna baktığımda max. noktasının biraz altında olduğunu gördüm(3-4 gün önce baktığımda tam doluydu).Yaklaşık 10 dk sonra duman kesildi.Bende ktm servisine gittim. Bana bakım kilometresinin gelmemesine rağmen bakım yaptırmam gerektiğini söylediler(850 TL ). Bende başka servise gittim orada da conta da yanık vardır dediler benimde iyice kafam karıştı. İnternetten birkaç bilgiye bakıp yağı kontrol ettim, yağ bildiğin nescafe rengine dönmüştü(motul 15W-50 kızıl bir rengi var normalde). 10 gündür araştırmamın sonunda başka birinde daha yağın renginin aynı şekil bozulduğunu gördüm. Devirdaim motorunun yağ keçelerini değiştiriyordu. Söküp benimkine baktım ve yağ keçelerinin yırtıldığını gördüm 40+40 liraya 2 adet alıp değiştirdim ve antifrizi tekrardan doldurup havasını aldım. 2 gün denemek için kullandım ilk başta eksiltmiyor diye sevindim fakat bu akşam baktığımda öncekine göre daha az ama yine eksiltmişti. Bir de ek olarak motordan garip bir koku gelmeye başladı. Sizce conta da mı sıkıntı vardır yoksa farklı bir şey mi? Ben eğer contadan ise her zaman duman atması gerekiyor diye düşündüm. Ne yapmam gerekiyor yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Bu video da izlediğim arkadaş: https://www.youtube.com/watch?v=W7klJ0Grx1o 3 videodan oluşuyor fakat yağın rengi burada gözüküyor.
Motosikleti servise neden bırakmadığımı sorarsanız, zaten contadan ise garantiden yapılacak ve yağı ve yağ filtresi mecbur değişecek bunlar için benden para isteyince bende vazgeçtim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kafa contasi gibi duruyor. Yağın rengi matlaştıysa içine antifriz kaçıyor büyük ihtimalle... Bir kısmı da silindirde yanıyor. Motor ısınıncaya kadar daha belirgin oluyor olabilir. Bu durumda motoru kullanmanızı tavsiye etmem. Bırakın garantiden yapsınlar...

Motosikleti
Henüz yok.
devirdaim contasını motoru açıp iç kısımdaki conta da değişmeli aksi taktirde yine kaçırma yapar ve yağ cremsi renge dönüşüyorsa bilki su yağa karışıyor başına daha fazla iş açabilir. hava yağmurlu ise farklı koku gelmesi normal olabilir sonuçta ne varsa lastikten egzoza su atıyor buda koku yapmasına neden oluyor yinede gözlemleyin.

merhaba kardeşim omotorun su keçesi bozuk olabilir devirdayımın alt tarafında tahliyeva oradan sızar ama motor ıcak olduğu için buharlaşır göremezsin

Motosikleti
Hero X Pulse 200
contasında bir şey yoktur, devirdaimden kaçırıyordur sen contayı değiştirmişssin ama belki bir hata yapmışsındır. Devirdaimde bozulmuş olabilir, arabalarda devirdaimden su kaçırdığı zaman devirdaim değiştirilir. sorun burada gibi gözüküyor buraya odaklan

Motosikleti
450SR
Cevaplarınız için teşekkürler. Birkaç gündür motosikleti test ediyorum net bir cevap yazabilmek için. Keçeleri değiştirdiğimde ilk gün biraz su eksiltti fakat bu güne kadar 1 mm bile oynamadı su seviyesi. Sanırım ilk gün hava kalmıştı onu attı motosiklet. Yağın rengi de normale döndü ama garanti olsun diye yine de değiştiricem. Şimdi ise farklı bir sorunum var. Ben eski keçeleri söküp yeni keçeleri de aynı şekilde taktım fakat internette izlediğim bir video da adam benim taktığımın ters yönünde takıyor bu bir sorun çıkarır mmı ileride acaba. Söküp yönünü değiştirmeyi düşündümm ama çıkarırken yırtılacağına eminim.Bu arada sabahları duman atmaya devam ediyor sanırım motor ısınınca içindeki nemi atıyor.

Son düzenleme:
Motosikleti
Henüz yok.
Cevaplarınız için teşekkürler. Birkaç gündür motosikleti test ediyorum net bir cevap yazabilmek için. Keçeleri değiştirdiğimde ilk gün biraz su eksiltti fakat bu güne kadar 1 mm bile oynamadı su seviyesi. Sanırım ilk gün hava kalmıştı onu attı motosiklet. Yağın rengi de normale döndü ama garanti olsun diye yine de değiştiricem. Şimdi ise farklı bir sorunum var. Ben eski keçeleri söküp yeni keçeleri de aynı şekilde taktım fakat internette izlediğim bir video da adam benim taktığımın ters yönünde takıyor bu bir sorun çıkarır mmı ileride acaba. Söküp yönünü değiştirmeyi düşündümm ama çıkarırken yırtılacağına eminim.Bu arada sabahları duman atmaya devam ediyor sanırım motor ısınınca içindeki nemi atıyor.

havalar soğuk motor ısınana kadar duman atması normal, ısındıktan sonra hala atıyorsa sıkıntı olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar