Motosikletin SAYGINLIĞINI Nasıl Kurtaracağız ?

Arkadaşlar herkese selam.

Uzun zamandır motosiklet kullanıcısıyım ve motosiklete sempati duymamın en önemli sebeplerinden bir tanesi, motosiklet sürücülerinin trafikte diğer araç sürücülerine oranla çok daha fazla saygılı, insancıl ve etik değerlere sahip olması idi.

Hepimizin de az çok bildiği ve hissettiği gibi bir "motorcu raconu, karizması ve saygınlığı" vardı.

Fakat son zamanlarda (özellikle son bir iki yıldır) motosiklet sürücüleri arasındaki bilinçsiz, saygısız ve hem kendi hem de diğer insanların canını tehlikeye düşüren kişi sayısı büyük oranda arttı.

Bu artışın, özellikle Çin malı motosikletlerin piyasaya girmesiyle hızlandığını gözlemliyorum. Ne kadar doğru bir tespit bilemem, tesadüf de olabilir.

Sonuç olarak sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz ? Motosikletin saygınlığını ve etik değerlerini nasıl koruyacağız, ve tekrar bu değerleri nasıl kazanacağız ?

bence kurye ve dağıtım işleri yapan arkadaşları trafik kuralları konusunda daha nezaketli ve kuralcı davranmaları konusunda eğitebilirsek motosiklet kullanıcılarının daha sempatik görünmesini sağlayabiliriz ....

Bence bir şekilde motosiklet kullanıcılarına toplumda sempati duyulmasını sağlamamız ve bunun önündeki engelleri çözümlemek için çaba sarfetmemiz gerekiyor.

Bu kesinlikle motosikletlerin trafik içerisindeki konumlarını da doğrudan etkileyecek bir konu.

Bazı olumsuz örnekler dolayısıyla toplum ve diğer araç sürücüleri tarafından tüm motosikletlilere duyulacak olan antipati ve tepki, direkt motosiklet sürücülerinin trafikteki huzurlu seyirleri önünde engel teşkil edecektir (ki ediyor da).

Ben dahi aynı zamanda bir otomobil sürücüsü de olarak, zaman zaman benzer tipleri görünce neredeyse gözüm kararacak gibi oluyor.

arkadaslar ben de kurye arkadasların bizler gibi motor kullanmadıklarını gozlemliyorum istisnalar var tabi bu arada...bu arkadasların ne kendilerine ne motorlarına ne yayalara ne de trafik kurallarına saygısı var.(ankaradan bahsediyorum diğer sehirlerde nasıl bilmem)bundan dolayı ankarda ozellikle biz motorculrın araclardan gordugu saygıda yok denecek kadar az.araclar üstüne kırıyolar bide pişkin pişkin dikiz aynasından sana bakıp senin atlattığın tehlikeye kahkahalarla guluyolar :pr:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
trafikte çoğu zaman oluyor yanlış yaptığımız zamanlar
en çokta sabırsızlıktan geliyor
yada karşı tarafın hatası böyle durumlarda
karşı tarafa tatlı bi tebessüm herşeyi çözüyor ben hep öyle yaparım

musti81' Alıntı:
trafikte çoğu zaman oluyor yanlış yaptığımız zamanlar
en çokta sabırsızlıktan geliyor
yada karşı tarafın hatası böyle durumlarda
karşı tarafa tatlı bi tebessüm herşeyi çözüyor ben hep öyle yaparım
Sana katılıyorum.Kendini bilmeyen zaten bigün biyerde hakettiğini buluyo.

Piyasada motorun ucuzlamasından kaynaklanan inkar edilemez bir kaos var.Bunun çözümü biraz zaman çokçada eğitim.Laf anlayan tarzda olanlara durup anlatabiliriz.Anlamayanada ALLAH rahmet eylesin demekten başka çare yok.Bide küresel dünyada çok çeşitli menşeili malları neredeyse en ücra noktalarda bile görmekteyiz.Dahada artarak devam edecek bir dalganın önünde duramayız bari sörf yapalım.

ben de çin malı motor kullanıcısı olarak katılıyorum sana. motoru sadece ulaşım aracı olarak satın alanlar var. az yakıyor trafiğe takılmıyor. kaldırımdan gidiyor yayaların üstüne sürüyor.

önemli olan moped bile kullansak motorcu ruhu ve kurallara uymaktır.

yayalara saygılı oluyorum
A2 ehliyetimi almak üzereyim
kask takıyorum kurallara uyuyorum bunun gibi şeyler önemli

geçen birisini gördüm R6 ile milletin üzerine öyle bir sürdükü adamın amacı hava atmak ama küfür yemekten başka birşey yapmadı.

Arkadaşlar bence herkes kendi davranışlarına (tüm motosiklet sürücülerini temsil ettiğini düşünerek) dikkat etmeye ilave olarak, mutlaka elinden geldiğince çevresindeki motosiklet kullanıcılarını da bu konuda uyarmalı, eğitmeli ve hatta gerekirse bu kesimleri kesinlikle arasından dışlamalı.

Hele ki motosiklet camiası içerisinde az ya da çok iletişim etkinliği bulunan dernekler ve motosiklet site sahipleri+üyeleri bu konunun üzerinde daha fazla durmalı.

Kesinlikle bu konuyu işleyen eğitici yazılar, tartışmalar vb. yayınlanmalı.

Bu konuyu abarttım mı acaba diye kendime soruyorum ama, yok abi değil. Ben bile araba kullanırken bu tip adamlar yüzünden ağzımdan küfür eksik olmuyor. Kendim motosiklet sevdalısı olmasam herhalde ben de bu adamlar yüzünden motorculara kıl kapardım.

Hayır o değil, bu adamlar milleti kıl ettiği için trafikte adam gibi dolaşamayacaz böyle giderse.

Dizi kahramanlarını o devasa (hayvan gibi demek istemiyorum(yoksa dedim mi?(evet evet bi kedi gördüm))) jiplerden indirip şirin motorlara bindirmemiz iyi bir adım olabilir :)

bir fikrim var, öbür fuarda motosiklet.net, motosikletleri nasıl kullanacağımız konusunda bir bildiri (broşür) dağıtması güzel olur kendi standında. Böyle olursa motosiklet kullanan insanlar bilmediklerini tamamlar, yada o yanlışları yaparken tekrar düşünürler. Motosiklet kullanıcıları böylelikle hem uyarılır hem eğitilir diye düşünüyorum.

Bence güzel bir fikir. Ben "motosiklet.net" ve benzeri toplulukların sadece motosiklet ismini değil, bundan daha öte "motosiklet kültürünü" temsil ettiğini ve bu kültürü de şekillendirmesi gerektiğini düşünüyorum.

Arkadaşlar bencede kurye ve yemek taşımacılığı yapan arkadaşların çoğu aşırı dengesiz kullanıyorlar.Bilinçli kullanılmalı bence çünkü bizim ön tamponumuz alnımız :)

tanmen' Alıntı:
Bence güzel bir fikir. Ben "motosiklet.net" ve benzeri toplulukların sadece motosiklet ismini değil, bundan daha öte "motosiklet kültürünü" temsil ettiğini ve bu kültürü de şekillendirmesi gerektiğini düşünüyorum.

katılıyorum :cat:

tabii dogru son2 yılda motor sayısı arttı çin malı motor konusunda haklısın ancak arkadaslarımızın çin motorları oldugu için yorum yok onlarında bazıları iyi tabii saygınlık konsunda ise ..herkes degişik..

saygısız sorumsuz motorcular hepimizin bindiği dalı kesiyor.gün gelecek camını açıp yerlere tükürenler yanımıza yaklaşıp bize tükürecek taciz edecek sıkıştıracak ve motor kazaları artacaktır.(ki ben bu tarz insanları durdurup çok sağlam bir kask darbesi ile şöför camından girmeyi tercih ederim ama neyse)ve muhtemelen uzun bir süre gazetelerde bile haber olarak sesimizi duyuramayacağız.belki bu forumlarda birbirimize başsağlığı dileyeceğiz aramızdan bile gidenler olabilir.yapılması gereken alınması gereken önlemler için acilen harekete geçmeliyiz.toplumu bilinçlendirmeli ve çekirdek motorcular olarak bundan sonra çok daha büyüyecek olan bir cumhuriyetin meclisi gibi hareket etmeliyiz.çözüm üretin üretin üretinnnnnn....paylaşalım tartışalım uygulayalım.....:silent:

Bu bence kişinin kendi ruh haliyle kişilik özellikleriyle alakalı herkez sağlam bir psikolojik yapıya davranış biçimine sahip olamıyor zaten genel bir alma tehlikeli yada hepimizin bildiği malum antipatik yaklaşımlar var tüm bunlar üzerine tuz biber ekiyor eğitim gerçekten önemli arkadaşlar birde motosikleti neden kullandığıda önemli

shadowofspirit' Alıntı:
Arkadaşlar bencede kurye ve yemek taşımacılığı yapan arkadaşların çoğu aşırı dengesiz kullanıyorlar.Bilinçli kullanılmalı bence çünkü bizim ön tamponumuz alnımız :)
maaalesef sana katılamayacağım dostum...günde kaç km yol yapıyorsun bilmiyorum ama benim gözlemlediğim motosikleti gezinti amaçlı kulananlarda kurallara uymama oranı daha fazla... (özellikle kask takmamak)
ayrıca lütfen kuryelere karşı önyargılı olmayalım....kurallara uymamak bir mesleki eksiklik değil kişisel bir eksikliktir...saygıyla kalın..

Kişisel görüşlerim;
Kuryelerin bir kısmının tehlikeli biçimde seyir halinde olduklarını kendi gözlerimle de gördüm fakat bu biraz kendilerinden biraz da onları acele ettiren,
yavaş olduğunda fırçalayan, hatta işten çıkaran işverenlerinden kaynaklandığını da kabul etmek gerekir diye düşünüyorum.
Kimsenin durduk yere kendi hayatını riske atacağını sanmıyorum.
Şahsi olarak kurye olsam ve biri beni hız rekorları kırmam konusunda zorlamasa, ulaştırmam gereken evrakları pazar gezmesi şeklinde dağıtırım.
Hem kendimi riske atmam hemde daha az yorulmuş olurum.

Ama bunu dışarıda bırakırsak,
"ya kaskı takınca yüzüm görünmüyor, e bu motoru niye aldım o zaman,nerde kaldı bunun havası" yada "şimdi bakın nasıl makas atıcam şaşkına dönecekler"
anlayışı varki, bunu anlamam pekde mümkün değil.
Bunun için çabalanabilir, doğru yol gösterilir ama iyi olmak istemeyen hasta için doktor hiçbirşey yapamaz malum.
Birçok arkadaşın da dediği gibi biz kendimizden başlarsak doğruları yapmaya, bizden görüp doğruları yapmaya başlayan belki bir iki kişi olur.
Herkes bir iki kişinin trafikte doğru ve motorcu ruhuna yakışır şekilde motor kullanmasını sağlasa, bu rakam 2nin katları şeklinde artar ki, bunu da cebiri kuvvetli biri sitemizin üye sayısından yola çıkarak hesaplasın :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar