- Konu Yazar
ithalatçı firmaların gümrüğe vermiş oldukları faturalarda üretim tarihi yazmaz.Dolayısıyla model yılıda belli olmaz.Ancak ithalatçı firmanın gümrük beyannamesine beyan ettiği model yılıdır.Ulaştırma Bakanlığı 01 Ağustosdan sonra beyan edilen taşıtların bir üst model olduğunu kabul eder. Yani 01.08.2007 yılında beyan edilen taşıt 2008 model sayılır.Dolayısıyla sana kestiği fatura bu tarihten önceyse 2007 model sonra ise 2008 olarak trafik tescile işlenir.
Trafik idaresi aracın girişi ile ilgili bilgileri gümrükten sorar ve faturada beyan edilen bilgilerle karşılaştırır.Anormallik varsa gereğini yazar.Yani kesilen fatura doğru olmak zorundadir.Faturanın üzerinde Gümrük beyannamesinin numara ve tarihi vardır.O tarih aracın Türkiyeye giriş tarihidir.Sen onu esas al.
Şase numaralarının başlangıc numaraları aracı model yılını veya üretim yılını belirler ama her firma ayrı kodlama yaptığından o firmanın kodlama sistemini bilmek lazım.
Örnek BMW marka mototsikletlerde şase numarası 2008......... diye başlar
Kendine güvenmeyen hiçbir firma bu bilgiyi kolay kolay dışarı vermez Dolayısıyla üretim tarihini öğrenmen çok zordur.
Kolay gelsin
İste konuya hakim, tecrube, bilgi ve on-goru sahibi bir motor sever :cat:
Bu tarz konulara hakim oldugunuz detaylı ve kendinizden emin aciklamanizdan belli oluyor. Subjektif yonlendirmelerden uzak, yapici ve objektif cvp ve tavsiyeleriniz icin oncelikle size binlerce tesekkur ediyor elinize, kolunuza yureginize saglik diyorum sayin @ennginn hocam.
Cvp'inizda, "faturanın üzerinde Gümrük beyannamesinin numara ve tarihi vardır. O tarih aracın Türkiyeye giriş tarihidir. Sen onu esas al." demissiniz...
Bu durumda kafamdaki tum sorularin cvp'inin yattigi ve bakmam gereken tek yer bahsettiginiz "fatura üzerindeki gümrük beyannamesinin numara ve tarihi" olmali sanirim? KISACA, FATURA TARİHİ NE İSE ARACIN MODEL YILI O'DUR DİYEBİLİRMİYİZ @ENNGİNN BEY? (YANİ TR'YE GUMRUKTEN GİRİS YAPTİGİ YIL)