Motosikletime çöp döküldü..

Motosikleti
(planlanan) TVS Jupiter 125
Site olmasına rağmen pencereden çöp dökenler mi var? Bu ne seviye medeniyetsizlik.

Kamerayla olayı kaydetmeyi başarıp, komşulara rezil edilmediği sürecek uyarılar pek işe yaramaz. Kamerayı da kurmak mesele tabii.

Motosikleti
D400
orada motor olup olmaması bile fark etmez, yapılmaması lazım.

yönetici yok mu gidin konuşun?

Motosikleti
Voge 250RR
Bir keresinde motorun başındayken üstüme sofra çırpmışlardı. Herife pis bir bakış attım özür diledi. İki hafta sonra yeniden leş gibi buldum, bütün sitenin duyacağı şekilde sülalesini elden geçirdim, bir daha yapmadı.
motorun üstünde herhangi bişey bulduğumda ben de aynısını yapıyorum, binadaki çoğu cam açık, saymadığım akrabası kalmıyo ama yüzsüz p**enk bi daha yapıyo
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

orada motor olup olmaması bile fark etmez, yapılmaması lazım.

yönetici yok mu gidin konuşun?
yöneticiyle çok görüştüm, daireleri tek tek uyardım daha napabilirim adama diyor

Öncelikle çöpün nasıl ve kimin döktüğünü belgelemeye çalış. Kişiyi tespit ettikten sonra nazik bir dil ile uyarmayı dene baktın olmuyor. Bu sefer de şikayet edeceğini, umuma açık yerlerde çevreyi kirletmekten ceza yazdırtacağını söyle.

Motosikleti
D400
motorun üstünde herhangi bişey bulduğumda ben de aynısını yapıyorum, binadaki çoğu cam açık, saymadığım akrabası kalmıyo ama yüzsüz p**enk bi daha yapıyo
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

yöneticiyle çok görüştüm, daireleri tek tek uyardım daha napabilirim adama diyor

buna da ayar oluyorum; sen motoru apartmanın girişine koysan geçişi zorlaştırsan sabah akşam kapında biter ama bazılarına sesi cıkmıyor bu tiplerin ayar oluyorum.

hele sen kiracı bu haltı yiyen ev sahibi ise "nasılsa kiracı gider ben ev sahibi ile papaz olmayaym" diyorlar.

bizim eski yönetici böyle birşey söyledi öyle bir beddua ettim ki muhtemel ölmüştür hastalandı aynı ay içinde :D

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Öncelikle çöpün nasıl ve kimin döktüğünü belgelemeye çalış. Kişiyi tespit ettikten sonra nazik bir dil ile uyarmayı dene baktın olmuyor. Bu sefer de şikayet edeceğini, umuma açık yerlerde çevreyi kirletmekten ceza yazdırtacağını söyle.
Size yazıyorum ama konu altında benzer yorumda bulunan başkaları da var, bu yorumum hepinize aslında:

Penceresinden aşağı çöp dökecek kadar medeniyetsiz veya karaktersiz birisiyle bu şekilde muhatap olarak sorununuzu çözme ihtimaliniz çok düşük. %100 kuralsız / haksız olduğu halde birine yanlışını söyleyip uyardığınızda bu memlekette %90 ihtimalle "Sana ne kardeşim? Sana mı kaldı? İstediğimi yaparım, karışamazsın." vb. bir cevap alırsınız. Sonra konu tırmanır çok garip yerlere gider. Hatta öyle ezik / karaktersiz şerefsizler var ki belki de münferit bir olay (yani bir yıldır oradasınızdır hiç olmamıştır, sonra tek bir sefere mahsus sıkıntı yaşarsınız) için gidip sorumluyu uyardığınızda belki tekrar etmeyecek sorunlu bir davranışı bu sefer sırf siz gidip onları uyardığınız için kasten tekrar etmeye başlayacaklardır. (Ruh hastası sayısı çok ama çok çok yüksek bizde...)

Tavsiyem; önce olayın tekrarlayıp tekrarlamadığını gözlemleyin. Ancak tekrarlıyorsa o zaman uygun bir üslup ve tutum ile bunu yapanları uyarın. Yine tekrarlıyorsa o zaman konuyu nereye kadar tırmandırabileceğinizin hesabını yapıp buna göre aksiyon alın.

Motosikleti
Voge 250RR
Size yazıyorum ama konu altında benzer yorumda bulunan başkaları da var, bu yorumum hepinize aslında:

Penceresinden aşağı çöp dökecek kadar medeniyetsiz veya karaktersiz birisiyle bu şekilde muhatap olarak sorununuzu çözme ihtimaliniz çok düşük. %100 kuralsız / haksız olduğu halde birine yanlışını söyleyip uyardığınızda bu memlekette %90 ihtimalle "Sana ne kardeşim? Sana mı kaldı? İstediğimi yaparım, karışamazsın." vb. bir cevap alırsınız. Sonra konu tırmanır çok garip yerlere gider. Hatta öyle ezik / karaktersiz şerefsizler var ki belki de münferit bir olay (yani bir yıldır oradasınızdır hiç olmamıştır, sonra tek bir sefere mahsus sıkıntı yaşarsınız) için gidip sorumluyu uyardığınızda belki tekrar etmeyecek sorunlu bir davranışı bu sefer sırf siz gidip onları uyardığınız için kasten tekrar etmeye başlayacaklardır. (Ruh hastası sayısı çok ama çok çok yüksek bizde...)

Tavsiyem; önce olayın tekrarlayıp tekrarlamadığını gözlemleyin. Ancak tekrarlıyorsa o zaman uygun bir üslup ve tutum ile bunu yapanları uyarın. Yine tekrarlıyorsa o zaman konuyu nereye kadar tırmandırabileceğinizin hesabını yapıp buna göre aksiyon alın.
Maalesef ki olay tekrarlanıyor. İlk yazımda da bahsettiğim gibi daha önce sigara izmariti gibi şeyler de atılmıştı. Artık gına geldi, kimsenin kalbini kırmadan, başımı belaya sokmadan bu işten sıyrılmak istiyorum ama karşımdaki hıyarlar yüzüne çok zor gibi görünüyor. Yönetime biraz daha baskı yapıp korkutmaya çalışacağım, daha sonrası da allah kerim gibi görünüyor

Motosikleti
Forza 250
Sitenin başka bir köşesinde, pencerelerden uzakta, ya da çıkma altında kalan bir duvara demir çakıp zincirleme yeri yapmak o kadar mı zor. Ödünç bir matkap ve nalburdan alınmış kalın bir çengel. En fazla 100 TL. Ya da en kötü ihtimal usta çağırıp yaptırmak o da 500 TL. Taşınmaktan çok daha ucuza geleceği kesin 😂

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bir yere kamera koy.. Atanı şikayet et..
Ciddi cezaları var..
Taaki evden çıkarılmaya kadar gider...
Koy bir yere ucuz bir kamera ;)

Arkadaşlar merhaba, daha önce böyle bi konu açıldı mı bilmiyorum. Motosikletimi site içerisinde parkettiğim tek bir nokta var, başka yere alma şansım yok çünkü zincirleyemiyorum Ama üst katlardan sürekli çöp atılıyor, sigara izmariti atılıyor. En sonuncusu dün yaşandı yukarıdan yağlı yemek dökmüşler. Brandanın üzeriden domates falan temizledim ya. ortalığı bi güzel ayağa kaldırdım ama bina sakinlerinin hiç birinden ses çıkmıyor. Yönetici aracılığıyla daha öncesinde çok defa uyardık ama laftan anlamıyorlar. Motoru farklı yere çekmeden bu konuyu nasıl çözebilirim, bunu yapanları nasıl caydırabilirim yoksa başım belaya girecek.
Kapalı bir otoparktan abonelik alın kurtulun. Motosiklet için kapalı otoparklardan daha güvenli yerler yok. Sebepte şu: Hem giriş çıkışlarda kulübe ve kamera var hemde senin gibi onlarca motorcunun motoru ile yan yana duruyor motorun. Saflar sıklaşıyor yani ve çalınma ihtimali hepten azalıyor. Bide motosiklet otopark aboneliği arabaya cidden ucuz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar