motosikletimi yıkasam bir sıkıntı olur mu ?

arkadaşlar 3 günden beri bulunduğum ilde sağanak yağmur vardı ve evim işim arası bazı yollar köy yolu gibi ve dolayısıyla her yer çamur oldu motor aşırı kirlendi tazyikli suyla elektrik tesisatı bujilere değidirmeden yıksatsam sorun olur mu daha önce bir kez yıkattım ama sorun çıkarmadı sizce motor yıkamak sağlık lı mı bir zararı olur mu

bende normalde öyle yapıyorum ama aşırı derecede çamur ve kurumuş topak topak yani

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bende yikiyorum uzaktan tutuyorum suyu sadece ve hava ile kuruluyorum camurun bildigim kadariyla zincire zarari daha fazla yikattiktan sonra zinciride temizleyip bir güzel yaglamalisin bence.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yıkamada sorun olmaz ama tazyikli su ile pek tavsiye etmem. Kova ve sünger ile elle yıkayın.

Arkadaşım bu şeker mi erisin ya.

Zaten sağanak yağmur var diyorsun. O birşey yapmıyor, çamur birşey yapmıyor senin yıkamak için kullandığın suylamı bozulacak ?

Ozaman motosikeltlerin yağmurlu havada çıkmaması gerekiyor hiç.

Motoru yıkatmanda tabiki bi sorun yok ama yıkamacılarda ki o tazikli su tabancası kesinlikle son derece zararlı, ayrıca su tutarken elektronik aksama fazla tutmamanı öneririm buji falan ıslanırsa uğraştırabilir biraz

İstediğin gibi yıkayabilirsin. Sorun olmaz. Yıka ve çık. Zinciri temizle, yağla işlem tamam.

Ben bu tür durumlardan sonra motoru ılık su ile siliyorum, sonra kuru bezle kurulayıp zinciri tekrar yağlıyorum. Vaktiyle Almanya da(ursensollen) bir ktm çalışanı söylemişti bana. Biraz meşakatli ama boyayı çizdim vs olmaz kafanızda.

kardes rahat rahat yika bi havlu tarzi birseyle.iyice durula. durulamadan sonra tum.elelektrik aksamina akunun arti ve eksi kutuplarina wd40 ile bi güzel sık. varsa elinde gaz yagi yada mazot zinciri temizle fircala temizle sonra iyicene yagla. motoru yiladiktan sonra muhakak plastik eleketronik aksamlarjna sikin 10tl wd40 bi sigara pakedi parasi

hocam yağmur suyu senin motoru yıkamak için kullanacagin sudan daha asitlidir. Eğer yagmurda bisi olmadiysa senin yikayacagin suyla da bisi olmaz. ama kaynar su veya buz gibi su ile girişme yeter ki ;)
ılık su ile hortumla dokerek ve kova ile dokerek yikayabilirsin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar