Motosikletime kedi dadandı?

:pl:bu sorunu yaşayan ben değilmişim meğerki :)
bende brandamı çekiyorum disk alarmlı kilidimi takıyorum eve gidiyorum, ülen gece yarısı dbip bip bip sesler geliyor, iniyorum aşağı kimse yok, çıkıyorum bip bip bip sesler, tekrar iniyorum yok kimse, sonra bir gün koltuğumda pati izlerini gördüm ve bir gün yine motoruma giderken suçlu eşgali yakaldım yavru bir kediş :)
bişeyde diyemiyorum bende kedileri çok severim iki tane kedim var. valla şimdilik bişey yapmıyorlar ama kötü olan sitenin içindeki köpek benim alarmın çalma özelliğini keşfetmiş habire disk kilidine ağzını değdirip öttürüyor sonra ısırmaya çalışıyor, kedi kovucu spreyler onların üzerinde de işe yararmı dersiniz :pl::pl::pl:

portakal limon narenciye kabugu kokusunu sevmez ondan brandaya koy gelmez arada değiştirebilirsin

Bu durum klasik tatlı dertlerden.iki çözümü var.ilki çoğu arkadaşın dediği gibi kalın bir örtü serip.hem seleyi hem de kediyi korumak.ikincisi ise bir arkadaşın yazdığı gibi limon.keskin kokuları sevmiyorlar.Kolay gele...

ernet çözümünü deneyin. bende işe yaradı. koltuğa ernet koyuyprum. o gün bu gün tertemiz.

Tulbentin icine naftalin koyup selenin ustune koy bakalim geliceklermi bir daha :)
Kedi kovucu sprey den daha ucuz bir cozum bence .
Saygilar

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
ben o spreylerden aldım gerçekten çok keskin bir kokusu var ama etkisi geçiçi. kedi çamurlu ayaklarıyla seleye çıkıyor o kokudan rahatsız olup yatmadan iniyor bunu farkettim ama sürekli sıkmak lazım

garajın gözünü seveyim :pr:

arkadaşlar fikirlerinize hem güldüm hem düşündüm ama uzaklaştırmakdan çok sanırım başka bir örtü sereym uyusun hayvan diye düşünüyorum. Hava gerçekten çok soğuk oluyor. Hepinize teşekkür ederim.

Yahu niye kovuyorsunuz zararsız pire torbalarını :silent:
Evet tırnaklarını geçirmesi kötü oluyor, sele delik deşik oluyor ama bunun yerine selenize, kedinin tırnaklarına takılmayacak bir örtü serin.
Böylelikle hem onlara sıcak bir yatak hazırlamış olursunuz, hem de selenize zarar gelmez :)
Tabi buna ek olarak yine brandanızı geçirin motorunuzun üstüne.
Yine hem kediyi, hem motorunuzu korursunuz :)

bi tanesi depoda esnemişti eski motorum henüz 6 aylıktı sonra bir anlık sinirle pişman olacağım şeyler yaptım hayvana. tırnaklarının basıncı ile depoda halka şeklinde 5 yerinden boya kabardı o yüzden baştan tedbir almak gerek sayın Kafa :)

Kocaeli İl Temsilcisi
sakınan göze çöp batarmış :cherry: çok fazla bu konuları ince düşünmemek lazım gelir :) kedilerin motorunuza dadandığını gördüğünüz gün önlemini alabilirsiniz , naftalin karabiber vs. belki faydası dokunur ama yinede soğuk kış günlerinin yavaş yavaş geldiği şu günlerde balkon altındaki motosikletinizin selesi, garajınıza yeni çektiğiniz motoru sıcak arabanızın kaput içleri vs. kedilerin dayanamadığı yerler arasındadır :)

onun için tüm gece kediler pineklemesin diye nöbette tutamayacağınız için bırakın hayvanlar rahat rahat yatsın , yada sizinde içiniz rahat olsun tecrübeyle sabittir .

Hışırdıyan poşet yöntemide etkilidir.

Bakkaldan , marketten alacağınız bir poşeti ister balon gibi şişirin , isterseniz bir balon alıp şişirip , poşetin içine koyun. Selenize bağladığınızda ( çantalarınız varsa onlar içinde yapabilirsiniz ) kediye yatacak yer kalmıyor, kedi esnek hayvandır, her türlü yere sığar

Uploaded with ImageShack.us

Ve diyelimki inatçı bir kediye denk geldiniz ve bir şekilde sıkışarak yatacak bir alan buldu, Bu seferde hazırladığınız poşet veya balonlu poşet ( ki pençe atıp balonu patlatmasın diye 2 poşet olsa iyi olur ) en ufak rüzgarda hareket edip , kedinini kafasına , vücuduna temas edip , hışırdadığı için , kedinin huzuru kaçar ve selenizde yatmaktan vazgeçer. Aynı yöntemi pencerlerde veya balkonda kuşlar içinde kullanabilirsiniz.

Benim motora da dadanmıştı brandanın altında mis gibi sıcacık :) karabiberli bez hazırladım motora koli bantlarıyla tutturdum 2 gün hiç birşey olmadı. 3. gün bez ortadan kaybolmuştu !! :silent::thumright

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
Benim motora da dadanmıştı brandanın altında mis gibi sıcacık :) karabiberli bez hazırladım motora koli bantlarıyla tutturdum 2 gün hiç birşey olmadı. 3. gün bez ortadan kaybolmuştu !! :silent::thumright

o da iyiymiş :queen:

Biz sokak hayvanlarının zorlu kış şartlarından korunması için ne yapabiliriz diye düşünelim, güzelim ülkemin duyarlı motorcuları neler üretsin(sprey, karabiber, naftalin, taş, bazuka vb...) Teşekkür ederim arkadaşlar çok duyarlısınız :bestmt:

:rendeer: :rendeer: :rendeer:

Buna benzer diğer bir başlıkta kediye silahla ateş ettiğini gururla anlatan, çivili tahta önerenler olmuştu...
Benim yanımda yapmadıkları için şanslı gördüğüm bu arkadaşları Allaha havale ediyorum.
Burada gene insani gidiyor muhabbet, şükrediyoruz..

Ben sadece brandamı parçalamasınlar istiyorum, yoksa girsinler sabaha kadar eğlensinler, pati izini ben keyifle silerim. (Arabamın üzerine boydan boya pati çıkartması yaptırmışlığım vardır)
Branda masrafından kurtulmak için aldığım motorcu bir petshop sahibinin çok önerdiği kedi kovucu sprey de hiç bir işe yaramamıştı, geri verdim..
Havalar da soğudu zaten girsinler yatsınlar artık.

En güzel ve en ucuz yöntem KARABİBER :) 1 hafta boyunca selenın uzerıne gazeteyı bagaj lastıgı ile tutturup ,üzerine karabiber serptim. bir daha ne gelen var ne giden.

Bu arada evimde kedim var ve kedi evi yapmayı düşünüyorum. Sırf bunun için mantolamada kullanılan straforlardan aldım. tek eksiğim su geçirmeyen bant ve ölçüler.

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Derme çatma garajıma karnı burnunda bi kedi dadanmış. Kıyamıyorumda kovmaya, sanırım kalabalık bi kedi ailesi ile karşı karşıyayım.. Neyseki çeçeron bi kediymiş pek oralı olmuyor motorumla.

herkes dertliymis kedilerden. banada dadandi bir kedi camur izler falan hic onemli gegil yazik yatsin yumusacik diyordum. bir gun yakindan bir baktim bir suru delik var selede kucuk kucuk o zaman fikirlerim degisti kediye karsi:) yatmasin artik:) yatacagini bilsem minder koycam motorun yanina yatsin die ama genede motora gelecek sicacik hosuna gidiyor garibin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar