Motosikletimi yıkadım ve ertesi gün yağmur yağdı :)

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
5 saate yakın sürdü motoru yıkamak, önceki sahibi pek yıkamamış ve ben de satın alalı 2 ayı yeni geçti ve biraz detaylı yıkamak istedim, terapi amaçlı biraz da motorumla zaman geçirmek istedim, biraz uzun sürdü ama sonraki yıkamalarda bu kadar uzun sürmez. Parlatıcı olarak "wünsew kokpit spray" diye bir parlatıcı var onu kullanıyorum, hiç bir yerde satılmıyor, wünsew markasının bir çok ürünü var web sitesinde ama parlatıcı yok... parlatıcıyı sadece istanbul beylikdüzü sanayi bölgesinde büyük bir nalbur satıyor, onlar almanyadan özel getirtiyorlarmış o yüzden hiç bir yerde satışı yok... 1 kutusu 130 tl yani fiyatı da ucuz ve çok iyi parlatıyor, kokusu da harika... zaten bir parlatmaya bir kutu gitti motoruma.

yıkadım ve ertesi gün yağmur yağdı, işin kötü yanı diğer motosikletin karbüratör arıza çıkardığı için mecbur yıkamış olduğum bu hayvanı kullanmak zorunda kaldım yağmurlu havada ve 5 saat özenerek yıkadığım makine hep çamur oldu yine...

kamera ayarlayamadım ama telefonu sırt çantamın koluna tutturup bir video çekeyim dedim... yoğun trafikte 3 km hızda gittiğimi ve aralardan geçtiğimi paylaşmak istedim... tabi yağmurlu hava olduğu için aralara fazla girmedim... dev gibi motorla silme geçiyorum, bende istemiyorum ama trafik öyle böyle değil, istanbul bitmiş.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Benim yaptığımı yapın ve motoru yıkamayın. Bugün yağmurda 200-220kmlik ufak bir tur yaptık, zaten kirli olduğu için hayatımda hiç bir şey değişmedi.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben de nefret ediyorum kirli motordan. Hele yeni yıkamışsam ve ertesi gün çamur içinde kalmışsa küfür dağarcığım bir anda artıyor. İstanbul'un trafiği konusuna gelirsek çok şükür iyi ki kaçmışım buralara 1,5 sene önce.

Ben jant , motor bloğu ve arka kuyruk çamur olmadığı sürece motoru kirli olarak görmüyorum 2 hafta motoru yıkamıyım dedim 2 hafta boyunca da aktif kullandım . Dün yıkadığım da motorun jantından yerde ki çamur kalınlığında çamur kaldırdım yarım şişe jant temizleyici harcadım ama sonuç istediğim gibi oldu 2 hafta sonra yine aynısı olucak büyük ihtimalle ama olsun 😂 .

Ben de nefret ediyorum kirli motordan. Hele yeni yıkamışsam ve ertesi gün çamur içinde kalmışsa küfür dağarcığım bir anda artıyor. İstanbul'un trafiği konusuna gelirsek çok şükür iyi ki kaçmışım buralara 1,5 sene önce.
Abi Muğla Antalya taraflarında sıcaklık daha çok artıyor motor güneş altında kalınca renk solması vs. yapıyor ama Manisa ve İzmir'de böyle bir şey yok o yüzden İzmir tam yaşanılıcak yer gözümde.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben jant , motor bloğu ve arka kuyruk çamur olmadığı sürece motoru kirli olarak görmüyorum 2 hafta motoru yıkamıyım dedim 2 hafta boyunca da aktif kullandım . Dün yıkadığım da motorun jantından yerde ki çamur kalınlığında çamur kaldırdım yarım şişe jant temizleyici harcadım ama sonuç istediğim gibi oldu 2 hafta sonra yine aynısı olucak büyük ihtimalle ama olsun 😂 .

Abi Muğla Antalya taraflarında sıcaklık daha çok artıyor motor güneş altında kalınca renk solması vs. yapıyor ama Manisa ve İzmir'de böyle bir şey yok o yüzden İzmir tam yaşanılıcak yer gözümde.
Motoru Fethiye'den aldım. Ayna saplarında, gidon topuzlarında pas vardı, hepsine zımpara çekip boyadım. Siyah plastik aksamlarda güneşten kaynaklı beyazlama vardı, onları da Garage Bulls ile çözdüm.

Motosikleti
D400
napalım üzülme diye gelip biz mi yıkayalım bir de ne istiyorsun =)

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Telefondan hava durumuna bakmak lazım.

Motosikleti
yok:(
benim için kışın motor yıkamak bir fantazi, hergün kullanıyorsan ister istemez çok kirleniyor. kışın şunu bir yıka diyen insana hiç tahammülüm yok iki saat içinde kaka gibi oluyor.

Motoru Fethiye'den aldım. Ayna saplarında, gidon topuzlarında pas vardı, hepsine zımpara çekip boyadım. Siyah plastik aksamlarda güneşten kaynaklı beyazlama vardı, onları da Garage Bulls ile çözdüm.
Ben direkt ısıtıp düzeltmeye çalıştım eskisine nispeten bir tık daha düzgün oldu ama istediğim şekilde olmayınca yıkama sonrasında silikon spreyi sıkıp sıfır haline çeviriyorum.

Motosikleti
Ns200 15"
Dün bende Spontini'ye fısfısın içine bulaşık detarjanı ve su koyarak az biraz sıkıp bezle temizledim, gayet yeterli. :)

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Moderasyon iyice akışına bıraktı forumu anlaşılan...

Yav biraz konu filtreleyin allah aşkına, iyice kahvehaneye döndü forum...

5 saate yakın sürdü motoru yıkamak, önceki sahibi pek yıkamamış ve ben de satın alalı 2 ayı yeni geçti ve biraz detaylı yıkamak istedim, terapi amaçlı biraz da motorumla zaman geçirmek istedim, biraz uzun sürdü ama sonraki yıkamalarda bu kadar uzun sürmez. Parlatıcı olarak "wünsew kokpit spray" diye bir parlatıcı var onu kullanıyorum, hiç bir yerde satılmıyor, wünsew markasının bir çok ürünü var web sitesinde ama parlatıcı yok... parlatıcıyı sadece istanbul beylikdüzü sanayi bölgesinde büyük bir nalbur satıyor, onlar almanyadan özel getirtiyorlarmış o yüzden hiç bir yerde satışı yok... 1 kutusu 130 tl yani fiyatı da ucuz ve çok iyi parlatıyor, kokusu da harika... zaten bir parlatmaya bir kutu gitti motoruma.

yıkadım ve ertesi gün yağmur yağdı, işin kötü yanı diğer motosikletin karbüratör arıza çıkardığı için mecbur yıkamış olduğum bu hayvanı kullanmak zorunda kaldım yağmurlu havada ve 5 saat özenerek yıkadığım makine hep çamur oldu yine...

kamera ayarlayamadım ama telefonu sırt çantamın koluna tutturup bir video çekeyim dedim... yoğun trafikte 3 km hızda gittiğimi ve aralardan geçtiğimi paylaşmak istedim... tabi yağmurlu hava olduğu için aralara fazla girmedim... dev gibi motorla silme geçiyorum, bende istemiyorum ama trafik öyle böyle değil, istanbul bitmiş.

Çok güzel motor. Kazasız belasız kullanmanı dilerim.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Geçen yaz sonu çocuklara hadi motorları yıkayalım dedim, 200er lira isteriz dediler. 400 lirayı peşin aldılar hem de. :) şarjlı su püskürten aleti ve bidonlarla suyu, bezleri, deterjanı falan alıp aşağı bahçeye indik. Önce xmax'ı yıkadık, güzel de oldu. sonra sıra vstrom'a geldi, bu motor bozuk yollarda gezme motoru, bu tel jantlara tozlu hali daha çok yakışıyor, hafif kirli hali daha havalı, yıkamayalım dediler, vstrom kaldı öyle. :)
Sanırım beni kandırdılar.

Geçen yaz sonu çocuklara hadi motorları yıkayalım dedim, 200er lira isteriz dediler. 400 lirayı peşin aldılar hem de. :) şarjlı su püskürten aleti ve bidonlarla suyu, bezleri, deterjanı falan alıp aşağı bahçeye indik. Önce xmax'ı yıkadık, güzel de oldu. sonra sıra vstrom'a geldi, bu motor bozuk yollarda gezme motoru, bu tel jantlara tozlu hali daha çok yakışıyor, hafif kirli hali daha havalı, yıkamayalım dediler, vstrom kaldı öyle. :)
Sanırım beni kandırdılar.
Birazcık oyuna getirmişler. Yeni nesil böyle.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Moderasyon iyice akışına bıraktı forumu anlaşılan...

Yav biraz konu filtreleyin allah aşkına, iyice kahvehaneye döndü forum...
not: motorun kirli halindeki benzin deposunun üzerinde kedi patisi var kimse görmemiş, kediler çamurlu ayaklarıyla çıkıyor üzerine, branda örtsem de kirletiyorlar.

@Punctum ne diyorsun dünkü üye? foruma üye olalı 2 gün olmuş gelip burada caka mı satıyorsun? sen çok mu entelektüelsin? adama bak ya :D yok yani birisi gelip yeni yıkadım diye "ktm 1290 super duke gt" paylaşsa ben imrenerek bakarım, hayranlıkla bakarım. tipini bilmeyenler vardır belki, predatör gibi motosiklet. motosiklet forumda herkes motor sevdiği için motosiklet paylaşmak kadar doğal bir şey var mı?

2015 yılından bugüne yeri geldi teknik konuların ucundan tuttuk doğru ama yanlış, yeri geliyor çeşitli şekilde motosiklet muhabbeti de dönüyor forumda üyeler arasında. ben böyle forumlarda yazışma usulü paylaşımları daha çok seviyorum. hızlı oluyor, giriyorum hemen ilgimi çeken bir şey var mı diye bakıyorum ve yoksa zaman kaybetmeden devam ediyorum, yada ben paylaşıyorum ve ilgisini çekenler etkileşimde bulunuyor, yani ilgim dışında o kadar çok konu var ki kimisine girmiyorum bile fakat nadiren nefret kusarım kişilerin şahsına.

hani hoş karşılamadım ama neyden rahatsız olduğunu da merak ettim açıkçası. belkide kafan kıyak ve moralin bozuktu ve bana denk geldiğinden dolayı içindeki pislikleri çıkarmak istedin sanırım.

edit: şu motora baksanıza abi, tipi çok hoşuma gitti benim;

8iqv88k.jpg

a1cl58k.jpg

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar