Motosikletimle yolda kaldım, iki gün sonra sorunsuz çalıştı (?)

Merhaba arkadaşlar, geçen gün yolda kaldım.
2010 model 600RR kullanıyorum.

Bir saat kadar sıcak havada yolculuk ettim. Son yirmi dakikası trafikti, motorum ısınması açısından belirteyim. Sağa çektim bakkala girdim çıktım motorla yoluma devam edeyim derken teklemeye başladı. Çektim sağa biraz bekledim sonra tekrar yoluma devam ettim.

Motosiklet teklemeye devam ediyor. İleri geri atıyor beni. Devire baktım normal, ileri geri oynama yok. Güç bela tekleye tekkeye istop ederek motoru eve götürdüm.

İki gün sonra tekrar kullanamaya başladım hiçbir sıkıntı yok. Ben bir şey anlamadım 😁 sizce sorun nedir? Buji kaynaklı olabilir mi acaba, tecrübeli abilerimden kardeşlerimden görüş bekliyorum.

Bujiler yağlanmış olabilir , iki gün sonra kuruyunca normale dönmüştür , arıza ateşlemede kesiklik var gibi görünüyor , bobinlerde sebep olabilir ama genellikle üst devirde belli eder kendini..

Merhaba arkadaşlar, geçen gün yolda kaldım.
2010 model 600RR kullanıyorum.

Bir saat kadar sıcak havada yolculuk ettim. Son yirmi dakikası trafikti, motorum ısınması açısından belirteyim. Sağa çektim bakkala girdim çıktım motorla yoluma devam edeyim derken teklemeye başladı. Çektim sağa biraz bekledim sonra tekrar yoluma devam ettim.

Motosiklet teklemeye devam ediyor. İleri geri atıyor beni. Devire baktım normal, ileri geri oynama yok. Güç bela tekleye tekkeye istop ederek motoru eve götürdüm.

İki gün sonra tekrar kullanamaya başladım hiçbir sıkıntı yok. Ben bir şey anlamadım sizce sorun nedir? Buji kaynaklı olabilir mi acaba, tecrübeli abilerimden kardeşlerimden görüş bekliyorum.

Aynı sorunu uzun olda bende yaşadım fakat bunun uzun yolla alakası olmadığını şöyle anladım hatta geçenlerde konuda açtım uzun yolda gidişte de gelişte de 150 200 km sonra teklemeye 5 10 saniye sonra düzelmeye başladı geçen hafta şehir içinde baya bir gezdim havanın sıcaklığından tekrar ufak bir tekleme yaptı düzeldi sıcaklardan mıdır nedir anlamadım bende henüz servise gitmedim bugün yarın götüreceğim çözüme kavuşturursanız yanıtlarınızı bekliyorum

Ben de NK400'de uzun yolda tekleme yaşadım ama benimkinde depo yeterince hava alamıyordu, kapağı vakumluyordu. Arada depo kapağını açıp havalandırıyordum. Benzer sorun olabilir.

buji olabilir,aşırı ısınma olabilir,elektriksel gözüküyor durum.kontrol ettirsen daha makbul

Motosikleti
S1000XR
Ben de NK400'de uzun yolda tekleme yaşadım ama benimkinde depo yeterince hava alamıyordu, kapağı vakumluyordu. Arada depo kapağını açıp havalandırıyordum. Benzer sorun olabilir.

Deponun vakumlaması normal diye biliyorum. Olması gereken o olması lazım.

Yanlışsam düzeltin lütfen. Triumph Rocket 3 motorumda herhangi bir sürüşte ne zaman benzinliğe dursam, aynı şekilde vakumlama yapıyor, NK250 motorumda da daha bir kez benzin aldım, onda da vakumluydu.

Deponun vakumlaması normal diye biliyorum. Olması gereken o olması lazım.

Yanlışsam düzeltin lütfen. Triumph Rocket 3 motorumda herhangi bir sürüşte ne zaman benzinliğe dursam, aynı şekilde vakumlama yapıyor, NK250 motorumda da daha bir kez benzin aldım, onda da vakumluydu.

Benzinlikte depo kapağını elle açamadım. Tornavida ile kanırtarak açtık. İçine yeterince hava çekemeyince tekliyordu. Serviste depoyu kaldırıp boruyu düzgünce yerleştirdiler, düzeldi.

2015 de sifir km 1000rr almistim. 500 kusur kilometrelere geldi tabi yillarimiz soz konusi oldugu icin motosiklette 10 tane uzerinde sifir km motosiklet sahibi oldugum icin rodaj nedir ne degildir cok iyi biliyorum. Cevre yolunda gayet sakin giderken stop etti motosiklet ve calismadi. Yukselise goturdum panelvan ile. Baktilar hic bir sorun yok. Akü, bujiler, hava filtresi, kill siviç,havalandirma hortumlari benzin otomatigi, diyagnostik cihaza baglandi. Yakit geliyor akü var, hava hortumlari acik, hava filtresi normam, atesleme var kill svic calisiyor yakit bosatildi yeni yakit koyuldu 4 saat falan usta kanter icinde kaldi, tanidikti orda yillarin ustasi , ben boyle bir seye sahit olmadim dedi. Yakit geliyor, hava geliyor, elektrik geliyor, cihazda normal herseyde normal , hararet zaten yoktu mevsim geregi, cevre yolunda tatli gidiyordum. Sensorleri bile cikarip sprey ile temizlediler banamisim demiyor. Ecu yu sokecegiz dediler. Biraktim motoru aksam oldu servis kapanacak. Ertesi gun bir telefon. Sabah gelmis marşa basmis ilk marsta sorunsuz calismis, sonra tekrar tekrar kapa ac hic bir sorun yok, tekrar cihaza baglamislar sorun yine yok. 20 bin km uzeri arkadaslik etti bana o motor en kucuk bir problem en kucuk bir performans kaybi olmadı.

Hala unutamadigim bir olaydir. Videoya kayda alsak Honda fabrikasi incelerdi oyle bir olay yani.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar