Motosikletin boyutları ve Benim boyutlarım

Dün ilk defa bir motosiklet fuarına gittim.Aklıma sürekli tek bir soru takıldı.Ben hangi motorları kullanabilirim hangileri benim fiziğime uygun değil?Ben bu konuda hiçbirşey bilmiyorum.Bir motosiklete binebilmek için fiziki ölçüler olarak temel şartlar nelerdir.Önemli olan sele yüksekliği midir veya başka önemli noktalar da var mı?Veya bu motosikletler bazı ayar değişiklikleriyle yere yaklaştırılabiliyor mu?
Bu konularda bilgisi olan arkadaşlar paylaşırlarsa çok sevinirim.Veya okuyabileceğim kaynaklar gösterirlerse...Şimdiden teşekkürler.

fuara gittim demişsiniz, orada motorlara binip deneyip hangilerinin uygun olduğu görülebilirdi... öte yandan durduğun yerde motoru ayakta tutacak kadar ayağın yere değiyorsa kullanabilirsin bi sorun olmaz bence

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
1.88 boyum var. scooterımda var tabutumda (600cc çakma race :) ) ve 2 sinede rahatlıkla biniyorum.

fuara gittim demişsiniz, orada motorlara binip deneyip hangilerinin uygun olduğu görülebilirdi... öte yandan durduğun yerde motoru ayakta tutacak kadar ayağın yere değiyorsa kullanabilirsin bi sorun olmaz bence

Yani 2 ayağımın tamamen yere bastığı motosikletler mi bana uygundur.O zaman durum çok vahim.Çünkü büyük motosikletlerin hiçbirine oturduğumda topuklarım yere değmedi.(boyum 175) Nasıl olucak ki şimdi?Bu motosikletler bir takım ayarlarla yere yaklaştırılabiliyor mu acaba?

motosikLetin seLesine oturduqunda ayakLarının sadece yere deqiyor oLmasi yeterLi kıstas oLmayabiLir..
aynı zamanda bacakLarından güc aLarak motoru iLeri geri hareket ettirip ettiremeyeceqini de tartman gerekir..
MotosikLet her ne kadar süratLenmeye başLadığı ( bundan kastım 60-100 km deqiL. 20 km/h sürati aştığın sürece iLeri doqru ivme kazanan her madde gibi daha az surtunmeye ve yerçekimine maruz kaLacaqindan daha hafifLeyecektir.. Sorun durduqu anda ona hakim oLabiLmek.
En basit mantıkLa kendini 30 35 dereceLik bir yokuşta düşün :)
karşında ışıkLar var ve kırmızı yandı..
arkana da araçLar yanaştı..
ayakLarının yere sadece ucunun değdiği bir motoru nasiL tutabiLirsin ?
basLAngic seviyesinde hakimiyeti daha koLay kucuk cc ve tam tur direksiyonLu ( enduro / naked / commuter ) makinaLar tercih ALanında oLmaLı..
bunun dışında motosikLetLeri 3 iLa 6 cm arasında aLçaLtmak
gerek aparatLar gerekse üzerLerine yapıLan modifiye işLemLeri iLe mümkün..

motosikLetin seLesine oturduqunda ayakLarının sadece yere deqiyor oLmasi yeterLi kıstas oLmayabiLir..
aynı zamanda bacakLarından güc aLarak motoru iLeri geri hareket ettirip ettiremeyeceqini de tartman gerekir..
MotosikLet her ne kadar süratLenmeye başLadığı ( bundan kastım 60-100 km deqiL. 20 km/h sürati aştığın sürece iLeri doqru ivme kazanan her madde gibi daha az surtunmeye ve yerçekimine maruz kaLacaqindan daha hafifLeyecektir.. Sorun durduqu anda ona hakim oLabiLmek.
En basit mantıkLa kendini 30 35 dereceLik bir yokuşta düşün :)
karşında ışıkLar var ve kırmızı yandı..
arkana da araçLar yanaştı..
ayakLarının yere sadece ucunun değdiği bir motoru nasiL tutabiLirsin ?
basLAngic seviyesinde hakimiyeti daha koLay kucuk cc ve tam tur direksiyonLu ( enduro / naked / commuter ) makinaLar tercih ALanında oLmaLı..
bunun dışında motosikLetLeri 3 iLa 6 cm arasında aLçaLtmak
gerek aparatLar gerekse üzerLerine yapıLan modifiye işLemLeri iLe mümkün..

:cat::cat::cat:

bilinmeli ki motor kazalarının büyük bölümü düşük süratlerde yapılıyor (0 km -40km) hafif atlatılsa da kaza kazadır

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar